TOP 3: Beste Intex opblaasbare kano's van 2024! [Test & Reviews]
Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Top 3: Beste Intex opblaasbare kano's van 2024! [+ Tips!]

Ben je op zoek naar de beste Intex opblaasbare kano? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over Intex opblaasbare kano's en laten we je verschillende opblaasbare kano's zien die Intex heeft.

Omdat veel mensen op zoek zijn naar een Intex opblaasbare kano, hebben wij uitgezocht wat de 3 beste Intex oplaasbare kano's van dit moment zijn. Zo hebben we allerlei Intex opblaasbare kano's met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs betaald voor een Intex opblaasbare kano, zo betaal je niet te veel en hoef je zelf geen uitgebreide zoektocht meer uit te voeren.

We laten je per kano precies zien wat de eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen van de Intex opblaasbare kano is. Zo kun je uiteindelijk zelf de beste keuze maken!

De beste Intex opblaasbare kano van dit moment is de Intex Explorer K2 opblaasbare kano. Dit is een stevige opblaasbare kano met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo is deze opblaasbare kano voorzien van een beschermingshoes aan de voor en achterzijde die deze Intex opblaasbare kano beschermd tijdens het varen.

De vraag is natuurlijk: Past deze Intex kano ook bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

Benieuwd naar onze top 10 beste opblaasbare kano's? Bekijk hier!

"In een Intex opblaasbare kano is het puur genieten!"

Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Nr. 1:  Intex Explorer K2 opblaasbare kano

De winnaar is de Intex Explorer K2 opblaasbare kano! Deze Intex kano is geschikt voor 2-personen en heeft aan de voor- en achterzijde een extra beschermhoes. Zo is deze Intex opblaasbare kano extra beschermd tijdens een mooi dagje kanoën.

Een voordeel van deze Intex opblaasbare kano vinden we de comfortabele en verstelbare zittingen. Zo kun je zelf je zithouding bepalen en weet je zeker dat je tijdens jullie vaartochtje lekker zit. Juist deze zitjes zorgen voor het juiste comfort tijdens het peddelen.

Deze Intex opblaasbare kano is gemaakt in de  opvallende kleur geel, het design oogt stoer. Opbergtas, peddels, pomp en reparatieset worden meegeleverd, zodat je vrijwel direct het water op kunt gaan. Let er wel op dat deze opblaasbare kano alleen geschikt is voor rustige meren en medium rivieren.

Wat ons betreft haal je met de Intex Explorer K2 een opblaasbare kano in huis van degelijke kwaliteit tegen een zeer goede prijs! Gebruikers zijn dan ook erg lovend over de stevigheid en stabiliteit van deze Intex opblaasbare kano.

Afmetingen: 312 x 91 x 51 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Draagvermogen: 160 kg
Gewicht: 16 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor 2 personen en tot 180kg draagvermogen.
 • Geschikt om op rustige meren en medium rivieren.
 • Opvallende kleur, zodat de kajak opvalt.
 • Nylon hoes aan voor- en achterzijde zorgt voor extra bescherming.

Bekijk reviews en prijs >>

Product video: Intex Explorer K2 opblaasbare kano

Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Nr. 2: Intex Challenger K2 opblaasbare kajak

De Intex Challenger K2 opblaasbare kajak is geschikt voor 2-personen. Deze opblaasbare kajak heeft een gestroomlijnd design waarmee deze scherp door het water snijd.  Deze Intex opblaasbare kajak  is ideaal om een recreatieve tocht te maken op meren, rivieren of rustige open zee.

Een voordeel van deze Intex opblaasbare kajak is dat deze één vin aan de onderkant heeft. Dankzij deze vin kun je eenvoudig recht blijven koersen. Deze Intex kajak is gemaakt van stevig PVC wat tegen benzine, olie en fel zonlicht kan.

Een ander voordeel is het bagagenet aan de voorzijde van de kajak en het opbergvak achter de rugleuning, zo kun je makkelijk bagage meenemen.  Deze opblaasbare kayak van Intex wordt standaard geleverd met 4 aluminium peddels (met verbindingsstuk), een opblaaspompje, een reparatie kit en een opbergtas.

Afmetingen: 351 x 76 x 38 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Draagvermogen: 160 kg
Gewicht: 18,1 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor 2-personen tot 180 kg draagvermogen.
 • Geschikt voor meren en medium rivieren.
 • Net aan voorzijde voor opbergen spullen.

  Nadelen:
 1. Het net aan de voorzijde is niet waterdicht, waardoor je spullen nat kunnen worden.

Bekijk reviews en prijs >>

Product video: Intex Challenger K2 opblaasbare Kajak

Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Nr. 3:  Intex Excursion Pro opblaasbare kano

De Intex Excursion Pro Challenger opblaasbare kano is geschikt voor 2-personen en speciaal gemaakt voor lange tochten. Deze opblaasbare kano van Intex ligt erg stabiel in het water.

Een voordeel van deze Intex opblaasbare kano is dat deze één vin aan de onderkant heeft. Er worden 2 vinnen geleverd: 1 voor diepe wateren en 1 voor ondiepe wateren. Dankzij deze vin kun je eenvoudig recht blijven koersen.

Een ander voordeel vinden we dat deze Intex kajak is gemaakt van stevig 3-laags PVC wat tegen een stootje kan, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze snel kapot gaat. Ook is deze Intex opblaasbare kano voorzien van 2 comfortabele en verstelbare zitjes, de rugleuning is ook in zithoogte verstelbaar. Voetsteunen worden ook meegeleverd, voor een veilige en sportieve houding tijdens het kanoën.

Deze Intex opblaasbare kano wordt standaard geleverd met handpomp, peddels, draagtas en een verstelbare beugel om extra accessoires op te monteren.

Afmetingen: 384 x 94 x 46 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Draagvermogen: 180 kg
Gewicht: 21 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor 2-personen tot 180 kg draagvermogen.
 • Geschikt voor meren en medium rivieren.
 • Net aan voorzijde voor opbergen spullen.

  Nadelen:
 1. Het net aan de voorzijde is niet waterdicht, waardoor je spullen nat kunnen worden.
 2. Kleine spullen kunnen in het opbergnet kwijtraken.

Bekijk reviews en prijs >>

Product video: Intex Excursion Pro opblaasbare kano

Waar moet ik op letten als ik een Intex opblaasbare kano wil kopen?

Je vraagt je vast af: Waar moet ik op letten als ik een opblaasbare kano ga kopen?
De belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden hebben we hier nog een keer op een rijtje gezet:

1. Type vaarwater
2. Type peddels
3. Type zitting
4. Aantal personen
5. Ruimte aan boord
6. Het verschil tussen een kajak en kano.
7. Ben je beginner of ervaren?
8. Wat is je budget?


1. Type vaarwater:
Waar wil je de kajak of kano gaan gebruiken? Is dit op rustig water of op ruiger water? Hou er dan rekening mee dat een kano veelal geschikt is voor rustig vaarwater, terwijl een kajak door zijn gewicht en vormgeving in veel gevallen voor ruiger water geschikt is. Vaak kun je dit in de beschrijving van het product terugvinden.


2. Type peddels:
Een opblaasbare kano heeft vaak één of meer peddels met 1-blad, terwijl een kajak één of meer peddels heeft met 2-bladen. Je begrijpt dat je met een peddel die 1-blad heeft minder snel vooruit komt dan met een peddel die 2-bladen heeft.


3. Type zitting:
De ene opblaasbare kajak/kano heeft een vaste zitting en de andere een verstelbare zitting. Voor de meest comfortabele zit bij wat langere tochten is een verstelbare zitting aan te raden. Let hier dus goed op als je een opblaasbare kajak of kano gaat kopen.


4. Aantal personen
Ga na met hoeveel personen je wilt gaan kajakken of kanoën. Er zijn namelijk 1-persoons, 2-persoons en 3-persoons modellen verkrijgbaar.

TIP: Wil je met 2-personen langere tochten gaan varen? Dan kan een 3-persoons kajak of kano soms beter zijn, omdat je dan meer ruimte hebt om spullen mee te nemen. Die extra ruimte kun je maken door het middelste stoeltje weg tehalen.

5. Ruimte aan boord:
De meeste opblaasbare kajak’s en kano’s hebben aardig wat ruimte om comfortabel te zitten en eventueel nog wat spullen mee te nemen. Let erop dat je voldoende opbergruimte hebt als je langere tochten gaat maken. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een opblaasbare kajak voor 3-personen te kiezen en dan de middelste zitting weg te halen, zodat je met 2-personen ook nog extra ruimte voor je bagage hebt. 


6. Kajak of kano?
Kies je een kajak of een kano? Let erop dat een opblaasbare kano vaak groter en zwaarder is dan een opblaasbare kajak. Omdat een kajak lichter en ranker is dan een kano is deze vaak geschikt voor riviertochten en stroomversnellingen, terwijl een kano weer meer geschikt is voor rustige wateren. Doordat een kano vaak een open bovenkant heeft is de instap makkelijker dan die bij een kajak, deze heeft een gesloten bovenkant.  


7. Ben je beginner of ervaren?
Als beginner is het verstandig om een wat breder model kano/kajak te nemen. Deze ligt stabieler in het water, waardoor het fijner is om te leren peddelen. Heb je meer ervaring dan kun je er voor kiezen om een wat smallere opblaasbare kajak te kiezen die voor ruiger water geschikt is.

8. Wat is je budget?
Ook je budget is belangrijk. Zo heb je al een opblaasbare kajak vanaf ca. 100,- echter is het wel de vraag of je dan een kwalitatief goede kajak koopt. Een opblaasbare kajak of kano die gemaakt is van meerdere lagen PVC is vaak sterker en gaat daardoor langer mee. Uiteraard betaal je hier wel iets meer voor, maar dit betaald zich zeker terug in levensduur en langer vaarplezier! 👍

Top 3: Beste Intex opblaasbare kano's:

beste-opblaasbare-kajak-kano-kopen-opblaasbare-kano-test-opblaasbare-kano-3-personen

Intex Explorer K2 opblaasbare kano

2-persoons
Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Intex Challenger K2 opblaasbare kajak

2-persoons
Beste-intex-opblaasbare-kano-Intex-explorer-k2-opblaasbare-kano-kajak-review-test-watersport4you

Intex Excursion Pro opblaasbare kano

2-persoons
Wil je meer informatie over opblaasbare kano's? Bekijk dan ook eens onderstaande artikelen:

- Top 10 beste opblaasbare kano's van dit moment.


Wellicht is suppen iets voor jou? Bekijk dan ook eens de 10 beste SUP boards van dit moment! 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Intex opblaasbare kano?
Op dit moment is de best verkochte Intex opblaasbare kano de: Intex Explorer K2 opblaasbare kano.

Waarom een Intex opblaasbare kano?
Een Intex opblaasbare kano is makkelijk mee te nemen en eenvoudig op te blazen en leeg te laten lopen. Daarnaast weet je bij een Intex opblaasbare kano zeker dat je een kano van goede kwaliteit hebt. Ook is een Intex opblaasbare kano makkelijk mee te nemen, omdat je deze op kunt vouwen.

Hoe duur is een Intex opblaasbare kano?
De prijzen voor opblaasbare kano varieert van ca. 140,- euro tot ca. 300,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik het beste een Intex opblaasbare kano?
Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een opblaasbare kano kunt kopen bij Bol.com.

Bekijk aanbiedingen Intex opblaasbare Kano's