Beste opblaasboot voor 5 personen in 2024! [Koopgids]
talamex-rubberboot-talamex-opblaasboot-rubberboot-kopen-beste-rubberboot-001

Beste opblaasboot voor 5 personen in 2024!

Ben jij op zoek naar een opblaasboot voor 5 personen? Wij hebben jarenlange ervaring in de watersportbranche en met allerlei merken opblaasboten. In dit artikel vertellen we je dan ook precies wat de beste opblaasboot voor 5 personen is.


Wil je direct weten welke opblaasboten voor 5 personen er allemaal zijn? Bekijk ze hier.


Waar op letten bij het kopen van een opblaasboot voor 5 personen?

Bij de zoektocht naar een opblaasboot voor 5 personen, kiest iedereen een opblaasboot die bij hem of haar past. Er zijn aardig wat opblaasboten op de markt. Een goede keuze maken is daardoor niet altijd even makkelijk!

Ga je voor een opblaasboot / rubberboot met buitenboordmotor? Of ga je juist voor een opblaasboot zonder buitenboordmotor? Wil je een witte, grijze of blauwe? Wil je dat de opblaasboot makkelijk mee te nemen is? Of wil je deze juist achter je auto op een boottrailer meenemen?

Één ding is denk ik wel zeker: Je wilt een opblaasboot of rubberboot van goede kwaliteit voor een leuke prijs, die aan jouw wensen voldoet.

Maar… welke rubberboot past bij jou? Dat hangt erg af van de wensen en het budget wat je hebt. Laten we samen eens kijken wat er op de markt te krijgen is.

Wat is de beste opblaasboot voor 5 personen?

Hier kijken we samen naar de beste ‘opblaasboot voor 5 personen’.


We kijken op deze pagina naar twee soorten opblaasboten:
1. De zeer stabiele 'zwaardere' opblaasboot die geschikt is voor alle type buitenboordmotoren.
2. De 'lichtere' opblaasboot die geschikt is om te varen zonder motor of met elektrische buitenboordmotor. 


Van beide soorten opblaasboten laten we het beste model voor 5 personen zien.


Op deze manier kun je zelf kijken welke opblaasboot voor 5 personen het beste bij jou past en welke het uiteindelijk gaat worden.

Alvast heel veel plezier met je nieuwe opblaasboot!
beste-opblaasboot-5-personen-rubberboot-intex-opblaasboot-talamex-rubberboot

Nr. 1: Talamex Comfortline TLA300 rubberboot

" Een degelijke stabiele rubberboot voor 5 personen. De rubberboot is gemaakt van hoogwaardig PVC en heeft een spiegel waar een buitenboordmotor aan bevestigd kan worden."

 • Een luchtbodem met V-vorm, waardoor de rubberboot zeer goede vaareigenschappen heeft.
 • De rubberboot heeft een brede boeg.
 • De overdrukventielen zorgen ervoor dat overtollig lucht afgevoerd wordt.
 • Extra veel hendels en luxe roeiriemen.  
 • Snel vaarklaar te maken en makkelijk op te rollen (meenemen & opbergen).

  Ook is deze Talamex rubberboot voorzien van anti spat flappen, verstelbare aluminium zitbank, RVS hijs- en sleepogen, een reparatieset, handpomp, landvast en een opbergtas.  
beste-opblaasboot-5-personen-rubberboot-intex-opblaasboot-talamex-rubberboot

Nr. 2: Intex Excursion 5 Opblaasboot

" Een kwalitatief zeer goede opblaasboot voor 5 personen. Erg geschikt voor vissen. Kan heel goed zonder buitenboordmotor of MET elektrische buitenboordmotor gebruikt worden"


 • Dankzij drie bankjes in de boot kun je comfortabel zitten. 
 • Hou je van vissen? De opblaasboot is voorzien van 4 houders voor vishengels!
 • De opblaasboot is gemaakt van hoogwaardig vinyl en bestendig tegen zon en zoutwater.
 • Deze opblaasboot is voorzien van aansluitstukken om er een elektrische buitenboordmotor aan te kunnen bevestigen. 
 • Met opbergvak, handvaten en touw rondom, peddels en  handpomp.


Heb je ruimte om de opblaasboot op te bergen?

Voordat je een opblaasboot of rubberboot koopt, is het belangrijk dat je eerst even nagaat of je ruimte hebt om deze op te bergen of te stallen. Misschien heb je ruimte in je garage? In een schuurtje? Op je zolder? Of misschien kun je de opblaasboot wel bij iemand anders opbergen? Het hangt er helemaal vanaf wat je zelf wilt.

Een opblaasboot met luchtbodem of uitneembare bodem zijn goed thuis op te bergen. Je kunt de opblaasboot vrijwel altijd tot een ‘klein’ pakket opvouwen, zodat hij weinig ruimte in beslag neemt. Zeker in de winterperiode is het belangrijk dat je de opblaasboot netjes (en schoon!) opbergt, zodat je het volgende vaarseizoen weer lekker kunt gaan varen.

Dus.... bekijk voordien waar je de opblaasboot gaat opbergen als je klaar bent met varen. Zo voorkom je dat je geen ruimte beschikbaar hebt en kun je de opblaasboot na het varen gelijk netjes opruimen.

Wanneer een vaarbewijs nodig?

Wanneer je van plan bent om een opblaasboot voor 5 personen te kopen, komt direct de vraag naar boven wanneer een vaarbewijs nodig is. Een klein vaarbewijs is altijd nodig zodra je boot, waterscooter of jetski sneller vaart dan 20 km/u of langer is dan 15 meter. 


Vaart jouw opblaasboot sneller dan 15 km/u dan heb je dus een vaarbewijs nodig. Een vaarbewijs examen kan je inplannen bij ca. 20 locaties van het CBR. Zo zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Wil je het vaarbewijs examen zo goed mogelijk maken en snel slagen, dan kunnen we je van harte aanraden om een goede online vaarbewijs cursus te volgen. Zelf zijn we enthousiast over de online vaarbewijs cursus (met oefenvragen en proefexamens) van vaarbewijsfilmpjes.nl.

Bekijk ook onderstaand filmpje met uitleg over de werking van online vaarbewijscursus van vaarbewijsfilmpjes.nl 👇

Waar kan ik het beste een opblaasboot voor 5 personen kopen?

Het kopen van een opblaasboot kan bij een lokaal watersportbedrijf of online. In beide gevallen krijg je dezelfde rubberboot. Het enige verschil is dat een opblaasboot online goedkoper kan zijn, dan bij het lokale watersportbedrijf.

In allebei de gevallen koop je een nieuwe opblaasboot en bestaat er heel erg weinig kans op problemen. Uit jarenlange ervaring in de watersportbranche kan ik je vertellen dat er bij de aankoop van een opblaasboot weinig mis kan gaan. Daarom is het risico om deze online te bestellen niet zo groot. Aan jou de keus!

Mocht je willen weten wat een goede en betrouwbare opblaasboot voor 5 personen online kost? Dan raad ik je van harte aan om hier eens te kijken >>>

Meest gestelde vragen

Wat is de beste opblaasboot voor 5 personen?
Op dit moment zijn de Talamex Comfortline TLA300 rubberboot en de Intex Excursion 5 Opblaasboot de beste opblaasboot voor 5 personen.

Hoeveel garantie krijg ik op mijn opblaasboot voor 5 personen?
Op een opblaasboot voor 5 personen krijg je minimaal 2 jaar garantie.

Wat kost een opblaasboot voor 5 personen?
De prijzen voor een opblaasboot voor 5 personen varieert van ca. 350,- euro tot ca. 2000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Welke opblaasboot voor 5 personen kan ik het beste kopen?
Het is verstandig om een opblaasboot te kopen die bij jouw wensen past. Welke type bodem en welke kleur heeft jouw voorkeur? Wat is je budget? Op deze pagina ontdek je precies wat de verschillen zijn en welke opblaasboot bij je past. Op deze manier koop je altijd de beste opblaasboot voor jou!

Bekijk hier aanbiedingen van opblaasboten voor 5 personen