Top 5: Beste Torqeedo elektromotoren van 2023! [Reviews + Tips!]
beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Top 5: Beste Torqeedo elektromotoren van 2024! 

Ben je op zoek naar een Torqeedo elektromotor voor je boot? Dan zoek je een elektromotor van hoge kwaliteit, want dan weet je zeker dat je een betrouwbare motor hebt waar je veilig mee kan varen. Waar moet je op letten bij het kopen van een Torqeedo? En welk model Torqeedo elektromotor past het beste bij jou en je boot? 


Het vinden van de beste Torqeedo elektromotor is niet makkelijk door de vele modellen die er zijn. Dat is één van de reden dat wij onderzoek hebben uitgevoerd en ca. 20 uur lang allerlei Torqeedo elektromotoren met elkaar hebben vergeleken. Ook hebben we tientallen reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs voor een Torqeedo elektromotor betaald. Op die manier betaal je nooit teveel.


Per type Torqeedo motor vertellen we je precies wat de voor- en nadelen zijn. Op die manier kun je zelf een beslissing maken en scheelt het een hoop zoek en vergelijk tijd. Alvast veel plezier met je nieuwe Torqeedo!

Top 5 beste Torqeedo elektromotoren:

1. Torqeedo Travel 1103 CS (beste set bijboot + kleine zeilboten)
2. Torqeedo Cruise 6.0 (beste elektromotor motor-/zeilboot tot 10 mtr)
3. Torqeedo Travel 903 S (beste goedkope elektromotor)
4. Torqeedo Ultralight (beste elektromotor kajaks, kano’s, lichte boten)
5. Torqeedo Cruise 10.0 (beste elektromotor 20 pk)

De beste Torqeedo elektromotor voor boten van dit moment is de Torqeedo Travel 1103 CS. Deze Torqeedo is populair omdat hij robuust, stil, krachtig, lichtgewicht, makkelijk los te koppelen en mee te nemen is en een handig display heeft, waar je de accucapaciteit en snelheid kan aflezen tijdens het varen.

De belangrijkste vraag is nu natuurlijk: Past deze Torqeedo elektromotor ook bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

"Torqeedo: de hoogste kwaliteit  elektromotor voor boten met geïntegreerde accu!"

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Nr. 1: Torqeedo Travel 1103 CS elektromotor

De winnaar onder de Torqeedo elektromotoren! De Torqeedo Travel 1103 CS elektromotor vinden wij de beste Torqeedo motor die verkrijgbaar is. Hij is stil, krachtig, lichtgewicht en goed in elkaar te zetten. De accu zit geïntegreerd in de motor zelf, waardoor je geen losse accu nodig hebt. Daarnaast is hij makkelijk los te koppelen en mee te nemen. Het display geeft duidelijk weer wat je verbruik is en hoeveel je nog kan varen.


Een voordeel van deze Torqeedo 3-pk elektromotor voor bijboten, kleine motor- en zeilboten is dat hij geluidstil is met slechts 33 decibel. Dankzij de directe aandrijving van de schroef zonder overbrengingen, reageert de Torqeedo Travel 1103 CS  sneller dan zijn voorganger de Torqeedo 1003 CS. Het is een robuuste motor door o.a. de stevige aluminium behuizing met geïntegreerde skeg om de propeller/schroef te beschermen.

Een ander voordeel is de on-board computer met GPS. Zo kun je precies zien hoeveel stroom de accu nog heeft, wat de snelheid tijdens het varen is en hoeveel je nog kan varen. Als de accu bijna leeg is gaat er een alarm af. Zo kom je tijdens het varen niet zomaar voor verrassingen te staan. Deze Toqeedo elektromotor is water- en stofdicht IP-67 gecertificeerd.

De bracket (waar deze Torqeedo buitenboordmotor mee aan de boot vastgezet wordt) is ook sterk en degelijk. De bracket zorgt ervoor dat deze Torqeedo Travel 1103 CS elektromotor hoger uit het water kan worden getild en dat hij vast kan worden gezet in een zijdelingse stand.
 

Review gebruiker:
"Voor nu een degelijke buitenboord-motor en bevalt goed. Stil, krachtig, lichtgewicht en in handige onderdelen in elkaar te zetten. Goede display wat je verbruik is en hoeveel te gaan. Hoop op meerdere jaren plezier ervan!"

Onze conclusie: Zoals aangegeven vinden we dit de beste Torqeedo elektromotor die te verkrijgen is. We zijn erg enthousiast over deze Torqeedo Travel 1103 CS! Het is een ideale motor voor voor bijboten en kleine motor- en zeilboten, is geluidsstil, gemaakt van robuust en degelijk A-kwaliteit materiaal en heeft een stoer design. De kwaliteit-prijs verhouding (zeker als vaarset) vindt je niet snel ergens anders. Wat ons betreft is deze Torqeedo elektromotor een echte aanrader!

Technische gegevens:

Aantal (pk): 3
Stuwkracht (lbs): 110
Geschikt voor: bijboten, kleine motor- en zeilboten (100kg+)
Vaarwater: Zoet en zout water

Borstelloze motor: Ja
Staartlengte: Verkrijgbaar in kortstaart & langstaart
Gewicht: 13 kg

Voordelen:

 • Geluidsstille elektromotor.
 • Krachtig in vermogen.
 • Robuust en sterk.
 • Makkelijk in elkaar te zetten.
 • Eenvoudig los te maken en op te bergen.
 • Stoer design.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding!

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor grote boten.

  Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs)

  Niet in voorraad? Bekijk alternatief >>


Productvideo: 
Torqeedo Travel 1103 CS elektromotor

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Nr. 2: Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor

Zoek je de beste Torqeedo buitenboordmotor voor motor- en zeilboten tot 10 meter? Dan kun je het beste kiezen voor de Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor. Dit is een 9,9 pk elektromotor en verkrijgbaar met helmstok of gashendelbesturing!  De motor is geschikt voor motor- en zeilboten tot 6.000 KG en erg licht van gewicht (20,6 kg) ten opzichte van andere elektromotoren.

Een voordeel van deze Torqeedo Cruise 6.0 is dat het een ideaal alternatief is voor een benzine buitenboordmotor. Het is namelijk een krachtige elektromotor met een stuwkracht van 370 LBS. Deze Torqeedo is makkelijk mee te nemen dankzij het lage gewicht en eenvoudig te installeren.

Een ander voordeel is dat de Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor is voorzien van een on-board computer met GPS. Zo kun je de actieradius, accucapaciteit en snelheid van de Torqeedo Cruise 6.0 tijdens het varen goed in de gaten houden. Deze gegevens kun je ook bekijken op je telefoon wanneer je de TorqTrac applicatie van Torqeedo hebt geïnstalleerd.

Daarnaast is deze Torqeedo motor corrosiebestendig zodat je de motor ook in zout water kunt gebruiken. De elektromotor is IP67 gecertificeerd, wat betkend dat motor volledig waterdicht is. Alle bovengenoemde kenmerken zorgen ervoor  dat de Torqeedo Cruise 6.0 lang meegaat!

Onze conclusie: De Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor is een ideale elektromotor voor motor- en zeilboten tot 6.000 kg. Het is een fijne geluidsstille motor en met zijn 9,9 pk een zeer goed alternatief voor benzine buitenboordmotoren! Met de aanschaf van deze Torqeedo buitenboordmotor heb je een oerdegelijke elektromotor, met veel gebruiksgemak en een lange levensduur in huis.

Technische gegevens:

Aantal (pk): 9,9
Stuwkracht (lbs): 370
Geschikt voor: motor- en zeilboten (tot 6000 kg)
Vaarwater: Zoet en zout water

Borstelloze motor: Nee
Staartlengte: Verkrijgbaar in kortstaart & langstaart
Besturing: Keuze uit helmstok of gashendel
Gewicht: 20,6 kg


Voordelen:

 • Geschikte vervanger voor benzine buitenboordmotor
 • Geluidsstille elektromotor.
 • Krachtig in vermogen 370 lbs / 9,9 pk.
 • Robuust en sterk.
 • Makkelijk in elkaar te zetten.
 • Eenvoudig los te maken en op te bergen.
 • Stoer design.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding!
 • Keuze uit helmstok of gashendel besturing.

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor klein opblaasbootjes.

  Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs) of EBBM.com (check  prijs)

Productvideo: 
Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Nr. 3: Torqeedo Travel 903 S elektromotor

Zoek je een goedkope Torqeedo buitenboordmotor voor kleine boten? Dan kun je het beste kiezen voor de Torqeedo Travel 903 S elektromotor. Dit is een 2,5 pk elektromotor en verkrijgbaar als kortstaarmt met helmstokbesturing. De Torqeedo Travel 903 S is een zeer stille en krachtige motor en geschikt voor motorboten tot ca. 100+ kg.


De Torqeedo Travel 903S is de vervanger van de Torqeedo Travel 603. Deze Torqeedo elektromotor heeft een geluidloze motor, op deze manier kun je meer genieten van de stilte en de natuur tijdens het varen. Deze Torqueedo elektromotor is robuust en stevig, net als zijn broertjes. Zo is de bracket ten opzichte van het oude model een stuk steviger en wordt de propeller/schroef extra beschermd door de aluminium behuizing met geïntegreerde skeg.

De Torqeedo Travel 903 S wordt is sommige gevallen geleverd als compleet vaarset met accu. Daarnaast heeft de Torqeedo Travel 903S een fijn on-board GPS. Hierop is de actieradius, stroomverbruik en snelheid tijdens het varen af te lezen. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de  resterende vaartijd.

Wil je tijdens het varen je telefoon opladen? Dan heb je op de Torqeedo Travel 903  een USB poort waar je een adapter op aan kan sluiten. De adapter wordt niet standaard meegeleverd.

Onze conclusie: De Torqeedo Travel 903S elektromotor is de goedkoopste Torqeedo  elektromotor voor motorboten tot ca. 100+ kg. Het is een stoere elektromotor die fijn in de bediening is. Ook maakt hij bijna geen geluid tijdens het varen. Met deze Torqeedo buitenboordmotor haal je een toppertje onder de elektromotoren in huis!

Technische gegevens:

Aantal (pk): 2,5
Stuwkracht (lbs): 90,00
Geschikt voor: motorboten tot 100+ kg.
Vaarwater: Zoet en zout water

Borstelloze motor: Nee
Staartlengte: verkrijgbaar in kortstaart en langstaart
Besturing: Helmstok
Gewicht: 17 kg


Voordelen:

 • Goedkope Torqeedo elektromotor
 • Geluidsstille elektromotor.
 • Krachtig in vermogen.
 • Robuust en sterk.
 • Display waar accu inhoud en snelheid afgelezen kan worden. 
 • Makkelijk in elkaar te zetten.
 • Eenvoudig los te maken en op te bergen.
 • Stoer design.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding!

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor klein opblaasbootjes.

  Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs)

Productvideo: 
Torqeedo Travel 903S elektromotor

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Nr. 4: Torqeedo Ultralight elektromotor

Zoek je een Torqeedo buitenboordmotor voor kajaks, kano’s, lichte boten? Dan kun je het beste kiezen voor de Torqeedo Ultralight elektromotor. Dit is een krachtige 3 pk elektromotor en de lichtste elektromotor in zijn klasse voor het gebruik op kano's en kajaks.


De Torqeedo Ultralight 1103 AC is speciaal gemaakt voor het gebruik op een kano of kajak. Hij heeft een laag gewicht van slechts 9,3 kg, zodat deze elektromotor niet te zwaar is voor je kano of kajak.

Zo wordt de Torqeedo Ultralight 1103 AC geleverd in combinatie met een Torqeedo gashendel, zodat je tijdens het varen makkelijk gas kan geven en gas terug kan nemen. De gashendel is overal in de kano of kajak te plaatsen, zodat je niet beperkt bent tot 1 plek en je hierdoor meer vrijheid hebt om  te kiezen vanuit welke positie je deze elektromotor wilt besturen.

Op de Torqeedo gashendel zit een LCD display waar je de snelheid, accustatus en afstand die je nog met de accu kan varen af kan lezen.

Onze conclusie: De Torqeedo Ultralight elektromotor is een fijne motor voor kano's en kajaks. Met name tijdens het vissen is deze motor ideaal. De gashendel is vanuit heel de kano of kajak te gebruiken en dat is fijn, omdat je dan niet vast zit aan één zitplek. Daarnaast haal je met deze Torqeedo buitenboordmotor een kwaliteitsmotor in huis, met een lange levensduur!

Technische gegevens:

Aantal (pk): 3,0
Stuwkracht (lbs): 110,00
Geschikt voor: kano's en kajaks (tot 25 kg)
Vaarwater: Zoet en zout water

Borstelloze motor: Ja
Besturing: Gashendel
Gewicht: 15 kg


Voordelen:

 • Geschikt voor kano's en kajaks.
 • Geluidsstille elektromotor.
 • Krachtig in vermogen.
 • Robuust en sterk.
 • Display waar accu inhoud en snelheid afgelezen kan worden. 
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding!

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor andere boten dan kano's en kajaks.
  2. Niet geschikt voor kano's en kajaks van meer dan 25 kg. 

  Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs)

Productvideo: 
Torqeedo Ultralight elektromotor

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Nr. 5: Torqeedo Cruise 10.0 T elektromotor

Zoek je een extreem krachtige Torqeedo buitenboordmotor? Dan is de beste keus de Torqeedo Cruise 10.0 T elektromotor. Het vermogen is vergelijkbaar met een 20 PK benzinemotor. Daarnaast is hij zeer krachtig met  740 lbs vermogen en is geschikt voor motor- en zeilboten tot 10.000 KG.

Een voordeel van deze Torqeedo elektromotor is dat het een goed alternatief voor een benzinemotor is. Zo is deze Torqeedo Cruise stiller, voordeliger en gebruiksvriendelijker dan een traditionele benzine buitenboordmotor. Het is één van de krachtigste elektrische buitenboordmotoren die je op de markt kan vinden.

Zo is deze Torqeedo Cruise elektromotor bestand tegen corrosie, zout water en is hij waterdicht (IP67 gecertificeerd). Het robuuste aluminium frame zorgt ervoor dat de Torqeedo Cruise 10.0 T zeer lang meegaat en tijdens het varen ook tegen een stootje kan. Naast het bijladen van de accu heeft deze Torqeedo Cruise 10.0 T elektromotor geen specifiek onderhoud nodig.

De besturing van de Torqeedo Cruise 10.0 T gebeurd doormiddel van  een traploze helmstok. De helmstok is voorzien van een on-board computer die jou tijdens het varen van alle nuttige informatie voorziet. Zo kunt je op dit display zien wat je huidige accustatus, actieradius en snelheid is. Daarnaast heeft deze Torqeedo elektromotor  ook een handige TorqTrac applicatie die je op je telefoon kan gebruiken. Zo zie je alle informatie ook op je telefoon. 


Onze conclusie: De Torqeedo Cruise 10.0 T elektromotor is een extreem krachtige elektromotor met een fors vermogen voor motor- en zeilboten tot 10.000 kg. Hierdoor is het een ideaal alternatief voor de traditionele benzine buitenboordmotoren. Onderhoud heeft deze elektromotor voor boten vrijwel niet nodig, dat scheelt ook jaarlijks flink in kosten. Daarnaast is deze Torqeedo Cruise elektromotor ook geschikt voor zout water wat de aanschaf extra aantrekkelijk maakt!

Technische gegevens:

Aantal (pk): 20,0
Stuwkracht (lbs): 740,00
Geschikt voor: motor- en zeilboten tot 10.000 kg
Vaarwater: Zoet en zout water

Borstelloze motor: Nee
Besturing: Helmstok
Staartlengte: Keuze uit kortstaart, langstaart of EXTRA langstaart
Gewicht: 60 kg


Voordelen:

 • Extreem krachtige elektromotor voor boten.
 • Geschikt voor motor- en zeilboten tot 10.000 kg
 • Onderhoudsarm.
 • Krachtig in vermogen.
 • Robuust en sterk.
 • Display waar accucapaciteit en snelheid afgelezen kan worden. 
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!
 • Voordelig in aanschaf t.o.v. traditionele benzine buitenboordmotor.

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor kleine opblaasbootjes.
  2. Niet beschikbaar met afstandsbediening.

  Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs)

Waar op letten bij het kopen van een Torqeedo elektromotor?

1. Welke Torqeedo buitenboordmotoren zijn er?

Ben je op zoek naar een Torqeedo buitenboordmotor, dan heeft dit merk een royale keuze uit diverse modellen. Je vraagt je vast alf welke Torqeedo buitenboordmotor het beste bij jou past. Hieronder zullen we je laten zien welke modellen Torqeedo buitenboordmotoren er zijn er waar je deze het beste voor kan gebruiken. Zo kun je zelf beslissen welk model Torqeedo buitenboordmotor het beste bij je past:


Torqeedo Ultralight:
Elektrische buitenboordmotor voor kajaks, kano’s en lichte boten.
Deze elektromotor is te krijgen is 3 verschillende uitvoeringen. Alle  uitvoeringen zijn multi oplaadbaar via de lader die standaard meegeleverd wordt of optioneel via een 12V kabel of een zonnepaneel. De Torqeedo Ultralight buitenboordmotor is goed voor een actieradius tot wel 100 kilometer, bij lage snelheid.
➡️ Bekijk hier alle Torqeedo Ultralight buitenboordmotoren >>

Torqeedo Travel:
Elektrische buitenboordmotor voor bijboten, kleine motorboten en dagzeilers.
Deze elektromotor is verkrijgbaar in 2 verschillende uitvoeringen: met een accucapaciteit van 500 Wh of van 915 Wh.
De Torqeedo Travel motoren zijn ook multi oplaadbaar.
➡️ Bekijk best verkochte Torqeedo Travel buitenboordmotor >>

Torqeedo Cruise R/T: 
Elektrische buitenboordmotor voor sloepen, tenders, motor en zeilboten tot 10 meter. Het is een krachtige borstelloze motor die in combinatie met de speciaal ontworpen schroef zorgt voor optimale efficiëntie. Het voordeel is dat je op deze manier veel langer op één acculading kan varen.
➡️ Bekijk Torqeedo Cruise buitenboordmotoren >>

Torqeedo Cruise FP:
Podmotoren voor motor- en zeilboten tot 10 meter. Net als de Cruise R/Y beschikt ook de Torqeedo Cruise FP over een zeer efficiënte borstelloze motor en een speciaal ontworpen schroef. Op deze manier kun je niet alleen veel langer varen op één acculading, ook geeft de  motor zelf maar heel weinig weerstand onder water.
➡️ Bekijk Torqeedo Cruise buitenboordmotoren >>

Torqeedo Deep Blue:
De Torqeedo Deep Blue wordt gebruikt door veel professionals. Zo is deze buitenboordmotor geschikt voor outboards, inboards en saildrives sportboten en jachten tot een lengte van 8 meter. Daarnaast is deze elektromotor ook geschikt voor boten waarbij het niet in de eerste plaats om snelheid gaat, zoals waterverplaatsers.
➡️ Bekijk Torqeedo buitenboordmotoren >>

2. Hoeveel pk Torqeedo elektromotor nodig?

Als je nu een brandstof buitenboordmotor hebt en je wilt overgaan op een elektromotor voor je boot, dan wil je graag weten hoeveel pk de Torqeedo elektromotor minimaal moet hebben. Wat is vergelijkbaar met je huidige buitenboordmotor van je boot of welke stuwkracht heeeft de Torqeedo buitenboordmotor nodig om een fijne vaarsnelheid te hebben?

Hoe bepaal je de stuwkracht (LBS) van een Torqeedo buitenboordmotor voor je boot?
1. Het totaal gewicht van de boot (incl. max. toegestane aantal personen, bagage,  motor, etc.).
2. De stroomlijn van de boot.
3. De opbouw van je boot (windgevoeligheid).
4. Vaar je op open water of op beschut water?

Berekening: Hoeveel stuwkracht (LBS) heb ik nodig?
De LBS bij fluistermotoren geeft de stuwkracht in ponden weer. Hoe bereken je de stuwkracht die jij nodig hebt?

Stap 1: Bereken de totale waterverplaatsing van je boot ( = totaalgewicht in kg van de boot + max. aantal personen + motor + bagage).

Stap 2: Deel de totale waterverplaatsing van de boot door het getal 25.

Stap 3: De grootste invloed heeft de stroomlijn van de romp. Zo heeft een romp met een rechte spiegel (planerende/snelle boten) bij lage snelheden een slechte stroomlijn. In dit geval tel je 20 LBS bij het getal op. Dit is vooral van toepassing bij visbootjes en rubberboten.
Stap 4: Dan het vaarwater... vaar je op open water? Zo ja, tel 10% van het totaal (tot nu toe uitgerekende getal) bij het aantal lbs op.

Stap 5:  Heeft de boot een opbouw (kajuitbout of zeilboot)? Zo ja, tel 10% van het totaal (tot nu toe uitgerekende getal) bij het aantal lbs op.


Het totaal van stap 1 t/m stap 5 = hoeveel LBS je nieuwe fluistermotor nodig heeft.

💡Extra tip: Ga bij de keuze voor een elektromotor voor je boot altijd iets hoger zitten dan het advies uit de hiervoor genoemde berekening. Op die manier heb je altijd wat stuwkracht over en hoeft elektromotor niet hard te werken. Heb je een zeilboot of een boot met hoge opbouw/kajuit dan raden we aan om ook altijd een elektromotor voor je boot te nemen die wat meer stuwkracht heeft, dit in verband met de windvang.

Wist je dat je bij Bootman.nl de goedkoopste Torqeedo elektromotoren kan vinden? Bekijk ze hier >>

3. Kortstaart of langstaart?

Zodra je een Torqeedo buitenboordmotor aanschaft is het belangrijk dat je de juiste staartlengte kiest. Maar... hoe bepaal je of je een kortstaart of langstaart Torqeedo elektromotor nodig hebt? Dit is een veelgehoorde vraag van mensen die een nieuwe boot hebben gekocht en daar een buitenboordmotor aan willen hangen. Het is belangrijk dat je de juiste staartlengte kiest, omdat de elektromotor anders niet optimaal kan presteren.

De staartlengte van een Torqeedo elektromotor voor boten bepaald namelijk hoe diep de schroef/propeller van de buitenboordmotor in het water zakt. De keuze voor een kortstaart, langstaart of ultra langstaart hangt sterk af van de spiegel aan de achterzijde van de boot (waar je de motor aan bevestigd). De hoogte van de spiegel kan je het beste eerst opmeten. Dit doe je door met een meetlint de afstand van de bovenkant van de spiegel tot het onderste punt van de boot te meten (zie ook het filmpje met uitleg hieronder 👇)

Welke staartlengte past bij welke spiegelhoogte (in cm)?
0 - 40 cm = Kortstaart
40 - 50 cm = Kortstaart of langstaart
50 - 75 cm = Langstaart
75+ cm = Ultra langstaart

💡Video: welke staartlengte buitenboordmotor?

Dit filmpje gaat over een brandstofmotor, maar geeft wel een duidelijk beeld hoe je de spiegel van je boot het beste op kan meten!

4. Welke Torqeedo accessoires zijn er?

Torqeedo heeft verschillende handige accessoires in het assortiment. Zo zorgt de tassenset ervoor dat je het transport van de Torqeedo elektromotor voor boten eenvoudig gaat. De  TorqTrac-app die je op je mobiel kan zetten is een boordcomputer die alle essentiële motor- en batterij-informatie weergeeft, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Een beveiligingspakket zorgt ervoor dat je de Torqeedo elektromotor kan beveiligen tegen diefstal.

Bekijk hieronder de Top 3 best verkochte Torqeedo accessoires 👇

Beste-elektromotor-boot-fluistermotor-boot-beste-fluistermotor-rubberboot-met-fluistermotor

Torqeedo Tassenset

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Torqeedo Torq Trac Bluetooth accumodule

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Torqeedo 

Beveiligingspakket

5. Hoeveel garantie op Torqeedo elektromotor?

Torqeedo geeft 5 jaar garantie op de Travel elektrische buitenboordmotoren.

De garantie van vijf jaar geldt voor alle Torqeedo Travel 1103 en Torqeedo 603 motoren met een aankoopdatum op of na 28 april 2023.

Heb je één van deze Torqeedo elektromotoren gekocht dan moet je het product nog wel online registreren op torqeedo.com om in aanmerking te komen voor de garantieverlenging.

Op alle andere Torqeedo elektromotoren zit een garantie van 2 jaar.

6. Wat is het verschil tussen een Torqeedo elektromotor en een traditionele benzinemotor?

Het verschil tussen een Torqeedo elektromotor voor boten en een traditionele benzine buitenboordmotor is vrij groot!

Zo heb je bij een brandstof buitenboordmotor vrijwel altijd:
- Een externe brandstoftank nodig.
- Werkt deze alleen op brandstof zoals benzine.
- Jaarlijks onderhoud nodig, om in goede staat te blijven.
- Kunnen onderdelen corroderen als je in zout water vaart.
- Geluid tijdens het varen, omdat een brandstofmotor simpelweg altijd geluid maakt.
- Is in aanschaf voordeliger dan een elektromotor, maar onderhoudskosten is veel meer.
- Zijn deze buitenboordmotoren (binnenkort) op steeds minder plaatsen toegestaan om mee te varen.

Kijken we naar een Torqeedo elektromotor voor boten:
- Heb je geen externe brandstoftank nodig, omdat deze op een accu werkt. Zo heeft  de Torqeedo Travel serie een geïntegreerde accu.
- Overal waar stroom aanwezig is kan je de accu opladen.
- Heeft vrijwel geen onderhoud nodig.
- Kan goed tegen zout water en heeft veel minder tot geen onderdelen die kunnen corroderen.
- Is zeer stil tijdens het varen.
- Aanschaf is in eerste instantie duurder, maar je bespaart fors op o.a. onderhoud.
- Wordt steeds populairder, met name in stedelijke gebieden.

Zo het er nu naar uitziet hebben vooral elektromotor de toekomst.
Zeker met het vooruitzicht dat brandstof buitenboordmotoren in steeds meer gebieden niet meer toegestaan worden of al verboden zijn. 

Bekijk hieronder de beste aanbieders van elektromotoren voor boten 👇

7. Wat zijn de voordelen van een Torqeedo buitenboordmotor?

 

Als je dit artikel leest, overweeg je hoogstwaarschijnlijk om een Torqeedo elektromotor voor je boot te kopen. Alleen vraag je jezelf misschien nog af welke voordelen een Torqeedo buitenboordmotor precies heeft. Daarom hebben we alle voordelen van een Torqeedo elektromotor voor je op een rijtje gezet: 

Voordelen van een Torqeedo elektromotor:

 • Een geïntegreerde lithium accu; dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te sjouwen met losse accu's. Je bent veel sneller klaar om te varen! 
 • Zeer krachtige elektromotor voor boten.
 • Zeer stille elektromotor voor boten; je hoort deze buitenboordmotor bijna niet. 
 • Volledig waterdicht (IP67)
 • Snellere responstijd met gas geven. 
 • Boordcomputer met gps-locatie en accurate vaartijd.
 • Optioneel tijdens het varen op te laden (met een zonnepaneel)
 • In zout water geen risico op corrosie in de motor!
 • Onderhoudsvrije elektromotor.

Top 3 Beste Torqeedo elektromotoren:

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Torqeedo Travel 1103 C elektromotor

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Torqeedo Cruise 6.0 elektromotor

beste-torqeedo-elektromotor-torqeedo-cruise-torqeedo-travel-torqeedo-accu-torqeedo-buitenboordmotor-torqeedo-elektromotor-boot

Torqeedo Travel 603S elektromotor

Veelgestelde vragen

Wat is het beste Torqeedo buitenboordmotor?
Op dit moment is de best verkochte Torqeedo elektromotor de Torqeedo Travel 1103 C.  Een zeer krachtige stille elektromotor met geïntegreerde accu.

Waarom een Torqeedo elektromotor aanschaffen?
Een Torqeedo buitenboordmotor is een zeer krachtige elektromotor met een geïntegreerde accu. Je hoeft dus niet te sjouwen met losse accu's. Een losse reserve accu is los bij te bestellen, zodat je altijd genoeg capaciteit hebt om bij een lege accu weer aan wal te komen. Het voordeligst koop je een Torqeedo reserve accu en/of Torqeedo elektromotor bij Bootman.nl. Enkele andere aanbieders zijn bijvoorbeeld EBBM watersport of Bol.com.  

Wat kost een Torqeedo elektromotor voor boten?
De prijzen voor een Torqeedo elektromotor variëren van ca. 1845,- euro tot ca. 11.000,- euro. Bekijk hier diverse Torqeedo motoren >>

Wat is de goedkoopste Torqeedo buitenboordmotor?
Op dit moment is de goedkoopste Torqeedo  Travel 603S. Dit is een krachtige een zeer stille elektromotor voor kleine boten.  

Waar koop ik het beste een Torqeedo elektromotor voor mijn boot?
Er zijn offline en online heel wat verschillende watersportwinkels die Torqeedo buitenboordmotoren aanbieden. Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een Torqeedo elektromotor kunt kopen bij Bootman.nl of EBBM watersport of Bol.com. Zo betaal je een voordelige prijs, dus nooit teveel!

Wil je ook de beste Torqeedo aanbieding?