REVIEW: Aqua Marina Vapor - Het ultieme SUP board?
aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Aqua Marina Vapor review: Het ultieme SUP board?

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner
Is de Aqua Marina Vapor het ultieme SUP board? Doe je er goed aan om het Aqua Marina Vapor SUP board te kopen? Het Aqua Marina SUP board is erg populair onder beginnende suppers. Het zou een stabiel SUP board zijn van zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Maar klopt dit ook?


Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een uitgebreid verslag gemaakt van onze bevindingen met het Aqua Marina Vapor SUB board. We vertellen je precies wat de voor- en nadelen zijn en wat wij van dit SUP board vinden. Zo kun je uiteindelijk zelf bepalen of het Aqua Marina SUP board iets voor je is!

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Wat krijg je als je het Aqua Marina Vapor SUP board koopt?

Nadat je het Aqua Marina Vapor SUP board hebt besteld wordt deze geleverd als pakket.


In het pakket zitten de volgende producten:

 • Aqua Marina Vapor SUP board.
 • Handpomp.
 • Aqua Marina draagtas.
 • Verstelbare peddel.
 • Veiligheidskoord voor om je enkel.


Een voordeel vinden we dat je bij de aanschaf van dit Aqua Marina SUP board alles meegeleverd krijgt wat je nodig hebt om direct het water op te gaan. Zo heb je direct alles bij de hand en kun je, nadat het SUP board bij jou thuis bezorgd is, direct het water op.

Is het Aqua Marina Vapor SUP board geschikt voor beginners?

Heb je nog geen ervaring met suppen, dan vraag je jezelf vast af of het Aqua Marina Vapor Sup board ook geschikt is voor beginners. Ons antwoord is volmondig 'ja'.... Juist dit Aqua Marina Vapor Sup board is geschikt voor beginners. Waarom? Dankzij het lange, brede en dikke formaat van dit Aqua Marina Sup board val je als beginnend supper minder snel in het water, het SUP board ligt namelijk behoorlijk stabiel in het water ligt.

Wil je je zoontje/dochtertje of hond meenemen op dit Aqua Marina SUP board, dan is hier voldoende ruimte voor; het draagvermogen is wel maximaal 140 kg, dus daar kun je het beste niet boven gaan zitten. Wat opvalt is dat dit Aqua Marina Vapor SUP board ook bij 2-personen goed wendbaar blijft!

Ben je beginnend supper dan zal je er met dit formaat SUP board minder lang over doen om het suppen onder de knie te krijgen dan bij een kleiner formaat SUP board. Mocht je tijdens het suppen toch een keer in het water vallen, dan zorgt de meegeleverde enkelband ervoor dat dit Aqua Marina Sup board niet ver bij je vandaan drijft, zodat je weinig moeite hoeft te doen om bij je SUP board te komen.

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Van welke kwaliteit is het Aqua Marina Vapor SUP board?

Bekijken we dit Aqua Marina Vapor SUP board, dan zien we een SUP board dat gemaakt is van kwalitatief sterk materiaal. Zo heeft dit Aqua Marina SUP board een sterke PVC kern, waardoor het zeer stijf op te pompen is. Daarnaast heeft dit Aqua Marina Vapor SUP board ook nog enkele lagen PVC om deze kern heen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat dit Aqua Marina SUP board zomaar leegloopt als je ergens tegenaan stoot.

Een ander voordeel vinden we dat dankzij deze PVC kern het SUP board zo stijf opgepompt kan worden, dat goed hard is en stabiel op het water ligt. Zeker voor de beginnende supper is dit erg fijn. Dankzij het EVA-foam footpad aan de bovenzijde hebben je voeten voldoende grip hebt tijdens het suppen, zo glij je niet zomaar van dit Aqua Marina Vapor SUP board af en kun je comfortabel suppen.

Kijken we realistisch naar de kwaliteit van dit Aqua Marina Vapor SUP board dan vinden we deze thuishoren in het rijtje A-kwaliteit SUP boards.

Voor welke wateren is het Aqua Marina Vapor SUP board geschikt?

Zeker als beginnend supper zul je niet direct met een SUP board op wilde rivieren gaan suppen. Daarom is dit Aqua Marina Vapor Sup board ook niet geschikt  voor wilde wateren, maar voor vlak water en rustige golven. Je zal merken dat dit Aqua Marina Vapor Sup board uitstekende glij-eigenschappen heeft als je gaat suppen op vlak water en/of rustige kleine golven.

Het bagagekoord op dit Aqua Marina Vapor SUP board zorgt ervoor dat je ook bagage mee kan nemen tijdens het suppen. Zo kun je op dit Aqua Marina SUP board bijvoorbeeld een rugtas met kleding of lekkere picknickspullen meenemen. 

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Mogelijkheid om te kajakken...

Een voordeel vinden we dat dit Aqua Marina Vapor SUP board uit te breiden is met een verstelbaar en comfortabel zitje. Zo kun je het staand suppen afwisselen met zittend kajakken. Zeker als je nog geen ervaring met suppen hebt kan dit ideaal zijn, maar ook voor langere SUP-tochten is een zitje handig.

Het zitje is dankzij handige haken eenvoudig te bevestigen aan de oogjes die standaard op dit Aqua Marina Vapor SUP board zitten. Vervolgens kun je de rugleuning eenvoudig verstellen door de banden aan de zijkant aan te trekken of te laten vieren. Zo kun je helemaal zelf bepalen wat de meest comfortabele zithouding voor jou is!

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Extra optie: SUP motor (6 km/u)

Uniek voor Aqua Marina SUP boards is dat je deze ook uit kan rusten met een SUP motor. Met deze SUP motor hoef je niet te peddelen en vaar je vol gas zo'n 6 km/u. Deze Aqua Marina SUP motor is eenvoudig aan de onderzijde van een Aqua Marina Vapor SUP board te monteren en kun je gemakkelijk bedienen met de draadloze afstandsbediening die je om je arm kunt bevestigen. Wat we overigens erg veilig vinden is het veiligheidskoord dat erbij zit. Dit koord kun je aan je enkel vast maken. Val je in het water dan stopt de motor dankzij dit veiligheidskoord direct!

Deze elektrische SUP motor heeft een lithium li-ion accu met een vermogen van 240 watt. De motor kun je opladen d.m.v. de meegeleverde acculader. In de praktijk kun je maximaal 60 minuten met deze SUP motor varen. Zet je de SUP motor in de SPORT stand dan kun je maximaal 30 minuten op de motor varen. Vind je dit te kort dan kun je eventueel een extra losse accu bijbestellen.

Met de Aqua Marina SUP motor heb je weinig last van vermoeide armen als je tegen de wind of getijden in moet suppen. Vooral voor suppers die lange tochten willen maken kan een SUP motor erg handig zijn. Deze SUP motor is overigens op iedere Aqua Marina SUP board te bevestigen, wat wel zo handig is als je nog eens een ander Aqua Marina SUP board aanschaft.

>>> TIP: Bekijk onder de foto een productvideo van deze Aqua Marina SUP motor!

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Product video: Aqua Marina SUP motor

Wat is de levensduur van het Aqua Marina Vapor SUP board?

Omdat dit Aqua Marina Vapor Sup board is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, zal iedereen jarenlang plezier van dit Aqua Marina SUP board kunnen hebben! Met dit Aqua Marina Vapor Sup board kies je simpelweg voor een kwaliteitsproduct, terwijl wij vinden dat er een relatief lage prijs tegenover staat!

De fabrikant geeft 1 jaar garantie op productiefouten, dus mocht er onverwachts toch iets met je SUP board zijn dan kun je hier aanspraak op maken.

aqua-marina-vapor-sup-board-beste-sup-board-goedkoop-supboard-supboard-voor-beginner

Aqua Marina Vapor SUP board het beste SUP board van dit moment?

In totaal hebben we meer dan 75 verschillende SUP boards met elkaar vergeleken. Tijdens ons onderzoek kwam het Aqua Marina Vapor SUP board als één van de beste SUP boards naar voren. Het broertje, de Aqua Marina Fusion SUP board is de nr. 1 op dit moment, omdat deze net nog wat langer en breder is en meer draagvermogen heeft. Verder is het Fusion SUP board 'oranje' van kleur en het Vapor SUP board 'blauw', meer verschillen zijn er niet. Beide Aqua Marina SUP boards zijn verder identiek en hebben dezelfde (vaar)eigenschappen.

Review van een gebruiker:

"Binnen 4 min opgepompt en ook weer snel leeg.
Zelfs mijn puber krijgt hem makkelijk opgerold en weer in de tas. Super stabiele sup en er kunnen 2 kinderen op mee. "

Voordelen Aqua Marina Vapor SUP board:

 • SUP board voor beginnende supper.
 • Gemaakt van A-kwaliteit materiaal.
 • Stabiel en erg wendbaar.
 • Bagagenet om spullen mee te nemen.
 • Geschikt voor 2-personen.
 • Uit te breiden met kajak-zitje.
 • Compleet pakket zodat je direct het water op kunt.
 • Prijs is niet veel voor wat je krijgt!

Nadelen Aqua Marina Vapor SUP board:

 1. Hou je niet van handmatig oppompen dan zal je nog een elektrische pomp aan moeten schaffen.
 2. Korter dan het Aqua Marina Fusion SUP board.

Video: Aqua Marina Vapor SUP board

Review van een gebruiker:

"Hele fijne sup. Goed op te pompen. Erg mooie sup en goede kwaliteit. Stabiel en ook prima te gebruiken met een kind voorop. De sup zit samen met de accessoires in een rugzak, die zelfs op de fiets mee te nemen is. Wij zijn er erg blij mee!"

Conclusie

Het Aqua Marina Vapor SUP board is ongetwijfeld een erg goed SUP board voor beginners. Door het grote formaat is het één van de stabielste SUP boards die je kunt vinden. Ook als je met 2-personen op dit SUP board staat blijft het stabiel en goed wendbaar. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding zeer goed, je betaald namelijk relatief weinig betaald voor de kwaliteit die je krijgt. Bestel je dit SUP board, dan krijg je een compleet geleverd pakket met peddel, opbergtas, veiligheidskoord en handpomp, zodat je direct het water op kunt gaan.

Het Aqua Marina Vapor SUP board is vooral geschikt voor beginners die op vlak water en rustige golven willen suppen. We begrijpen dan ook goed waarom dit Aqua Marina Vapor SUP board zo populair is onder beginnende suppers. Uiteindelijk raden wij dit Aqua Marina SUP board aan voor iedereen die een SUP board voor beginners zoekt of voor personen die een groot en stabiel SUP board zoeken om samen met hun kind of hond te suppen.

Bestel bij je favoriete webshop:

Aqua Marina Vapor SUP board

Aqua Marina Vapor SUP board