Top 10: Beste startboosters van 2024! [Koopgids + tips]
Beste-jumpstarter-startbooster-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

10x Beste startboosters van 2024! [+Koopgids + tips]

Ben je op zoek naar de beste startbooster? Dan zoek je vast een betaalbare startbooster van goede kwaliteit. Zodat je zeker weet dat de startbooster je niet in de steek laat als je hem nodig hebt! Pas dan weet je zeker dat je met een veilig gevoel de weg of het water op kunt gaan.


Maar.... Waar moet je op letten bij het kopen van een startbooster? En welke startbooster is het beste voor jouw accu? Uit ervaring weten we dat het vinden van de beste startbooster niet eenvoudig is door de enorme keuze die er is. Daarom hebben wij onderzoek gedaan en ruim 10 uur lang allerlei startboosters met elkaar vergeleken, ook hebben we reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs betaald voor een startbooster!


We laten je, in dit artikel, per startbooster precies zien wat de eigenschappen en voor- en nadelen zijn. Zo hoef je zelf geen uren onderzoek te doen en kun je eenvoudig zelf de beste keuze maken!

Top 10: Beste startbooster

1. Noco Genius GB70 startbooster - Beste prijs-kwaliteit
2. Tacklife T8 Max startbooster - Beste voordelige startbooster
3. LifeGoods jumpstarter - Beste kleine startbooster (kleine auto, scooter)
4. Tacklife T6 startbooster - Beste startbooster motor
5. Tacklife KP120 Startbooster - Beste startbooster camper
6. Powerstart 700 startbooster - Beste startbooster boot
7. Powerstart 1224 startbooster 12/24V - Beste startbooster vrachtwagen
8. HBM Machines startbooster - Beste startbooster met compressor
9. Telwin Doctor Charge 50 - Beste startbooster tractor/graafmachines
10. HBM Machines startbooster - Beste professionele startbooster

De beste startbooster op dit moment is de Noco Genius GB70 startbooster. Dit is een startbooster met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. 

De grote vraag is natuurlijk: Past deze startbooster ook bij jou en je voertuig of vaartuig? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

"Een startbooster zorgt in korte tijd voor veel power bij een lege accu..."

Wat is een startbooster?

Een startbooster, ook wel jumpstarter, starthulp, startbooster, booster of accu starter genoemd, is een verplaatsbaar apparaatje waarmee je een voertuig of boot snel kunt starten als de accu leeg is. Een startbooster heeft een krachtige accu die in één keer veel stroom kan geven om de accu weer op te starten. Een startbooster heeft ingebouwde startkabels en kan vaak ook gebruikt worden als powerbank voor je mobiel of ander apparaat en als zaklamp in het donker.


Bij het kopen van een startbooster heb je de keus uit een startbooster 12V of een startbooster 24V. Het voltage hangt af van de voltage die de accu heeft waar je de startbooster voor wilt gaan gebruiken. 12V startboosters worden vooral gebruikt voor auto's, motoren, scooters, motorboten, 

Dé 10 beste startboosters uit ons onderzoek:

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 1: Noco Genius GB70 startbooster (12V)

De Noco Genius GB70 startbooster is een krachtpatser onder de startboosters! Een groot voordeel vinden we dat deze startbooster bij gebruik weinig vermogen verliest. Waar andere startboosters vaak na gebruik leeg zijn heeft deze nog heel wat power over! Is de startbooster volledig opgeladen dan kun je er ca. 40x(!) je accu mee herstarten.

Een ander voordeel is dat deze startbooster nauwelijks leegloopt, ook al gebruik je hem maandenlang niet. Zo sta je met een lege accu niet ook nog met een lege startbooster. Dankzij het startvermogen van 436A is deze startbooster geschikt voor voertuigen of boten met een grote benzinemotor of gemiddelde dieselmotor. Piek startstroom is 2000A.

Een ander pluspunt is dat de Noco Genius GB70 startbooster ook een powerbank is waarmee je dankzij de USB uitgang bijvoorbeeld je telefoon op kunt laden. Bovenop de startbooster zit een indicator zodat je kan zien hoever deze nog opgeladen is. Zo sta je op een belangrijk moment niet zomaar met een lege accu en startbooster...

Sta je trouwens onverwachts in het donker met pech, dan heef deze startbooster een fijne felle zaklamp (400 lumen). Zo kun je toch je accu opladen of andere werkzaamheden aan je voertuig of boot verrichten. Daarnaast gaat er een error lampje branden als er een probleem bij het opladen is en is hij beveiligd tegen oververhitting, omgekeerde polarisatie, overbelasting en kortsluiting. Zo weet je zeker dat er geen onveilige situaties tijdens het gebruik van deze startbooster ontstaat!

Technische gegevens:
Startvermogen: 436A / Piekvermogen 2000A
Accucapaciteit: 5Ah lithium polymeer accu (ca. 40x starten)
Afmetingen: 20,32 x 15,24 x 5,08 cm

Gewicht: 2,27 kg
Garantie: 1 jaar


Voordelen:

 • Geschikt voor voertuigen en boten tot 150 pk.
 • Geschikt voor benzinemotoren en gemiddelde dieselmotoren.
 • Bij volledig opgeladen ca. 40x te gebruiken!
 • Startvermogen van 436Ah.
 • Powerbank; USB aansluiting om telefoon op te laden.
 • Felle zaklamp (400 lumen).
 • Display met duidelijke indicatie laadcapaciteit.
 • Beveiligd tegen oververhitting, omgekeerde polarisatie, overbelasting en kortsluiting.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor lithium accu's
 2. Wordt geleverd zonder 230V adapter.


Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>  

Productvideo: Noco Genius GB70 startbooster (12V)

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 2: Tacklife T8 Max startbooster

Een voordeliger alternatief is de Tacklife T8 Max startboosterDeze startbooster is wat minder robuust, kleiner en dunner dan de hiervoor besproken NocoBooster. Hij is geschikt voor motoren tot ca. 200 PK, wat betekend dat hij voor veel voertuigen en vaartuigen geschikt is!

Een voordeel van deze Tacklife T8 Max startbooster is dat hij geleverd wordt met een 230V adapter zodat je hem makkelijk via het stopcontact op kunt laden. Je kunt met een volledig opgeladen startbooster tot ca. 40x (!) je auto, bestelbus of boot opladen. Hierdoor hoeft deze startbooster na gebruik niet persé direct opgeladen te worden.

 
Kijken we verder dan heeft deze Tacklife T8 Max Startbooster een handige LED zaklamp zodat je hem ook in het donker makkelijk kunt gebruiken. Dankzij de 5 standen van de LED zaklamp kan je zelf kiezen hoe fel je het licht wilt laten schijnen. Daarnaast is deze startbooster, dankzij zijn 2 USB-poorten, ook te gebruiken als powerbank voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiel of laptop.


Heb je deze startbooster eenmaal nodig dan weet je met de Tacklife T8 Max startbooster dat deze erg veilig is door de beveiliging tegen omgekeerde polarisatie, vonkvorming, overbelasting en oververhitting. Bij aanschaf wordt trouwens een handige bescherm- en opberghoes meegeleverd.

Geschikt voor: Loodzuur accu's en Wet, Gel, MF, EFB en AGM accu's

Technische gegevens:
Startvermogen: 600A / 2000A piek
Accucapaciteit: 20Ah accu
Afmetingen: 22,35 x 8,4 x 3 cm

Gewicht: 0,75 kg
Garantie: 2 jaar


Voordelen:

 • Geschikt voor auto's SUV'S, bestelbusjes of motorboten (tot ca. 200 pk).
 • Gemaakt van Amerikaanse kwaliteit.
 • Zeer licht van gewicht.
 • Compact en handzaam formaat.
 • Beschermhoes.
 • LED lamp met 5 standen.
 • Tot wel 40x(!) te gebruiken.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor lithium accu's.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Productvideo: Tacklife T8 Max startbooster (12V)

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 3: LifeGoods Jumpstarter (12V)

De LifeGoods 12V Jumpstarter is een kleine jumpstarter oftewel startbooster. Hij is geschikt voor motoren tot 4.0L benzine en tot 2.5L diesel (max. 1600CC). Zoals je zelf al ziet is deze startbooster het meest geschikt voor de kleine auto's, motoren, scooters, boten etc.

Een voordeel is het compacte formaat en lichte gewicht van deze jumpstarter. Hij is bijvoorbeeld makkelijk in je tas of opberg vak mee te nemen.  Deze startbooster is spatwaterdicht en wordt standaard geleverd met een opberghoes en accuklemmen.


Een ander pluspunt is dat deze jumpstarter een beveiliging heeft tegen overbelasting. De accu werkt namelijk vaak op  hoge spanning, waardoor veiligheid bij het gebruik van een startbooster belangrijk is. Deze jumpstarter beperkt de laadspanning, waardoor het risico van overladen wordt uitgesloten. Tijdens het gebruik hoeft het laadproces dus niet te worden gecontroleerd. De jumpstarter heeft een polariteitsbeveiliging en beschermd tegen oververhitten en kortsluiting.

Wel is het zo dat hij wat minder makkelijk is in gebruik dan de startboosters die we hiervoor hebben laten zien. De kabels zijn wat aan de korte kant en de accuklemmen aan de dikke kant. Dit werkt niet altijd even handig. Vind je gebruiksgemak toch wel erg belangrijk en wil je een startbooster met langere kabels, maar wil je niet veel aan een startbooster uitgeven? Dan is deze startbooster een betere optie!


Technische gegevens:
Startvermogen: 300A tot max 600A
Batterijcapaciteit: 7200mAh Li-Polymer accu (ca. 15x starten)
Afmetingen: 14 x 8,5 x 2,7 cm

Gewicht: 0,31 kg
Garantie: 1 jaar


Voordelen:

 • Geschikt voor motoren tot 4.0L benzine en tot 2.5L diesel (max. 1600CC)
 • Compact en licht van gewicht.
 • Spatwaterdicht.
 • Te gebruiken als powerbank.
 • Met zaklamp.
 • Polariteitsbeveiliging en beschermd tegen oververhitten en kortsluiting

  Nadelen:
 1. Gebruiksvriendelijkheid is wat minder.
 2. Niet geschikt voor elektrische voertuigen.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 4: Tacklife T6 Startbooster (12V)

Zoek je een startbooster voor je motor of auto? Dan is  Tacklife T6 startbooster een startbooster van zeer goede Amerikaanse kwaliteit. De startbooster is geschikt voor  6.2 liter benzine- en 5 liter dieselmotoren en heeft  een startvermogen van 300A en een piekvermogen van 800A. Daarnaast kan hij gebruikt worden als powerbank voor bijvoorbeeld je telefoon.


Een voordeel vinden we dat deze startbooster met een volgeladen accu tot ca. 30 keer(!) benzine en dieselmotoren starten! Daarnaast wordt zowel een 12V als een 230V adapter meegeleverd om de startbooster op te kunnen laden. Dat is ideaal omdat je de startbooster dan niet alleen d.m.v. je sigarettenaansteker op kunt laden, maar ook via het stopcontact.


Een ander pluspunt is dat de 12 volt DC poort  van deze startbooster ook gebruikt kan worden om banden van bijvoorbeeld motorfietsen of auto's op te pompen. Daarnaast heeft de Tacklife T6 startbooster  1 USB Quick Charge uitgang. Deze laad 180% sneller op dan normale USB poorten. Naast deze USB Quick charge is de Tacklife T6 uitgerust met nog een USB poort en een DC poort.


Sta je met pech in het donker, dan is de Tacklife T6 startbooster een uitkomst. Deze heeft namelijk ook een handige  LED lamp. Bestel je de Tacklife T6 startbooster, dan wordt deze geleverd met een veiligheidscase waarin je de startbooster op kan bergen als je hem niet gebruikt.


Deze startbooster heeft niet alleen veel vermogen, maar is ook nog eens erg veilig. Zo is de Tacklife T6 beveiligd tegen omgekeerde polarisatie, kortsluiting, overbelasting, oververhitting en is deze startbooster vonkvrij.


Geschikt voor alle soorten accu's, behalve lithium!

 

Technische gegevens:
Startvermogen: 300A / 800A piek
Batterijcapaciteit: 18000mAh/61Wh
Afmetingen: 16,00 x 7,62 x 4,06 cm

Gewicht: 1,13 kg
Garantie: 2 jaar


Voordelen:

 • Geschikt voor  6.2 liter benzine- en 5 liter dieselmotoren
 • Degelijke Amerikaanse kwaliteit.
 • Wordt geleverd met 12V en 230V adapter.
 • Kan gebruikt worden als powerbank.
 • Laad je telefoon 180% sneller op dan via normale USB-poort.
 • Met handige LED-lamp.
 • Inclusief opbergcase.
 • Voordelige prijs!

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor lithium accu's

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Beste-jumpstarter-startbooster-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 5: Tacklife KP120 startbooster (12V)

De  Tacklife KP120 startbooster is geschikt tot 8 liter benzine- en 6 liter dieselmotoren. De Tacklife KP120 startbooster heeft een startvermogen van 300A en een piekvermogen van 1200A.

Een pluspunt van deze startbooster is dat er een 230V adapter en beschermhoes meegeleverd wordt. De meester startboosters hebben alleen een USB kabel waar de startbooster mee opgeladen kan worden. Dit betekend dat deze startbooster nog sneller opgeladen kan worden. Wel is het zo dat deze startbooster, na gebruik sneller leeg is (ca. 20x starten) dan de nr. 1 (ca. 40x starten) die we hiervoor hebben laten zien.

Een ander voordeel is de USB poort waarmee je je telefoon in slechts 35 minuten op kan laden. Ook zijn er nog 2 andere USB poorten en DC poort waar je andere apparatuur op aan kan sluiten. Sta je in het donker met pech langs de weg dan biedt de ingebouwde zaklamp uitkomst!

Wil je liever een startbooster van Tacklife voor zware motoren? Bekijk hier >>


Technische gegevens:
Startvermogen: 300A / Piekvermogen 1200A
Batterijcapaciteit: 12800mAh/47.7Wh (ca. 20x starten)
Afmetingen: 17,27 x 8,57 x 2,54 cm

Gewicht: 0,5 kg
Garantie: 2 jaar

Voordelen:

 • Geschikt tot 8 liter benzine- en 6 liter dieselmotoren. 
 • 230V adapter en beschermhoes meegeleverd.
 • Kan snel opgeladen worden.
 • Compact en dunne, lichtgewicht startbooster.
 • Te gebruiken als powerbank.
 •  Ingebouwde zaklamp.

Nadelen:

 1. Met een volle accu minder vaak te gebruiken dan andere startboosters.
 2. Niet geschikt voor lithium accu's.


Bekijk reviews en beste prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >> 

Productvideo: Tacklife KP120 startbooster (12V)

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Nr. 6: Powerstart 700 startbooster (12V)

De Powerstart 700 startbooster is een  jumpstarter en kleine acculader in één! Zo heeft deze startbooster een startvermogen van 800A en is geschikt voor benzine- en dieselmotoren tot 250PK. Zo is deze startbooster erg geschikt boten, campers of kleinere vrachtwagens.

Een groot voordeel vinden we de mogelijkheid om deze startbooster ook als acculader te gebruiken. Zo kan je tijdens een vaartocht of langere tocht met je vrachtwagen of camper ook huishoudelijke apparatuur opladen. De Powerstart 700 startbooster heeft een ingebouwde accu van 22Ah en een laadfunctie van 2A. Ook heeft hij twee startkabels van 1,15 meter lang.


Een ander pluspunt is de duurzaamheid van deze Powerstart 800 startbooster. Zo is hij gemaakt van gerecycled materiaal! Daarnaast zijn de accuklemmen volledig geïsoleerd voor extra veiligheid. De handige aan/uit knop op deze startbooster zorgt ervoor dat je de accuklemmen eerst op de accu aan kan sluiten voordat je er stroom op zet, zo voorkom je vonkvorming en eventuele kortsluiting.

De startbooster heeft ook een erg handige beveiliging tegen omgekeerde polarisatie. Gebeurt dit onverwachts dan zal deze startbooster je waarschuwen met een duidelijk licht en geluidssignaal. Het is wel een fijn idee dat je er van op aan kan dat je de Powerstart 700 startbooster veilig kan gebruiken.

Deze Powerstart 700 startbooster heeft weinig minpunten. Ten opzichte van andere startboosters is deze vrij zwaar. Ook heeft hij geen ingebouwde zaklamp. 


Technische gegevens:
Startvermogen: 700A / 1600A piek
Batterijcapaciteit: 22Ah

Gewicht: 9,5 kg
Garantie: 1,5 jaar


Voordelen:

 • Startbooster en acculader in één!
 • Geschikt voor benzine- en dieselmotoren tot 250PK.
 • Lange startkabels van 1,15 meter.
 • Gemaakt van gerecycled materiaal.
 • Geïsoleerde accuklemmen.
 • Handige aan-uit knop.
 • Handige draaghendel.
 • Beveiligd tegen omgekeerde polarisatie.

  Nadelen:
 1. Vrij zware startbooster.
 2. Groter dan andere startboosters.
 3. Geen zaklamfunctie.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >> 

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Nr. 7: Powerstart 1224 Startbooster 12/24V

De Powerstart 1224 startbooster is een jumpstarter en kleine acculader in één! Zo heeft deze startbooster een startvermogen van 1200A op 12V en 700A op 24V en is hierdoor ideaal voor vrachtwagens en boten tot 350PK.

Een groot voordeel vinden we de mogelijkheid om deze startbooster ook als acculader te gebruiken. Zo kan je tijdens een langere tocht met je vrachtwagen  ook huishoudelijke apparatuur opladen. De Powerstart 1224 startbooster heeft twee ingebouwde accu's van 22Ah en een laadfunctie van 2A. Ook heeft hij twee startkabels van 1,6 meter lang!


Een ander pluspunt is de duurzaamheid van deze Powerstart 1224 startbooster. Zo is hij gemaakt van gerecycled materiaal! Daarnaast zijn de accuklemmen volledig geïsoleerd voor extra veiligheid. De handige aan/uit knop op deze startbooster zorgt ervoor dat je de accuklemmen eerst op de accu aan kan sluiten voordat je er stroom op zet, zo voorkom je vonkvorming en eventuele kortsluiting.

De startbooster heeft ook een erg handige beveiliging tegen omgekeerde polarisatie. Gebeurt dit onverwachts dan zal deze startbooster je waarschuwen met een duidelijk licht en geluidssignaal. Het is wel een fijn idee dat je er van op aan kan dat je de Powerstart 1224 startbooster veilig kan gebruiken.

Deze Powerstart 1224 startbooster heeft weinig minpunten. Ten opzichte van andere startboosters is deze vrij zwaar door de twee ingebouwde accu's. Ook heeft hij geen ingebouwde zaklamp.


Technische gegevens:
Startvermogen: 1200A op 12V en 700A op 24V
Piek startstroom: 3500A op 12V en 1600A op 24V
Batterijcapaciteit: 2x 22Ah

Gewicht: 17,9 kg
Garantie: 1,5 jaar


Voordelen:

 • Startbooster en acculader in één!
 • Geschikt voor benzine- en dieselmotoren tot 350PK.
 • Lange startkabels van 1,6 meter.
 • Gemaakt van gerecycled materiaal.
 • Geïsoleerde accuklemmen.
 • Handige aan-uit knop.
 • Handige draaghendel.
 • Beveiligd tegen omgekeerde polarisatie.

  Nadelen:
 1. Vrij zware startbooster 17,9 kg.
 2. Groter dan andere startboosters.
 3. Geen zaklamfunctie.
 4. Niet geschikt voor lithium accu's

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 8: HBM Machines startbooster met compressor (12V)

Zoek je een startbooster met compressor? Dan is de HBM Machines startbooster de beste optie. Zo is deze startbooster geschikt voor auto's, motor en campers, zowel benzine als dieselmotoren.  

Een pluspunt van deze krachtige startbooster is de ingebouwde 22 Ah accu. Dit is een onafhankelijke 12 Volt en 230 Volt stroombron voor elektrische apparatuur zoals bijvoorbeeld je mobiel, tablet, laptop, TV, lampen en andere apparatuur op 12V en 230V.

Een ander pluspunt is de luchtcompressor met drukmeter en 65 cm lange luchtslang die deze professionele startbooster heeft. Hiermee kun je banden, luchtbedden, ballen etc. oppompen (tot max. 150 PSI). Daarnaast heeft deze jumpstarter ook een 5 LED'S lamp zodat je deze ook in het donker eenvoudig aan kan sluiten op je auto, motor of camper.

Een minpunt is het formaat en gewicht ten opzichte van andere kleinere startboosters. Dit hoeft geen groot probleem te zijn, dankzij het handige handvat.

Technische gegevens:
Piek startstroom: 1250A
Batterijcapaciteit:  22Ah
Afmetingen: 30x32x22 (HxBxD)

Gewicht: 11 kg
Garantie: 1,5 jaar


Voordelen:

 • Professionele startbooster.
 • Met compressor (tot max. 150 PSI)
 • 12V en 230V stroombron.
 • Te gebruiken als powerbank.
 • LED verlichting voor gebruik in donker.
 • Geschikt voor auto, motor en camper.

  Nadelen:
 1. Wat groter dan andere startboosters.
 2. Kost meer dan kleine startboosters.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Nr. 9: Telwin Doctor Charge 50 (12/24V)

De Telwin Doctor Charge 50 startbooster en acculader/druppellader in één is geschikt voor tractoren, graafmachines, vrachtwagens, boten en auto's.

Een pluspunt van deze startbooster is dat hij ook als acculader en druppellader te gebruiken is. Dit is vooral handig zijn wanneer je accu een langere periode niet gebruikt wordt. Het formaat is voor een 12V en 24V startbooster vrij klein en compact, zodat je hem makkelijk mee kan nemen.

Er is ook een mogelijkheid om een Wall support mee te bestellen zodat je deze Telwin Doctor Charge 50 startbooster in je machine, voertuig, boot op kunt hangen. Daarnaast is deze startbooster geschikt voor alle soorten loodzuur accu's + Lithium + start-stop accu's.

Technische gegevens:

Laadstroom: 6V en 12V max. 40A en 24V max. 20A
Accuvermogen: 10-600Ah
Afmetingen: 32,5 x 10,0 x 16,0 cm


Voordelen:

 • Geschikt voor tractoren, graafmachines, auto's, boten, vrachtwagens
 • Acculader en druppellader in één.
 • Laadstroom 6V, 12V en 24V
 • Compact formaat.
 • Eenvoudig in gebruik.

  Nadelen:
 1. Wat groter en dikker dan andere startboosters.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >> 

Productvideo: Telwin Doctor Charge 50 (12/24V)

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Nr. 10: HBM Machines professionele startbooster (12V)

 Zoek je een professionele startbooster? Dan is de HBM Machines startbooster de beste optie. Het is een krachtige en veelzijdige  startbooster voor auto's, motoren en campers. Deze startbooster is geschikt voor benzine- en dieselmotoren en heeft een compressor voor het oppompen van banden.

Een voordeel is de ingebouwde 22 Ah accu, deze kan je als onafhankelijke 12 Volt en 230 Volt stroombron gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld je mobiel, tablet, laptop, TV, lampen en andere apparatuur op 12V en 230V aansluiten en gebruik je deze startbooster als powerbank.

De ingebouwde luchtcompressor heeft een  drukmeter en 65 cm lange luchtslang. Hiermee kan je banden en andere producten oppompen (tot max. 150 PSI). Heb je de startbooster een keer in het donker nodig dan is dat ook geen probleem. Hij heeft een handige 5 LED'S lamp, zodat je de kabels of luchtslang ook in het donker eenvoudig aan kan sluiten.

Een minpunt is het formaat en gewicht ten opzichte van andere kleinere startboosters. Dit hoeft geen groot probleem te zijn, dankzij het handige handvat.

Technische gegevens:
Piek startstroom: 1250A
Batterijcapaciteit:  22Ah
Afmetingen: 30x32x22 (HxBxD)

Gewicht: 11 kg
Garantie: 1,5 jaar


Voordelen:

 • Professionele startbooster.
 • Met compressor (tot max. 150 PSI)
 • 12V en 230V stroombron.
 • Te gebruiken als powerbank.
 • LED verlichting voor gebruik in donker.
 • Geschikt voor auto, motor en camper.

  Nadelen:
 1. Wat groter dan andere startboosters.
 2. Kost meer dan kleine startboosters.

Bekijk reviews en prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk het beste alternatief >>

Top 3: Beste startbooster 12V

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Noco Genius GB70 startbooster (12V)

- Zeer krachtig! 

- Voertuigen tot 150 pk
- Startvermogen: 436A  
- Piekvermogen 2000A
- Ca. 40x accu starten

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Tacklife T8 Max startbooster (12V)

- Auto's (SUV's) tot 200 pk.
- Startvermogen 540Ah
- Piekvermogen: 2000A
- Ca. 80x accu starten

Beste-jumpstarter-startbooster-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Tacklife KP120 startbooster (12V)

- Voertuigen tot 150 pk
- Startvermogen 300A
- Piekvermogen van 1200A
- Ca. 20x accu starten

Top 3: Beste startbooster 24V

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Powerstart 1224 Startbooster (12/24V)

- Voor boten en vrachtwagens tot 350 pk
- Startstroom bij 12V: 1200A
- Startstroom bij 24V:  700A

Geschikt voor alle accu's in een voertuig met een benzine- of dieselmotor  

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Noco Genius GB500 Max Startbooster (12/24V)

- Voor boten en vrachtwagens tot 500 pk

- Startstroom bij 12V: 2222A
- Startstroom bij 24V: 1111A

Geschikt voor loodzuur accu's en Wet, Gel, MF, EFB en AGM accu's

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren

Noco Genius GB251 Startbooster (24V)

- Voor boten en vrachtwagens 350 pk
- Startvermogen: 2000A
- Piekvermogen: 3000A

Geschikt voor loodzuur accu's en Wet, Gel, MF, EFB en AGM accu's

Wat is het verschil tussen startbooster en jumpstarter?

Tussen een startbooster en een jumpstarter zit geen verschil. Beide apparaten hebben exact dezelfde functie, alleen worden deze woorden door elkaar gebruikt. Zo wordt een startbooster bijvoorbeeld ook regelmatig: starthulp, accubooster, snelstarter of accustarter genoemd.

Wat is het verschil tussen startbooster en druppellader?

Het verschil tussen een startbooster en een druppellader is dat een startbooster  een zeer krachtige accu heeft die in één keer veel stroom kan geven, zodat je een lege accu direct kunt starten. Een druppellader is handig voor onderhoud van de accu op langere termijn, als het voertuig of vaartuig voor een langere periode niet gebruikt wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld winterstalling van de boot of oldtimer.

Dus... Is er kans dat je onderweg onverwachts met een lege accu komt te staan en wil je weer snel door kunnen rijden of varen? Een goede startbooster biedt dan uitkomst en zorgt ervoor dat je geen externe hulp hoeft in te schakelen en/of uren op hulp hoeft te wachten

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Waarom een startbooster kopen?

Ga je op vakantie, een dagje varen of een ritje met je oldtimer maken? Dan is het verstandig om een startbooster binnen handbereik te hebben. Onverwachts kan de accu van je auto, motorboot of ander voertuig leeg zijn, waarna je niet meer verder kan. Heb je een startbooster mee, dan kun je binnen no-time je accu opladen dankzij de krachtige accu met hoge startstroom/piekstroom!

Zo zie je... Op deze manier hoef je niet lang langs de kant van de weg te staan of op het water rond te dobberen, terwijl je zit te wachten op hulp. Met een startbooster heb je dit zelf in de hand en kun je binnen korte tijd weer verder rijden of varen! Daarnaast is de startbooster in vrijwel alle gevallen ook te gebruiken als powerbank voor het opladen van je mobiel, laptop, tablet of ander apparaat!

Waar op letten bij het kopen van een startbooster?

Ga je een startbooster kopen dan zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten, voordat je tot kopen overgaat:
Type accu:
Het is belangrijk om te kijken of de startbooster die je wilt kopen geschikt is voor het type accu wat je hebt. Veel startboosters zijn geschikt voor lood, AGM, GEL accu's, maar niet alle startboosters kunnen op een lithium accu gezet worden.
Voltage: Zo is het ook erg belangrijk dat het voltage van de startbooster die je koopt hetzelfde voltage heeft als de accu waar je de startbooster op wilt gebruiken. Dit is vaak 12V, maar kan bijvoorbeeld ook 24V zijn.


Startvermogen:

Hoe groter je accu, hoe meer startvermogen de startbooster die je gaat kopen nodig heeft. Zo hebben grotere auto's, boten, vrachtauto's en dieselmotoren vaak een zwaardere startbooster nodig, met genoeg startvermogen (A).


Zaklamp:

Alhoewel veel startboosters een interne zaklamp hebben voor het geval je de startbooster in het donker nodig hebt, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat deze er op zit. Zo hebben de NOCO startboosters bijvoorbeeld een grotere zaklamp en lichtbundel dan andere merken startboosters.


Met compressor?

Wil je bijvoorbeeld ook de banden van je auto, een luchtbed of iets anders op kunnen blazen terwijl je onderweg of op vakantie bent? Een startbooster met compressor is dan een handige optie. Zo kunt je met 1 apparaat de accu van je auto of boot opladen, maar ook je banden oppompen etc.

Welke startbooster voor auto, motor, boot of vrachtwagen heb ik nodig?

Je vraagt je vast af welke startbooster jij voor je auto, motor, motorboot, scooter, vrachtwagen of camper nodig hebt? Dit is sterk afhankelijk van het motorvermogen (PK) en of het een benzine- of dieselmotor heeft.


Is het motorvermogen van je voertuig of vaartuig weinig, dan heb je een startbooster met relatief weinig vermogen nodig. Is het motorvermogen veel, dan heb je een startbooster met meer vermogen nodig om de accu ook daadwerkelijk te kunnen starten. Zo heeft een auto, motor of camper vaak een startbooster met minder vermogen nodig (bijv. de Tacklife KP120 startbooster) dan bijvoorbeeld een grote SUV auto's of bestelbussen (bijv. de Tacklife T8 Max) of een vrachtwagen en motorboot (bijvoorbeeld de Powerstart 800 startbooster 12/24V of de Powerstart 1224 startbooster 12/24V).


Voordat je een startbooster aanschaft is het verstandig om zelf goed te controleren of de geadviseerde startbooster geschikt is voor je voertuig of motorboot!

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Hoe startbooster gebruiken? [+ Stappenplan!]

Omdat we regelmatig horen dat niet iedereen goed weet hoe een startbooster gebruikt moet worden, geven we hier een kort stappenplan.


Stap 1: Zet je vaartuig of voertuig uit (als deze nog draait).
Stap 2: Sluit de kabels van de startbooster aan op de lege accu aan (rode kabel op pluspool (+) en zwarte kabel op minpool (-))
Stap 3: Zet de startbooster aan. Je accu wordt in korte tijd opgeladen.
Stap 4: Start je auto, motor, camper, scooter, boot, vrachtwagen en je kunt nu weer verder rijden of varen!

Tip: Zit er een handleiding bij de startbooster die je besteld hebt? Lees deze dan zorgvuldig door! Zo weet je zeker dat je de startbooster goed & veilig gebruikt.

Hoe startbooster opladen?

Het opladen van een startbooster kun je eenvoudig doen met een 230V stekkerlader (via stopcontact) of via een meegeleverde sigarettenaansteker (via auto/boot). Op deze manier plug je de startbooster eenvoudig in in het stopcontact. Er zijn startboosters waar deze stekkerplug standaard meegeleverd wordt, maar er zijn ook startboosters waar je deze 230V stekkerplug als extra optie bij moet bestellen. Let hier dus goed op!

Beste-startbooster-auto-jumpstarter-auto-jumpstarter-met-compressor-startbooster-12V-startbooster-24V-jumpstarter-motorfiets-jumpstarter-camper-starthulp-dieselmotoren-beste-startbooster-vrachtauto-startbooster-boot

Hoe vaak startbooster opladen?

Heb je een startbooster besteld en is deze afgeleverd, dan is het verstandig om de startbooster direct helemaal op te laden. Het is raadzaam om de startbooster 1x in de 3 maanden te controleren en op te laden, als je hem in de tussentijd niet hebt gebruikt. Zo weet je zeker dat de startbooster nog vol is op het moment dat je hem een keer onverwachts nodig hebt. 

Heb je de startbooster wel gebruikt dan hangt dit er vanaf hoe vaak je hem hebt gebruikt en hoeveel stroom er nog over is. Op de meeste startboosters zit een indicatielampje, zodat je precies weet hoeveel stroom er nog in de accu van de startbooster zit. De meeste startboosters kun je tussen de 15-30 keer gebruiken, voordat je deze weer op moet laden. Je begrijpt dan ook vast wel dat het verstandig is om de startbooster na ieder gebruik op te laden, zodat je niet onverwachts met een lege startbooster zit terwijl je hem op dat moment nodig hebt.

Top 3 Beste startboosters / jumpstarters:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste startbooster?
Op dit moment is de beste startbooster de: Noco Genius GB70 startbooster. Het is een echte krachtpatser onder de startboosters en jumpstarters! Daarbij kan deze startbooster je accu tot ca. 40x(!) opstarten en kan deze ook gebruikt worden als powerbank voor je mobiel en andere apparaten.

Wat is de beste startbooster voor auto's?
Een zeer krachtige startbooster is de Noco Genius GB70 startbooster. Een voordeliger en goed alternatief is de Tacklife KP120 startbooster.

Welke startbooster is het beste voor diesel motoren?
Heb je een SUV auto of bestelbus die op diesel rijdt dan is de Tacklife T8 Max startbooster een aanrader. Heb je een vrachtwagen of motorboot met dieselmotor dan is de Powerstart 800 startbooster 12/24V of de Powerstart 1224 startbooster 12/24V de beste optie. Check voordat je een startbooster of jumpstarter koopt altijd goed of deze ook bij jouw motor past!

Hoe duur is een startbooster?
De prijzen voor een startbooster varieert van ca. 60,- euro tot ca. 1900,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik het beste een startbooster?
Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een startbooster kunt kopen bij Bol.com of Acculaders.nl of Bootman.nl.