Suppen met hond? 5x Beste SUP board in 2024 [Koopgids]
suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Suppen met je hond? 5x Beste SUP boards in 2024! [+ Tips!]

Wil je gaan suppen met je hond? Dan is het belangrijk dat je een geschikt SUP board gebruikt, zodat je zeker weet dat je, samen met je trouwe viervoeter, veilig het water op kunt gaan.


Dit SUP board moet een stabiel board met veel volume zijn. Ook is het belangrijk dat het SUP board voldoende gewicht aan kan; je staat er immers samen met je hond op!Voordat we je gaan vertellen welke SUP boards geschikt zijn om te suppen met je hond, is het belangrijk dat je zelf ook nagaat wat bij jouw en je hond past. Heb je een grote of een kleine hond, wil je langere tochten op het SUP board maken, wat is je budget?

De belangrijkste vraag is uiteraard: Welk SUP board past het beste bij jou en je hond? Bekijk hieronder de verschillende SUP board modellen. 👇

"Samen suppen met je hond is reuze genieten!"

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 1. Aqua Marina Fusion SUP board

Het beste SUP board, van dit moment, om samen met je hond te suppen is het: Aqua Marina Fusion SUP board. De prijs-kwaliteit is namelijk zeer goed! Je krijgt voor een aantrekkelijke prijs een prachtig en stabiel SUP board wat 130kg aan draaggewicht aan kan.


Het SUP board is makkelijk mee te nemen en in je eentje te hanteren. Wil je langere afstanden met je hond suppen en je handen af en toe vrij hebben? Dan is dit SUP board eventueel (later) uit te breiden met een elektrische SUP motor, wat in sommige gevallen erg handig kan zijn!


Afmetingen: 330 x 81 x 15 cm

Max. draagvermogen: 130 kg


(Lees klantreviews → → →)


Bekijk prijs bij Bootman.nl >>

Bekijk prijs op Bol.com >>

Filmpje: Aqua Marina Fusion SUP board

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Nr. 2. Aqua Marina Super Trip SUP Board

Het Aqua Marina Super Trip SUP board is een speciaal SUP Board voor suppen met je hond. Het SUP board is langer en breder dan een allround SUP board. Hierdoor is het SUP board extra stabiel, wat vooral in het begin erg handig is als je gaat suppen met je hond en deze nog moet wennen aan suppen op het water.

Ook is er nog voldoende ruimte om bagage mee te nemen. Deze kun je bevestigen onder het speciale bagage koord dat voorop het SUP board zit. Er zijn gebruikers die met 2-personen en een hond op dit SUP-board gaan suppen. Qua draaggewicht (210 kg) zal dit in de meeste gevallen wel lukken. Al is de ruimte bij dit SUP board wel minder dan het model wat we hierna zullen laten zien.


Afmetingen: 370 x 82 x 15 cm
Max. draagvermogen: 210 kg


(Lees klantreviews → → →)


Bekijk prijs op Bootman.nl >>

Bekijk op Bol.com >>

Filmpje: Aqua Marina Super Trip SUP Board

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Nr. 3. Hydro Force Kahawai SUP Board

Wil je een goedkoop SUP board om te gaan suppen met je hond? Uit ons onderzoek komt het Hydro Force Kahawai SUP board dan als beste naar voren. Dit SUP board is wel wat minder lang dan de andere SUP boards die we hier bespreken, waardoor het erg wendbaar en geschikt voor hoge snelheden is.

Een voordeel is de breedte van dit SUP board. Met zijn 86 cm is hij breder dan de meeste SUP boards voor honden, waardoor dit SUP board extra stabiel is! Wel is het, voor dit SUP board, aan te raden om al ervaring te hebben met het suppen of dit eerst zelf onder de knie te krijgen en dan te gaan suppen met je hond. Aan jou de keus!

Afmetingen: 310 x 86 x 15 cm
Max. draagvermogen: 140 kg

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs op Bootman.nl >>

Bekijk prijs op Bol.com >>

Filmpje: Hydro Force Kahawai SUP Board

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Nr. 4. Aqua Marina Super Trip Tandem SUP Board

Wil je een  SUP board waarop jij én je partner of kind samen met je hond wil suppen? Dan is de Aqua Marina Trip Tandem SUP board een aanrader. Met een lengte van ruim 400 cm en een breedte van 86 cm is dit een groot en stabiel SUP board om met 2-personen te suppen met je hond.

Ga je (langere afstanden) suppen met je hond dan is dit een erg stabiel SUP board, zodat je veilig met je hond kan gaan suppen. Wel is het SUP board door zijn afmetingen en stabiliteit niet geschikt voor zeer hoge snelheden. Ga je suppen met je hond, dan is dat eigenlijk altijd voor de fun en doet een zeer hoge snelheid er niet toe.

Een voordeel vinden we de elektrische motor die je onderaan het SUP board kan bevestigen.

Afmetingen: 427 x 86 x 15 cm
Max. draagvermogen: 230 kg

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs Bootman.nl >>

Bekijk prijs op Bol.com >>

Filmpje: Aqua Marina Super Trip Tandem SUP Board

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

5. MOAI 10.6 2021 Allround SUP board 

Dit SUP board zetten we op nummer 5; de MOAI 10.6 2021 Allround SUP board. Dit SUP board ligt stabiel in het water en heeft een stoer design. Ook kun je, als je gaat  suppen met je hond, bagage meenemen onder het bagage koord dat voorop het SUP board zit.

Er is op dit board ruimte om je hond mee te nemen tijdens het suppen. Let er wel op dat de ruimte minder is dan bij de SUP boards die we hiervoor hebben laten zien. Verder heeft het alle accessoires om zo het water op te kunnen gaan en te genieten van het suppen met je hond!

Afmetingen: 320 x 81 x 15 cm
Max. draagvermogen: 130 kg

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs op Bol.com >>

Bekijk prijs op Decathlon.nl >>

Filmpje: MOAI 10.6 Allround SUP board 

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Waar op letten als je gaat suppen met je hond?

Wil je gaan suppen met je hond, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan kun je er voor kiezen om eerst wat lessen te nemen bij een SUP-school in de buurt of je gaat zelf aan de slag. 


Weet wel dat het ook ervaring is wat je op moet bouwen. Hoe meer ervaring jij met suppen hebt, hoe stabieler jij op het SUP board staat en hoe makkelijker het wordt om samen met je hond te suppen!


Het beste kun je beginnen om eerst een oude handdoek op je SUP board of gewoon op het gras te leggen. 


Want… wat wil je de hond leren?
1. Dat hij gewend raakt aan het SUP board.
2. Dat hij op een bepaalde plek op het SUP board blijft zitten/liggen (dan blijft het board stabiel).

Stap 1: Oefen met een handdoek of oude doek

Dus… je legt een oude handdoek neer en gaat je hond (zonder dwang) leren om op de handdoek te gaan zitten. Dit kun je doen door een beloning in de vorm van één van deze hondensnacks in je hand te nemen en je hond dan, zonder dwang, te begeleiden richting de handdoek.

Zodra je hond op de handdoek zit of ligt beloon je met zijn favoriete snack. Je hoeft er geen commando’s aan te koppelen en geen dwang uit te voeren. Je doet dit 10x achter elkaar. Van hieruit kun je langzaam verder werken.


Wees rustig tijdens het oefenen en neem er de tijd voor. 


Let ook op de signalen van je hond, je hond moet het zelf ook leuk vinden!

Stap 2: Laat je hond wennen aan het SUP board…

Oefen vervolgens met je hond om op het SUP board te gaan staan. Dit kun je het beste gewoon thuis in de woonkamer of in de tuin doen. Leg een handdoek op de plek waar de hond, op het SUP board,  mag zitten/liggen en begin met oefenen.

Neem ook nu een beloning mee om te oefenen. Leg het hondensnoepje op de plek waar de hond moet gaan zitten of staan en koppel er een bevel of commando aan. Bijvoorbeeld “Spring op” als je wilt dat je hond op het SUP board gaat staan en “Kom af” als je wilt dat de hond van het SUP board af komt. Zo kan je hond gewend raken aan de nieuwe commando’s.

Als je hond het commando goed uitgevoerd heeft beloon je hem met een hondensnack of iets wat hij lekker vindt. 


Herhaal dit verschillende keren en doe dit iedere dag, een week lang.

Stap 3: En dan het water op….

Neem nu je hond mee naar het water en oefen alle voorgaande stappen. Je kunt het ook eerst in ondiep water uitproberen. Neem de tijd en forceer niks. De tijd die je er nu in steekt komt later dubbel en dwars terug, omdat jullie dan heerlijk samen van het suppen kunnen genieten!

Heeft je hond problemen met het water of wil je extra veiligheid voor je hond? Doe hem dan een hondenzwemvest aan.

Zorg ervoor dat je de eerste SUP reis met je hond kort houdt en complimenteer hem als hij zich goed gedraagt.


Zodra je hond aan het suppen gewend is zullen jullie samen prachtige momenten op het water beleven… Geniet er van!!

Suppen met je hond, welk sup board kies jij?

suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Beste keus!

Aqua Marina Fusion SUP board
suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Goedkope keus

Hydro Force Kahawai SUP Board
suppen-met-hond-beste-sup-board-voor-hond

Top keus!

Aqua Marina Super Trip SUP Board

Veelgestelde vragen

Wat is het beste SUP board voor honden?
Op dit moment is het beste SUP board voor honden het Aqua Marina Fusion SUP board.

Wat kost een SUP board voor honden?
De prijzen voor een SUP boards om te suppen met je hond varieert van ca. 285,- euro tot ca. 750,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Welk sup board voor hond kopen?
Het is verstandig om het SUP board te kopen dat bij jouw wensen past. Welke afmeting wil je dat het SUP board heeft? Welk design vind je mooi? Wat is jouw budget? Op deze pagina ontdek je precies welk SUP board jij nodig gaat hebben. En lees je alles over de verschillen. Op deze manier koop je altijd het beste SUP board voor jou en je hond!

Wil je ook de beste Sup board aanbieding?