Top 5: Beste boot accu's van 2024! [Koopgids]
Beste-gel-accu-motor-beste-gel-accu-camper-beste-gel-accu-boot-beste-gel-accu-auto-yellow-top-accu

Top 5 Beste boot accu's van 2024!

Ben je op zoek naar een andere boot accu? Als je op zoek bent naar een accu voor je boot, ontdek je al snel hoeveel keus er is. Zoek je een boot accu voor het starten van je boot of wil je een accu voor de apparatuur van je boot? Je vraagt je vast af: "Welke boot accu is op dit moment het beste en kan goed tegen een langere periode van stilstand zonder dat deze direct kapot gaat?"

We hebben uren lang onderzoek gedaan en hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de beste boot accu's. Zo hoef je geen uren meer te zoeken en kun je een keuze maken uit de onderstaande TOP 10.  

Veel succes met je nieuwe boot accu!

Top 5 beste boot accu:

1. Optima YellowTOP 12V 55Ah accu - Beste prijs-kwaliteit boot accu
2. Voltium 12V 100AH Lithium accu - Beste universele boot accu
3. Dyno 12V 80AH AGM Accu - Beste goedkope boot accu
4. Dyno 12V 18AH Gel Accu - Beste voerboot accu
5. Dyno 12V 100AH AGM Accu - Beste fluistermotor accu 

De beste boot accu van dit moment is de Optima YellowTop 12V 55Ah Accu. Dit is een GEL accu met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. 

De vraag is natuurlijk: Is deze Optima YellowTop accu ook geschikt voor jouw boot en het doel waar jij de accu voor wil gaan gebruiken? Bekijk hieronder de verschillende accu modellen. 👇 

"Een goede boot accu gaat langer mee en kan beter tegen seizoensgebruik (zomer-winter)"

Beste-boot-accu-accu-voor-boot-gel-accu-boot-semi-tractie-accu-boot-accu-boot-kopen-accubak-boot-acculader-boot-lithium-accu-boot-lood-accu-boot-accu-fluisterboot-accu-elektromotor

Nr. 1: Optima YellowTop 12V 55Ah boot accu

Onze score: 9,9

De Optima YellowTop 12V 55AH AGM accu vinden wij de beste boot accu die op dit moment verkrijgbaar is (prijs-kwaliteit). Allereerst is deze boot accu te gebruiken als startaccu en als semi-tractie accu. Hierdoor is het een veelzijdige accu die daarnaast ook tot 3x langer meegaat en 15x meer trillingsvaster is dan een traditionele loodaccu.

Uit ervaring weten we vrijwel iedereen die deze Optima YellowTop AGM accu gebruikt niet anders meer wilt. Een sterk pluspunt van deze boot accu is dat deze een hogere energie in de eerste één, drie, vijf en tien seconden van het startproces heeft dan een vergelijkbare conventionele loodaccu's met dezelfde capaciteit.

Daarnaast heeft deze boot accu een constante prestatiekwaliteit die ook tijdens ontladen op hetzelfde niveau blijft. Hierdoor is deze accu voor boten ideaal voor seizoen gebruik.  Deze boot accu kan tot wel 80% ontladen voordat de accu kapot gaat! Nadat je deze Optima accu volledig hebt opgeladen kun je deze ongebruikt 12 maanden op kamertemperatuur (of lager) wegzetten en vervolgens toch een vaartuig (of voertuig) starten!

Dankzij het kleine formaat is deze Optima YellowTop AGM accu in vrijwel iedere boot in te bouwen.

Voordelen:

 • Geschikt voor boten en andere voertuigen.
 • Zowel start- als semi-tractie accu.
 • Gaat tot 3x langer mee dan een traditionele loodaccu.
 • 15x meer trillingsvaster dan andere loodaccu's.
 • Constante prestatiekwaliteit (ook tijdens ontladen).
 • Hoge energie in de eerste seconden van het startproces.
 • Kan voor een langere periode weggezet worden.
 • Onderhoudsvrij (tot 70% te ontladen).

Nadelen:

 1. Aanschafkosten zijn meer dan bij standaard lood accu.
 2. Kan minder ver ontladen dan een lithium accu.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs) of Amazon (check prijs) of EBBM.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Beste-boot-accu-accu-voor-boot-gel-accu-boot-semi-tractie-accu-boot-accu-boot-kopen-accubak-boot-acculader-boot-lithium-accu-boot-lood-accu-boot-accu-fluisterboot-accu-elektromotor

Nr. 2: Voltium 12V 100AH Lithium accu

Onze score: 9,8

De Voltium 12v 100ah lithium accu is een accu die tot 95% kan ontladen! Daarnaast heeft deze lithium accu een levensduur van 6000 cycli wat betekend dat ze 10x langer meegaat dan een loodaccu. De accu is niet alleen geschikt voor boten, fluistermotoren en elektromotoren, maar kun je ook gebruiken voor elektrische voertuigen,  caravans, campers, caravan movers etc.

Een groot voordeel van deze Voltium 12V 100Ah lithium accu is het lichte gewicht en compacte formaat. Zo weegt deze Voltium lithium accu slechts de helft van het gewicht van een loodaccu.

Wat we erg handig vinden is de Voltium Energy app, deze kun je via de App Store of Google Play downloaden. Met deze app kun je via Bluethooth verbinding maken met al je Voltium Energy LiFePO4-accu's en kun je de status van de accu's bekijken. Je ziet hoe vol de accu's zijn, of ze worden opgeladen/ontladen, de temperatuur en nog veel meer. Je kunt dus alles vanaf een afstandje in de gaten houden, wat vooral in de winter (stallingsperiode) erg handig is!

Een ander pluspunt van deze boot accu vinden we het handige BMS-system; dit systeem beschermd tegen: overlading, te diepe ontlading, te hoge laadspanning en oververhitting. Kijken we naar de opbouw van deze LiFePO4 accu dan zien we dat deze opgebouwd is met natuurlijke grondstoffen waardoor de accu geen vlam kan vatten en niet schadelijk is voor het milieu.

Omdat de fabrikant van Voltium garant staat voor hoge kwaliteit krijgt iedereen die deze boot accu koopt maar liefst 5 jaar garantie!

Tip: Voltium accu's zijn ook verkrijgbaar in: 12V - 20 Ah t/m 200 Ah en in 24V - 25 Ah t/m 50 Ah.

Voordelen:

 • Licht van gewicht (1/2 van een loodaccu)!
 • Gaat tot 10x langer mee dan een loodaccu.
 • Diepe ontlading van 95%.
 • Geschikt voor boot, elektromotor, camper, caravan, caravan mover etc.
 • BMS-system tegen overlading, te diepe ontlading, te hoge laadspanning en oververhitting.
 • Met handige app!
 • Beste universele boot accu.


Nadelen:

 1. Investering is hoger dan bij gel accu.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo: 
Voltium Lithium accu's

Beste-boot-accu-accu-voor-boot-gel-accu-boot-semi-tractie-accu-boot-accu-boot-kopen-accubak-boot-acculader-boot-lithium-accu-boot-lood-accu-boot

Nr. 3: Dyno 12V 80AH AGM Accu

Onze score: 9,5

Ben je op zoek naar een goedkope boot accu? De Dyno 12V 80Ah AGM accu is een veelzijdige accu tegen een lage prijs. Zo kan deze AGM accu bijvoorbeeld gebruikt worden als start accu en als semi tractie accu, wat vrij uniek is in deze prijsklasse!

Een voordeel van deze Dyno AGM accu is dat hij verder kan ontladen dan een loodaccu. Waar een loodaccu maar kan ontladen tot ca. 50%, is dit bij deze Dyno AGM accu zo'n 60-75%. Dit is vooral handig als je de boot accu een langere periode niet gebruikt. Daarnaast gaat deze boot accu tot 3x langer mee dan een traditionele loodaccu.

Het unieke van deze Dyno AGM accu is dat hij voor een een langere tijd een constante spanning kan afleveren (tractie accu) en daarnaast in een korte tijd een hoge hoeveelheid stroom kan afleveren (startaccu). Hierdoor is deze Dyno 12V 80AH AGM accu te gebruiken voor voor vele toepassingen te gebruiken. Deze accu is klein van formaat, trilvast en klotst niet.

Tip: Dyno AGM accu's zijn verkrijgbaar in: 12V 18Ah t/m 120Ah of 6V 110Ah t/m 200Ah.

Voordelen:

 • Kan gebruikt worden als startaccu en tractie accu
 • Geschikt voor boten, elektromotoren, caravans etc.
 • Klotst niet en is trilvast.
 • Tot 60-75% te ontladen.
 • Voordelige boot accu.


Nadelen:

 1. Investering is hoger iets dan bij gel accu.
 2. Kan minder ver ontladen dan een lithium accu (max. 95%)


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs)

Beste-boot-accu-accu-voor-boot-gel-accu-boot-semi-tractie-accu-boot-accu-boot-kopen-accubak-boot-acculader-boot-lithium-accu-boot-lood-accu-boot-accu-fluisterboot-accu-elektromotor

Nr. 4: Dyno 12V 18AH Gel Accu

Onze score: 9,0

Ben je op zoek naar de beste voerboot accu? De Dyno 12V 18Ah Gel accu is een krachtige en stevige accu voor voerboten. Deze Dyno accu herstelt volledig van diepe ontladingen, zelfs wanneer de batterij niet direct wordt herladen.

Een pluspunt vinden we dat dit een compacte accu is met een gewicht van slechts 6kg, zodat deze makkelijk meegenomen kan worden. Het handvat bovenop deze voerboot accu zorgt ervoor dat je de accu makkelijk op kan tillen.

Een ander voordeel vinden we dat deze Dyno 12V 18AH gel accu duurzamer is dan een loodaccu, omdat deze voerboot accu geen onderhoud nodig heeft. Je kan deze voerboot accu namelijk voor langere tijd wegzetten en hoeft niet naar de accu om te kijken. Een loodaccu moet maandelijks actief zijn, terwijl dat bij deze voerboot gel accu niet nodig is. Daarnaast is deze gel accu tot 80% te ontladen terwijl dat bij een loodaccu tot ca. 50% is!

Deze Dyno 12V 18AH gel accu is ideaal voor cyclisch gebruik met dagelijkse ontladingen/ladingen, zo is deze gel accu ook te gebruiken voor caravan movers etc.

Voordelen:

 • Zeer geschikt voor voerboten.
 • Compact van formaat.
 • Licht van gewicht (6kg).
 • Minder onderhoud dan een loodaccu.
 • Tot 30% meer te ontladen dan een loodaccu.
 • Voordelige voerboot accu.

Nadelen:

 1. Iets duurder dan standaard lood accu.
 2. Kan minder ver ontladen dan een lithium accu (tot 95%).

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs)

Beste-boot-accu-accu-voor-boot-gel-accu-boot-semi-tractie-accu-boot-accu-boot-kopen-accubak-boot-acculader-boot-lithium-accu-boot-lood-accu-boot

Nr. 5: Dyno 12V 100AH AGM Accu

Onze score: 9,0

Ben je op zoek naar de beste accu voor je fluistermotor? De Dyno 12V 100Ah AGM accu is een voordelige AGM accu die  verder kan ontladen dan een traditionele loodaccu. Waar een loodaccu maar kan ontladen tot ca. 50%, is dit bij deze Dyno AGM accu zo'n 60-75%.

Een voordeel is dat deze fluistermotor accu geschikt is om een langere periode niet te gebruiken. Waar je een loodaccu 1x in de maand van activiteit moet voorzien, is dat bij deze AGM fluisterboot accu niet nodig.  Daarnaast gaat deze fluistermotor accu tot 3x langer mee dan een traditionele loodaccu!

Een ander pluspunt is het handvat aan de bovenzijde van deze boot accu, zodat je deze makkelijk op kan tillen en mee kan nemen richting je boot. Daarnaast is deze fluistermotor accu trilvast en klotst niet. Kijken we naar de prijs van deze boot accu, dan betaal je niet veel voor de kwaliteit die je krijgt!

Tip: Dyno AGM accu's zijn verkrijgbaar in: 12V 18Ah t/m 120Ah of 6V 110Ah t/m 200Ah.

Voordelen:

 • Geschikt als accu voor fluistermotor.
 • Te ontladen tot 60-75%.
 • Duurzaam en weinig onderhoud.
 • Gaat tot 3x langer mee dan een loodaccu.
 • Prijs kwaliteit is erg goed.
 • Voordelige AGM accu voor boten.

Nadelen:

 1. Kan minder ver ontladen dan een Gel (80%) en lithium accu (95%).

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs)

3x beste acculaders voor boot accu's:

Beste-gel-accu-motor-beste-gel-accu-camper-beste-gel-accu-boot-beste-gel-accu-auto-yellow-top-accu-beste-semi-tractie-accu-beste-accu-scooter-goedkope-gel-accu-beste-gel-accu-auto-beste-acculader-gel-accu

AMAREW CHARGESMART 8A ACCULADER

Beste-gel-accu-motor-beste-gel-accu-camper-beste-gel-accu-boot-beste-gel-accu-auto-yellow-top-accu-beste-semi-tractie-accu-beste-accu-scooter-goedkope-gel-accu-beste-gel-accu-auto

AMAREW CHARGESMART 4A ACCULADER

Beste-gel-accu-motor-beste-gel-accu-camper-beste-gel-accu-boot-beste-gel-accu-auto-yellow-top-accu-beste-semi-tractie-accu-beste-accu-scooter-goedkope-gel-accu-beste-gel-accu-auto-beste-acculader-gel-accu

AMAREW CHARGESMART 15A ACCULADER

Veelgestelde vragen

Wat is de beste boot accu?
Op dit moment is de beste boot accu de: Optima YellowTop 12V 55Ah AGM accu.

Hoeveel AH accu voor boot?
In veel gevallen wordt als boot accu een accu tussen de 50-100 Ah gebruikt. Een populair model is een boot accu met 100 Ah. In sommige gevallen is er behoefte aan een hoger vermogen maar wil je niet de spanning verhogen. Schakel je twee accu’s van 100ah dan ontstaat er een hogere capaciteit, terwijl dit geen invloed heeft op de spanning. In dit geval is serieschakeling juist erg geschikt voor het realiseren van een hoger voltage.

Hoe lang gaat een boot accu mee?
Dit hangt af van het type accu. Kijken we naar een Loodaccu dan gaat deze 3-5 jaar mee. Een AGM accu gaat gemiddeld zo'n 5-6 jaar mee. Een GEL accu gaat gemiddeld zo'n 5-8 jaar mee en kan veel beter tegen hoge en lage temperatuur dan een loodaccu, en ontlaad bij een langere periode van geen gebruik ook minder snel dan een loodaccu en AGM accu. Uiteraard hangt de levensduur af van het gebruik. Zo zal een boot accu die vaak diep ontladen wordt minder lang meegaan.

Moet je een onderhoudsvrije boot accu opladen?
Wellicht lijkt het of je een onderhoudsvrije boot accu helemaal niet aan een (druppel)lader hoeft te leggen. Dit is wel het geval. De onderhoudsvrije accu loopt net als alle andere accu's langzaam leeg bij een langere periode van geen gebruik. Je hoeft de onderhoudsvrije boot accu niet perse iedere maand van activiteit te worden voorzien (zoals bij een loodaccu wel het geval is), maar het is wel raadzaam om de boot accu bij langdurige inactiviteit aan de juiste (druppel)acculader te leggen!

Hoe duur is een boot accu?
De prijzen voor een boot accu variëren van ca. 50,- euro tot ca. 4500,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik het beste een boot accu?
Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een boot accu kan kopen bij Bootman.nl of Bol.com.