Suppen voor beginners: 10 ultieme tips in 2024! [+ video's]
Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board

Suppen voor beginners: 12 ultieme tips in 2024! [+ video's]

Lijkt het je leuk om eens te gaan suppen? Je hebt groot gelijk! Suppen kan namelijk op verschillende manieren. Bovendien hoef je geen doorgewinterde waterrat te zijn. Iedereen kan het!


Je kunt je een weg banen tussen een grachtengordel door, maar je kunt ook een rustgevend meer betreden en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Wat wil je nog meer? 


Inmiddels is suppen uitgegroeid tot een populaire en gewilde wateractiviteit. Maar, wat als je geen ervaring hebt met suppen? In dit artikel geven we je 12 ultieme tips die geschikt zijn voor beginners. Ben je klaar om het water op te gaan? Lees snel verder voor meer informatie. 

12 Tips: Suppen voor beginners...

Suppen voor beginnerd.... Het klinkt leuk en dat is het ook! Maar, zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je je eerste SUP board aanschaft.
Op deze pagina geven we je als beginnend supper de beste tips waar je op moet letten:

Tip 1: Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
Tip 2: Welke type SUP boards zijn er?
Tip 3: Welke formaat SUP board heb ik nodig?
Tip 4: Welk draagvermogen moet mijn SUP board minimaal hebben?
Tip 5: Welk gewicht SUP board past het beste bij mij?
Tip 6: Welke SUP board accessoires heb ik nodig?
Tip 7: Welk type SUP board past het beste bij mij?
Tip 8: Hoe blijf ik in balans tijdens het suppen?
Tip 9: Hoe kan ik het beste op een veilig manier suppen?
Tip 10: Kan ik mezelf leren suppen of heb ik les nodig?
Tip 11:  Welk onderhoud heeft een SUP board nodig?
Tip 12: Wat is het beste SUP board van dit moment?

"Een SUP board zorgt voor avontuurlijk veel plezier op het water!"

Tip 1: Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?

Heb je geen ervaring met suppen? Als beginner is de kans klein dat je over een uitrusting beschikt. Geen paniek, want dat is namelijk geen probleem. Om zelfstandig te kunnen suppen heb je een basisuitrusting nodig. Gaandeweg kun je alle onderdelen verzamelen.

Als je wil beginnen met suppen, dan is het volgende onmisbaar:

1. SUP board: Het board ligt in het water en heb je nodig om op te staan. Speciale boards zijn gemaakt om stevig op te blijven staan.
2. Peddel: Suppen is niet hetzelfde als surfen. In plaats van liggen, sta je op het board. Vervolgens heb je een peddel nodig om vooruit te komen in het water.
3. Zwemvest:Het dragen van een zwemvest is niet verplicht als je wil suppen. Toch raden we je aan om dit artikel aan je basisuitrusting toe te voegen. Ja, zelfs als je een uitmuntende zwemmer bent. Suppen op open water kan namelijk gevaarlijk zijn. Zo heb je te maken met bijvoorbeeld stroming en obstakels waar je je aan kunt bezeren. Het zwemvest helpt je om boven water te blijven, wat veel paniek voorkomt. 
4. Leash: Dit is de lijn die je bevestigd aan het board en je voet. Mocht je vallen, dan raak je je board niet kwijt. 

Tip 2: Welke type SUP boards zijn er?

Een SUP board is natuurlijk wel een vereiste als je wil suppen. Nu kun je deze huren, maar erg ideaal is dit niet. Wil je op eigen houtje op pad? Dan is het handig als je deze in je eigen bezit hebt. Er zijn verschillende types SUP boards die je kunt kiezen:

1. Hardboard: Wil je je zo comfortabel mogelijk door het water bewegen? Het hardboard gaat je hierbij helpen. Door de vorm en uitvoering is het gemakkelijk om je voort te bewegen, zonder dat het al te veel inspanning kost.

2. Opblaasbaar SUP board: Een opblaasbaar board pomp je op met een bijgeleverde handpomp of met een elektrische pomp. Erg handig als je geen plek hebt om een SUP board op te bergen. Zeker als beginner zijn deze boards handig, omdat deze meer stevigheid bieden.

3. Suppen met meer personen: Ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit? Je kunt met meerdere personen op een SUP board staan. Als je met twee personen gaat suppen, dan kies je voor het speciale tandem board.

4. SUP boards voor kinderen: Suppen met kinderen is een leuke activiteit voor in de vakantie of tijdens bijvoorbeeld kinderfeestjes. Als het gaat om kinderen, dan is de veiligheid extra belangrijk. Een SUP board van kinderen is wat kleiner en breder van stuk.

5. Suppen met hond: Suppen met je hond? Ja, dat lees je goed. Je kunt ieder SUP board gebruiken, maar het is wel aan te raden om het je hond gemakkelijk te maken. Zo heeft een board met bijvoorbeeld een antislip-laag de voorkeur. Ook moet je rekening houden met de breedte van het board, zodat jullie er beiden op passen.

6. Allround SUP board: Dit zijn de standaard SUP boards, die vrijwel altijd geschikt zijn. Vooral beginners hebben veel baat bij allround SUP boards. Ook deze boards zijn wat breder en daardoor stabieler.

7. SUP boards voor lange tochten: Heb je veel ervaring met suppen? Misschien zijn lange tochten jou op het lijf geschreven. Voor extra comfort, is een touring supboard het ideale board, omdat deze dikker, langer en breder zijn.

Bekijk hier aantrekkelijke aanbiedingen van SUP boards voor beginners bij Bootman >>

Tip 3: Welk formaat SUP boards heb ik nodig? 

Als je begint met suppen is het formaat van het SUP board een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. In de praktijk is het namelijk zo dat een lang SUP board stabieler in het water ligt dan een smal SUP board. Vooral voor de beginnende supper is dit erg belangrijk. Hoe stabieler jouw SUP board is, hoe sneller je het suppen onder de knie zal hebben!

Wanneer is het verstandig om een rank/smal Sup board te kiezen? Voor een ervaren supper is het aan te raden om een rank SUP board uit te kiezen. Een smal en kort SUP board is vaak wendbaarder dan een breed en lang SUP board, waardoor er met een mal SUP board meer uitdaging voor een ervaren supper ontstaat. Een smal SUP board raden we niet aan voor een beginnend supper, omdat je het suppen dan minder snel onder de knie zal hebben.

Kijken we naar de dikte van het SUP board, dan is het zo dat een dikkerSUP board stabieler in het water ligt dan een dun SUP board. Vooral voor beginnende suppers is een SUP board van 12-15 cm dik aan te raden. Heb je op dit moment nog geen ervaring met suppen, kies dan voor een dik SUP board omdat je dan tijdens het oefenen stabieler op het board staat, waardoor je het suppen sneller onder de knie zal hebben.

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Tip 4: Welk draagvermogen moet mijn SUP board minimaal hebben?

Dit is een veel gestelde vraag onder beginnende suppers. Om het draagvermogen van het SUP board te bepalen moet je rekening houden met je eigen lichaamsgewicht. Ieder SUP board heeft namelijk een eigen draagvermogen.

Ben je van plan om alleen te gaan suppen? dan kun je het kiezen voor een SUP board met een draagvermogen van je eigen lichaamsgewicht + ca. 15 kg.   

Wil je met twee personen of samen met je hond suppen? Kijk dan wat jullie gewicht samen is en tel daar nog zo'n 15 kg bij op. 

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board

Tip 5: Welk gewicht SUP board pas het beste bij mij?

Opblaasbare Sup boards hebben een gewicht van 5 tot meer dan 20 kg. Bij het aanschaffen van een nieuw SUP board is het aan te raden om te kijken welk gewicht het SUP board mag hebben. Wat vind jij het prettigst om aan gewicht richting het water te tillen? Wel is het zo dat een 'zwaarder' opblaasbaar SUP board ook wat stabieler in het water ligt. Als beginnend supper kan dit erg fijn zijn!

Tip 6: Welke SUP board accessoires heb ik nodig?

Er zijn verschillende accessoires die erg handig zijn tijdens het suppen. Populair is de waterdichte tas die je in veel gevallen onder de bagagekoorden op het SUP board kan bevestigen. Zo voorkom je dat je spullen nat worden als ze per ongeluk toch in het water terecht komen. Ook zijn je spullen met een waterdichte tas beschermd tegen opspattend water tijdens het suppen.

Een ander handig SUP accessoires als je begint met suppen is een waterdicht hoesje voor je smartphone. Met dit hoesje voorkom je dat je telefoon nat wordt en is je telefoon beschermd als hij per ongeluk toch in het water valt. Daarnaast heb je jouw telefoon bij de hand, omdat je hem niet hoeft te zoeken in de waterdichte tas waar ook nog allerlei andere spullen in zitten.

Daarnaast is een goede SUP peddel erg belangrijk. In veel gevallen zit deze al standaard bij het SUP board wat je koopt. Voor jou als beginnend supper is deze peddel voldoende. Ben je een meer gevorderde supper dan kun je er ook voor kiezen om een lichtgewicht carbon peddel aan te schaffen. Het is bij een peddel belangrijk dat je de steel op de juiste hoogte in kan stellen. Zo voorkom je blessures tijdens het peddelen. Een handige tip is dat de SUP peddel ca. 20 cm hoger moet zijn dat de lengte van jouw lichaam.

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

Waar je misschien niet aan denkt, maar wat je zeker niet mag vergeten is een zwem- of reddingsvest. Veiligheid is wel het belangrijkst op het water! Zeker wanneer je samen met je kind gaat suppen. Een zwem- of reddingsvest is voor suppers niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat een reddingsvest je overlevingskansen in koude wateren verviervoudigt.

Een ander veiligheidsmiddel is een drijfkoort of ook wel enkelkoort genoemd. Dit koort zit er bij veel SUP boards gelukkig standaard bij. Dit enkelkoort kan je tijdens het suppen rond je enkel bevestigen. Val je dan tijdens het suppen van je SUP board af, dan blijft het SUP board bij jouw in de buurt, raak je het niet kwijt en voorkom je dat je ver achter je SUP board aan moet zwemmen. Zeker als beginnend supper is dit wel handig om te weten. Je zou niet de eerste wezen die gaat beginnen met suppen en zijn SUP board kwijtraakt.

Wat ook belangrijk is als je wilt beginnen met suppen is de pomp. Bij veel SUP boards zit een hand- of voetomp. Onze ervaring is dat een elektrische pomp voor het opblazen van een opblaasbaar SUP board veel fijner is. Je bent niet eerst 10-15 minuten aan het pompen en je kan veel sneller beginnen met suppen!


Veel mensen die willen beginnen met suppen zoeken op 'SUP board met zitje'. Een SUP zitje is niet noodzakelijk als je begint met suppen, maar kan wel handig zijn als je een lange SUP tocht wilt gaan maken. Zo kan je het staand suppen afwisselen met zittend peddelen. Door een zitje op het SUP board zit je een stuk comfortabeler, zodat je last van je rug kan voorkomen.

Niet iedereen vind het, als beginnend supper, handig om een SUP board van 3 meter lang en 80 cm breed richting het water te tillen. Een handige optie is dan een Sup board trolley. Deze trolleys zorgen ervoor dat je alles in één keer mee kan nemen en dat je het SUP board niet zelf hoeft te tillen. Ze zijn geschikt voor allerlei ondergronden, dus je kan een SUP board trolley ook gebruiken als je naar het strand gaat. 

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

Tip 7: Welk type SUP board past het beste bij mij?

Goed, je kunt dus verschillende SUP boards aanschaffen. Dit kan als beginner, maar ook als ervaren supper. Misschien zie je op dit moment door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel soorten SUP boards, hoe kies je nu de beste uit? Het SUP board moet niet alleen bij jou passen, maar ook op jouw wensen:


Niveau: Als eerste bepaal je je eigen niveau. Ben je pas net begonnen met suppen of doe je het al een aantal jaren? Dit bepaalt vervolgens welk SUP board geschikt is. Zo is een hardboard prima voor beginners, maar wellicht onhandig en zwaar. Zeker als je ook nog lange tochten wilt maken. In dit geval kun je het best kijken voor een Allround touring SUP board, zoals het Aqua Marina Fusion SUP board of het Aqua Marina Vapor SUP board.


Extra personen of hond: Je kunt alleen op SUP avontuur gaan, maar dat kan ook samen. Bijvoorbeeld met een goede vriend(in), met je kind of met je hond. Ook hier moet je je opblaasbaar SUP board op aanpassen. Als je met z’n tweeën bent, dan moet het SUP board het gewicht van jullie samen kunnen dragen en groot genoeg zijn. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan dit tandem board


Professioneel of plezier: Wist je dat je ook kunt suppen in wedstrijdvormen? In dit geval ga je dus voor een professionele carrière. Hiervoor is een allround board niet handig, want deze zijn niet wendbaar genoeg. Ga je alleen suppen voor je plezier? Dan voldoet dit SUP board voor beginners prima. 

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board

Tip 8: Hoe blijf ik in balans tijdens het suppen?

Woon je in de stad of dicht bij het water? Dan heb je vast weleens iemand zien suppen. Op het eerste gezicht ziet het er indrukwekkend of zelfs moeilijk uit. Het is immers de bedoeling dat je rechtop staat. Als beginnend supper kan het een hele uitdaging zijn om op je SUP board te blijven staan!

Met andere woorden: balans houden. Krijg je al knikkende knieën bij het idee? Dan kun je vast wat tips gebruiken om straks je balans te houden op het board:

Stap 1: Blijf op je knieën zitten: Ga niet direct op je board staan. Zo vergroot je namelijk de kans dat je je evenwicht verlies. Verplaats eerst naar je knieën, zodat je eerst je balans kunt vinden.

Stap 2: Voeten uit elkaar: Zet je voeten niet strak tegen elkaar, maar juist wat uit elkaar. Zo verdeel je je gewicht namelijk over het board, waardoor deze het best in balans blijft. Buig vervolgens je knieën om nóg steviger te staan en pijnklachten te voorkomen. 

Stap 3 Ga staan op jouw tempo: Al zit je een half uur op je knieën; laat je vooral niet opjagen. Ga pas staan wanneer jij het idee hebt dat het kan.

💡Video: Online les beginnend supper (les 1)

Tip 9: Hoe kan ik het beste op een veilige manier suppen?

Wil je beginnen met suppen? Suppen is over het algemeen geen gevaarlijke sport om te beoefenen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Je bent immers op het water bezig en dat kan behoorlijk verraderlijk zijn. Je kunt het suppen op een aantal manieren veilig houden voor jezelf:

1. Vertel anderen waar je heen gaat: Breng je omgeving op de hoogte dat je het water op gaat. Mocht er iets gebeuren en je blijft voor langere tijd weg, dan wordt er naar je gezocht.

2. Gebruik een zwemvest: Niet alleen voor jezelf, maar eventueel ook voor je hond. Zowel jij als je hond kunnen behoorlijk schrikken als jullie van het board afvallen. Met het zwemvest kun je je hond gemakkelijk uit het water tillen, mocht dat nodig zijn.

3. Zwemmen: Ga alleen suppen als je ook kunt zwemmen. Dit spreekt voor zich.

4. Houd jezelf warm: Als je in het koude water terecht komt, kun je snel onderkoelt raken. Draag buiten de zomermaanden dan ook een goed wetsuit, zodat je jezelf warm kunt houden. 

Tip 10: Kan ik mezelf leren suppen of heb ik les nodig? 

Ben je, net zoals wij, enthousiast om te beginnen met suppen? Misschien kun je niet wachten om te beginnen. Als je kijkt naar andere sporten, dan kun je je gewoon aanmelden bij een sportclub en aan de slag gaan. Suppen is een andere tak van sport. Zo moet je je balans houden en moet je weten wat je precies moet doen. Je kunt het op verschillende manieren leren. 


Lessen op locatie: Je kunt inderdaad deelnemen aan lessen om te leren suppen. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband. Hoe leuk is dat? De plaatsen zijn verschillend, maar in vrijwel iedere provincie is een organisatie te vinden waar je werkelijk alle kneepjes van de sport leert. Eerlijk is eerlijk, er zijn wel wat nadelen.

Zo kosten deze lessen geld. Ook moet je afreizen naar een locatie. En dat terwijl je misschien in de buurt van water woont. Gelukkig is er nog een andere optie.

Online lessen leren suppen: Wat dacht je van online leren suppen? Zo zijn er op YouTube verschillende video’s beschikbaar die je kunt bekijken. In de video’s vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met suppen. Zo leer je hoe suppen werkt, wat je moet doen en hoe je het veilig houdt. Vervolgens kun je alle handvaten uitvoeren in de praktijk. 

Je kunt dit zelfstandig doen, maar je kunt ook aan een vriend of vriendin vragen om aan te haken. Samen is gezelliger dan alleen, vind je niet? Bovendien kun je de video op ieder moment terugspoelen en opnieuw bekijken. Dit betekent dat je op je eigen tempo kunt leren suppen. 

💡Video: Online les leren suppen (les 2)

Tip 11: Welk onderhoud heeft een SUP board nodig?

Heb je, als beginnend supper, een SUP board aangeschaft? Dat wordt genieten geblazen op het water. Eenmaal uit het water kun je je spullen opruimen, toch? Het is belangrijker om je SUP board na iedere tocht te onderhouden.


Waarom? Dit heeft vooral met de levensduur van je SUP board te maken. Hoe zuiniger je ermee om gaat, hoe langer je ervan kunt genieten. Het volgende onderhoud is bij een SUP board belangrijk en onmisbaar te noemen:


1. Droogmaken: Een SUP board ligt natuurlijk een behoorlijke tijd in het water. Daar is het board prima tegen bestand, maar achteraf is het aan te raden om het SUP board droog te maken. Zeker als het om een opblaasbaar board gaat. Zo voorkom je schimmel, bacteriën en lelijke plekken. Als je het SUP board laat leeglopen en oprolt terwijl het nat is, dan neemt de kans op schimmel toe. 


2. Afspoelen met zoet water: Heeft je opblaasbaar SUP board in zout water gelegen? Spoel het SUP board altijd na met zoet water. Bijvoorbeeld water uit een tuinsproeier. Zout kan het opblaasbaar SUP board negatief aantasten en zo voorkom je dat het erin trekt. 


3. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: Je opblaasbaar SUP board goed schoonmaken is belangrijk, want er kunnen bacteriën in het water zitten. Gebruik echter geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals spiritus, azijn of afwasmiddel. Hier slijt het SUP board extra snel door en dat wil je liever niet. Water om je opblaasbaar SUP board schoon te maken is meer dan voldoende. 

💡Video: SUP board schoonmaken...

Tip 12: Wat is het beste SUP board van dit moment? 

Het beste SUP board van dit moment, voor beginnende suppers, is het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board. Dit SUP board is populair omdat het board allround te gebruiken is en door zijn stabiliteit, draagvermogen,  kwaliteit en het heeft een gaaf design!

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past dit opblaasbare SUP board ook bij jou? Bekijk hieronder de voor- en nadelen van dit SUP board voor beginner. 👇

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

Nr. 1: Aqua Marina Fusion SUP board


Dit is de winnaar! Het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board vinden wij het beste SUP board wat op dit moment verkrijgbaar is. Allereerst  is dit SUP board erg geschikt voor de beginnende supper. Dit komt door zijn forse lengte, breedte en dikte. Hierdoor ligt dit SUP board namelijk zeer stabiel in het water wat voor een beginner erg fijn is. Tegelijk blijft dit SUP board toch goed wendbaar, ook als je een kind of hond meeneemt.

Een pluspunt van deze Fusion SUP vinden we de zeer goede kwaliteit. Het SUP board is namelijk gemaakt van zeer sterk 3-laags PVC materiaal met een harde kern. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat dit SUP board zomaar lek gaat als je tijdens het suppen ergens tegenaan komt. Ook het EVA-foam footpad bevalt ons erg goed. Hierdoor hebben je voeten  voldoende grip tijdens het suppen en val je niet zomaar van het SUP board af.

Een ander voordeel vinden we dat dit Aqua Marina Fusion SUP board een scala aan accessoires meegeleverd wordt. Denk hierbij aan een bagagetas, handpomp, verstelbare peddel, veiligheidskoord en een vin. Ook zijn we erg gecharmeerd van het design; opvallend en stoer!

Daarnaast is dit Aqua Marina Fusion SUP board ook nog uit te breiden is met een kajak-zitje of SUP motor. Zo kun je er voor kiezen om het ene moment te suppen en het andere moment zittend te kajakken of gewoon lekker de motor zijn werk te laten doen.

Onze conclusie: Zoals aangegeven vinden we dit het beste SUP board wat er momenteel verkrijgbaar is. We zijn erg enthousiast over het Aqua Mariana Fusion SUP board! Het is een ideaal SUP board voor beginners, gemaakt van A-kwaliteit materiaal een aantrekkelijk geprijsd. Ergens anders vindt je simpelweg geen SUP board met deze kwaliteit tegen zo'n prijs!

Afmetingen: 330 x 81 x 15 cm
Draagvermogen: 150 kg (!)
Gewicht: Slechts 8 kg (!)


Voordelen:

 • Geschikt voor beginnende supper.
 • Kind of hond meenemen kan op dit SUP board.
 • Erg stabiel en wendbaar.
 • Bagagenet om spullen mee te nemen.
 • Uit te breiden met kajak-zitje.
 • A-kwaliteit materiaal.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor ruige wateren.

  Waar te koop?
  - Bekijk prijs bij Bootman.nl >>

💡Video: Beste SUP board!

Top 3 beste SUP boards beginnende supper:

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

1. Aqua Marina Fusion opblaasbaar SUP board

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

2. Aztron Nova 2.0 Opblaasbaar SUP Board

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

3. Hydro Force Oceana Opblaasbaar SUP Board

Top 3 beste merken SUP boards: 

Meest gestelde vragen

Wat is het beste opblaasbare SUP board voor beginners?
Op dit moment is de best verkochte opblaasbare SUP board het Aqua Marina Fusion SUP board.

Waarom een opblaasbaar SUP board voor beginners?
Een opblaasbaar SUP board voor beginners is lang, breed, dik en daardoor uiterst stabiel. Daarnaast kun je een Sup board voor beginners  eenvoudig meenemen en makkelijk oppompen of leeg laten lopen. Zo kun je dit SUP board makkelijk in je auto meenemen en heb je geen trailer of kar nodig.

Wat kost een SUB board voor beginners?
De prijzen voor een opblaasbaar SUP board voor beginners variëren van ca. 200,- euro tot ca. 1000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik het beste een opblaasbaar SUP board voor beginners?
Er zijn offline en online heel wat verschillende merken SUP boards voor beginners te krijgen. Enkele top-merken zijn Aqua Marina, Hydroforce en MOAI. Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een (voordelig) opblaasbaar SUP board voor beginners kan kopen bij Bootman.nl of Bol.com of Decathlon.nl.