Top 3: Beste dodemansknop voor je buitenboordmotor in 2024! [Koopgids]
Dodemansknop-boot-dodemanskoort-boot-dodemanskoort-mercury-dodemanskoort-honda-dodemanskoort-polsband-dodemanskoort-verplicht-suzuki

Top 3: Beste dodemansknop buitenboordmotor in 2024!

Ben je op zoek naar een dodemansknop voor je buitenboordmotor? Dan zoek je waarschijnlijk een dodemansknop van goede kwaliteit, die ook betaalbaar is. Zo weet je zeker dat je veilig het water op kunt gaan.

Hier vertellen we je precies wat de beste dodemansknop voor je buitenboordmotor is.

We laten je verschillende dodemansknoppen zien, zodat je zelf de beste keuze kan maken!


Top 3 beste dodemansknoppen

1. Dodemansknop met koord (universeel)

2. Dodemansknop met koord (Mercury, Mariner, Tohatsu)
3. Dodemansknop met koord (Suzuki)

De populairste dodemansknop van dit moment is de Universele dodemansknop met koord. Dit komt omdat de kwaliteit goed is en de prijs aantrekkelijk, daarnaast past hij op vele merken buitenboordmotoren.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past deze dodemansknop ook op jouw buitenboordmotor? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

TOP 3 beste dodemansknoppen!

Dodemansknop-boot-dodemanskoort-boot-dodemanskoort-mercury-dodemanskoort-honda-dodemanskoort-polsband-dodemanskoort-verplicht-suzuki

Nr. 1: Dodemansknop met koord (universeel)

Heb je een Yamaha, Tohatsu, Mercury, Honda, Suzuki, Evinrude, Archimedes, Subaru, Selva, Mariner, Johnson buitenboordmotor? Dan is dit de beste universele dodemansknop met koord. Het is een compleet set; dus knop met koord.

 • Makkelijk te installeren.
 • Te gebruiken voor veel merken buitenboordmotoren!

  De dodemansknop is erg makkelijk te installeren dankzij de moer die er bij zit. Je kunt de dodemansknop makkelijk aan je buitenboormotor vast zetten en hoeft dus geen uren te prutsen om deze dodemansknop te monteren.

  Bekijk beste prijs >>
Dodemansknop-boot-dodemanskoort-boot-dodemanskoort-mercury-dodemanskoort-honda-dodemanskoort-polsband-dodemanskoort-verplicht-suzuki

Nr. 2: Dodemansknop met koord
(Mercury, Mariner, Tohatsu)

Heb je een Mercury, Mariner of Tohatsu buitenboordmotor? Dan is deze dodemansknop met koord geschikt voor jouw buitenboordmotor. Het is een compleet uitgerust set wat bestaat uit een dodemansknop inclusief koord wat je, tijdens het varen, om je pols of enkel kunt bevestigen.

 • Makkelijk te installeren.
 • Te gebruiken voor Mercury, Mariner en Tohatsu buitenboordmotoren.

  Deze dodemansknop met koord zorgt voor extra veiligheid op het water. Valt iemand overboord, dan maakt de buitenboordmotor binnen no-time een noodstop, zodat deze persoon niet door de buitenboordmotor gewond raakt of maakt de boot geen schade. Ook voorkom je een hoge boete tijdens controle op het water!

Bekijk beste prijs >>

Dodemansknop-boot-dodemanskoort-boot-dodemanskoort-mercury-dodemanskoort-honda-dodemanskoort-polsband-dodemanskoort-verplicht-suzuki

Nr. 3: Dodemansknop met koord (Suzuki)

Heb je een Suzuki buitenboordmotor tussen de 4 en 100 pk? Dan zit je met deze dodemansknop goed. Deze set is compleet uitgerust met knop en koord. Zo heb je alles in huis om de dodemansknop te bevestigen en kun je veilig het water op gaan.

 • Makkelijk te installeren.
 • Te gebruiken voor Suzuki buitenboordmotoren.

  Met deze dodemansknop voorkom je ongelukken op het water. Mocht iemand overboord vallen dan kan deze dodemansknop er voor zorgen dat de buitenboordmotor direct uitslaat. Zo voorkom je dus dat de overboord gevallen persoon  door de buitenboordmotor gewond raakt en kan de boot verder ook geen schade aanrichten. Ook voorkom je een hoge boete tijdens controle op het water!


Bekijk beste prijs >>

Waar op letten bij het kopen van een dodemansknop?

1. Past een dodemansknop op alle buitenboordmotoren?

Wil je een andere dodemansknop aanschaffen, let er dan op of deze geschikt is voor alle motoren of specifiek voor inboard motoren of outboard motoren. Zo weet je zeker dat je de juiste dodemansknop voor jouw buitenboordmotor koopt!

2. Is een dodemansknop verplicht?

Voor alle snelle vaartuigen (> 20 km/per uur) zoals een speedboot, waterscooter of jetski is het wettelijk verplicht om een goed werkende dodemansknop aan boord te hebben. Hier wordt tijdens het vaarseizoen regelmatig op gecontroleerd door rijkswaterstaat en de waterpolitie. Zorg er dus voor dat je altijd een goed werkende dodemansknop met koord aan boord hebt!

Vergeet tijdens het varen ook niet om het dodemanskoord rond je pols te doen. Het is niet echt comfortabel, maar het is wel veel veiliger. En... mocht de waterpolitie je aanhouden, dan kan deze je ook bekeuren als je het koord van de dodemansknop niet om je pols hebt zitten.

3. Wat doet een dodemansknop precies?

Stel… je bent met een groepje mensen aan het varen en er valt iemand overboord, dan is een dodemansknop met koord onmisbaar voor jullie veiligheid! Zodra het koord van de dodemansknop afgetrokken wordt, stopt de motor direct.

Op deze manier voorkomt de dodemansknop dat de buitenboordmotor blijft draaien en de persoon die te water is geraakt verwondingen oploopt of dat je vaartuig schade aanricht. Zo zie je… Onmisbaar voor jullie veiligheid dus!

Deze man krijgt een fikse boete...

Bekijk het filmpje vanaf minuut 1:05

3 voordelen van een dodemansknop op je buitenboordmotor

1. Extra veiligheid

Zodra jij of een ander persoon aan boord te water raakt kan de buitenboordmotor heel snel uitgezet worden! Zo maak je eenvoudig een snelle noodstop.


2. Makkelijk in gebruik

Een dodemanknop met koord is makkelijk in gebruik. Het koord doe je tijdens het varen om je pols en in noodgeval is de motor dan ook snel uit.


3. Voorkomt een boete

Vaar je met een vaartuig dat sneller kan dan 20 km per uur en wordt aangehouden? Dan zal deze altijd controleren of je een dodemansknop met koord aan boord hebt en of je het koord ook om je pols hebt zitten.

Dodemansknop-boot-dodemanskoort-boot-dodemanskoort-mercury-dodemanskoort-honda-dodemanskoort-polsband-dodemanskoort-verplicht-suzuki

Veelgestelde vragen

Wat is de beste dodemansknop?
Op dit moment is de beste dodemansknop voor buitenboordmotoren de Dodemansknop met koord (universeel).

Hoeveel garantie krijg ik op een nieuwe dodemansknop?
Op een nieuwe dodemansknop krijg je vrijwel altijd 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat kost een dodemansknop voor mijn motor?
De prijzen voor een dodemansknop varieert van ca. 15,-  euro tot ca. 66,- euro. Bekijk hier alle modellen.

Welk merk dodemansknop is het meest betrouwbaar?
Er zijn geen onbetrouwbare dodemansknoppen op de markt. Wel kun je er voor kiezen om een dodemansknop te kopen die speciaal voor jouw merk motor is gemaakt. Ook kun je kiezen voor een goede repro, die kwalitatief ook gewoon erg goed is. Bekijk de verschillende modellen hier.

Welke modellen dodemansknoppen zijn er?
Dodemansknoppen zijn er voor inboard motoren en buitenboordmotoren. Voordat je beslist welke je gaat aanschaffen is het dus verstandig om te kijken of de dodemansknop geschikt is voor jouw motor.

Welke dodemansknop kopen?
Het is raadzaam om de dodemansknop te kopen die op jouw motor en bij je wensen past. Wil je een dodemansknop met koord of juist zonder koord (omdat je die nog hebt liggen). Ga je voor high quality of vind je een ‘gewone’ dodemansknop voldoende? Op deze pagina kom je erachter welke dodemansknop je nodig hebt en lees je alles over de verschillen. Op deze manier koop je altijd de beste dodemansknop voor je motor!