10x Beste SUP boards van 2024 [test + reviews]
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

10x Beste SUP boards van 2024 [test + reviews]

Ben je op zoek naar een SUP board? Dan wil je een betaalbaar SUP board van hoge kwaliteit. Want dan weet je zeker dat je met een veilig gevoel het water op gaan.

Maar... waar moet je op letten bij het kopen van een SUP board? En welk type SUP board kies je? Het vinden van het beste SUP board is niet makkelijk door de enorme keuze die er is. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. We hebben 20 uur lang allerlei SUP boards met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs voor het SUP board betaald, zo betaal je niet te veel.

We laten je per SUP board precies zien wat de eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen van het SUP board zijn. Zo kun je zelf de beste keuze maken.Top 10 beste SUP boards:

1. Aqua Marina Fusion (beste Sup board beginners)
2. Aqua Marina Vapor (beste allround Sup board)
3. Hydro Force Panorama (beste goedkope Sup board)
4. Hydro Force Oceana  (beste Sup board met zitje)
5. MOAI Kids board (beste Sup board voor kinderen)
6. Aqua Marina Super Trip (beste Sup board suppen met hond)
7. Aqua Marina Rapid  (beste Sup board surfen wild water)
8. Maxxoutdoor Aral (beste Sup allround met zitje)
9. Hydro Force Aqua Cruise  (beste Sup voor lange tochten)
10. Aqua Marina Beast  (beste Sup voor scherpe bochten).

Het beste SUP board van dit moment is het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board. Dit SUP board is populair omdat het board allround te gebruiken is en vanwege zijn stabiliteit, draagvermogen, kwaliteit en het heeft een gaaf design!

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past dit opblaasbare SUP board ook bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

"Met een SUP board op avontuur of heerlijk genieten van de natuur"

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 1: Aqua Marina Fusion SUP board

Ons cijfer: 9,8

Het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board vinden wij het beste SUP board wat op dit moment verkrijgbaar is. Allereerst  is dit SUP board erg geschikt voor de beginnende supper. Dit komt door zijn forse lengte, breedte en dikte. Hierdoor ligt dit SUP board namelijk zeer stabiel in het water wat voor een beginner erg fijn is. Tegelijk blijft dit SUP board toch goed wendbaar, ook als je een kind of hond meeneemt.

Een pluspunt van deze Fusion SUP vinden we de zeer goede kwaliteit. Het SUP board is namelijk gemaakt van zeer sterk 3-laags PVC materiaal met een harde kern. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat dit SUP board zomaar lek gaat als je tijdens het suppen ergens tegenaan komt. Ook het EVA-foam footpad bevalt ons erg goed. Hierdoor hebben je voeten  voldoende grip tijdens het suppen en val je niet zomaar van het SUP board af.

Een ander voordeel vinden we dat dit Aqua Marina Fusion SUP board een scala aan accessoires meegeleverd wordt. Denk hierbij aan een bagagetas, handpomp, verstelbare peddel, veiligheidskoord en een vin. Ook zijn we erg gecharmeerd van het design; opvallend en stoer!

Daarnaast is dit Aqua Marina Fusion SUP board ook nog uit te breiden is met een kajak-zitje of SUP motor. Zo kun je er voor kiezen om het ene moment te suppen en het andere moment zittend te kajakken of gewoon lekker de motor zijn werk te laten doen.

Review klant Max:
"Mijn eerste supboard, helemaal niet duur en echt een topper! Door het oppervlak met noppen kan ik goed mijn balans houden. Het board is super stabiel en met de handpomp redelijk snel opgepompt. Al met al erg tevreden."

Onze conclusie: Zoals aangegeven vinden we dit het beste SUP board wat er momenteel verkrijgbaar is. We zijn erg enthousiast over het Aqua Marina Fusion SUP board! Het is een ideaal SUP board voor beginners, gemaakt van A-kwaliteit materiaal een aantrekkelijk geprijsd. Ergens anders vindt je simpelweg geen SUP board met deze kwaliteit tegen zo'n prijs!

Afmetingen: 330 x 81 x 15 cm
Draagvermogen: 150 kg (!)
Gewicht: Slechts 8 kg (!)


Voordelen:

 • Geschikt voor beginnende supper.
 • Kind of hond meenemen kan op dit SUP board.
 • Erg stabiel en wendbaar.
 • Bagagenet om spullen mee te nemen.
 • Uit te breiden met kajak-zitje.
 • 3-laags PVC voor extra veiligheid. 
 • A-kwaliteit materiaal.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor ruige wateren.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Amazon.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo: 
Aqua Marina Fusion SUP board

Bekijk prijs
bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 2: Aqua Marina Vapor Sup board

Ons cijfer: 9,5

Hou jij als beginnend supper van een uitdaging? Dan is de Aqua Marina Vapor SUP board iets voor jou! Vergeleken met de Aqua Marina Fusion is dit Sup board 15 cm korter en ook wat smaller. Dat zorgt ervoor dat je wat meer moeite moet doen om je evenwicht op het water te houden, al is het SUP board behoorlijk stabiel. Daarnaast is dit Sup board wat wendbaarder en sneller.

Ook dit Sup board is van hoogwaardige kwaliteit.  Het Sup board is gemaakt van een dubbelwandige drop-stitch kern en bekleed met PVC, wat ervoor zorgt dat het SUP board op hoge druk opgepompt kan worden en het een hoog draagvermogen heeft (140 kg). Toch is het een lichtgewicht Sup board wat goed draagbaar blijft met zijn 8 kg.

Het gebruik is erg eenvoudig: Het Sup board is zeker met een elektrische pomp snel op te pompen en ook weer snel leeg te laten lopen. Ideaal dus om mee te nemen naar een meer, de zee of ander water. Het SUP board is uit te breiden met een kajak-zitje, wat handig is als je bijvoorbeeld langere afstanden wilt gaan suppen. Aan de bovenzijde is de Vapor voorzien van een EVA-voetkussen voor extra grip tijdens het staan, zodat je er niet vliegensvlug weer afglijd.

Review klant Thijmen:
"Ik was al langere tijd op zoek naar een SUP, ik heb eerst een goedkopere sup gehad maar die ging snel lek. Deze SUP heeft echt een veel betere bouwkwaliteit en vaart ook beter! Zeer tevreden."

Onze conclusie: De Aqua Marina Vapor sup board is geschikt voor mensen die een stabiel en gelijktijdig een wendbaar en vrij snel Sup board van hoogwaardige kwaliteit willen hebben. Dankzij de dubbele wanden en de PVC laag om het Sup board heen is het op hoge druk op te pompen en heeft dit Sup board een hoog draagvermogen van 140 kg. Dat het Sup board uit te breiden is met een kajak-zitje is een groot pluspunt, omdat het fijn is om je positie af en toe om te wisselen.

Afmetingen: 315 x 79 x 15 cm
Draagvermogen: 140 kg

Gewicht: Slechts 8 kg (!)

Voordelen:

 • Geschikt voor de beginnende supper.
 • Wendbaar en snel dankzij het ranke ontwerp. 
 • Bagagekoord om spullen mee te nemen.
 • Uit te breiden met kajak-zitje.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor draagvermogen van meer dan 140 kg.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Decathlon (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo: 
Aqua Marina Vapor Sup board

Bekijk prijs
bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 3: Hydro Force Panorama Sup board

Ons cijfer: 9,0

Zoek je een goedkoop Sup board? Dan is het beste Sup board de Hydro Force Panorama. Dit is een eenpersoons Sup board en geschikt voor lange tochten. Uniek is het transparante kijkgat aan de voorzijde van het Sup board, zodat je de onderwaterwereld kan bekijken.

Het hoge draagvermogen van 150 kg zorgt ervoor dat je ook heel wat bagage mee kan nemen. Het Sup board is niet geschikt voor meer dan één persoon. Daarnaast is het Sup board lang en breed (340x89 cm), zodat het erg stabiel in het water licht. Hierdoor is het Hydro Force Panorama Sup board ook bijzonder geschikt voor de beginnende supper.

Wordt dit Sup board thuis bezorgd dan kun je vrijwel direct het water op, omdat alles in één pakket direct vaarklaar geleverd wordt. Zo tref je niet alleen het opblaasbaar Sup board, maar ook een peddel, pomp, veiligheidskoord en rugtas in het pakket aan. Met de pomp is het SUP board in ongeveer 10 minuten volledig opgepompt.

Review klant Judith:
"Leuk board om mee te beginnen, ligt lekker stabiel in het water. Het kijkgat is leuk, maar niet perse heel praktisch. Er komt water in te liggen zodra er een klein golfje langskomt. Verder mooi board en hij supt heel fijn. Kijkgat is eventueel af te sluiten met een losse flap die je met klittenband vast kunt maken. Prima voor een supper van 90-100kg plus baggage."

Onze conclusie: De Hydro Force Panorama Sup board is geschikt voor beginnende suppers die een stabiel board willen, terwijl ze er ook lange tochten mee willen maken. Dankzij de dubbele wanden en de PVC laag om het Sup board heen is het op hoge druk op te pompen en heeft dit Sup board een hoog draagvermogen van 150 kg. Uniek is het transparante kijkgat aan de voorzijde van het Sup board, zodat je de onderwaterwereld kan bekijken.

Afmetingen: 340 x 89 x 15 cm
Draagvermogen: 150 kg

Gewicht: 12 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor de beginnende supper.
 • Geschikt voor lange vaartochten.
 • Stabiel door het lange en brede ontwerp.
 • Transparante kijkgat om de onderwaterwereld te bekijken.
 • Bagagekoord om spullen mee te nemen.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Goedkoop in aanschaf.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor draagvermogen van meer dan 140 kg.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Amazon.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo: 
Hydro Force Panorama Sup board

Bekijk prijs
bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 4:  Hydro Force Oceana Sup board

Ons cijfer: 8,8

De Hydro Force Oceana SUP board is ook een populair SUP board. Allereerst is dit SUP board erg geschikt voor beginnende suppers, heeft het standaard een zitje met voetensteun tegen een leuke prijs!

Ten opzichte van de nr. 1 is dit Hydro Force SUP board iets korter, wat minder dik en net wat breder. Ook heeft het een lager draagvermogen, zodat je even goed moet kijken of dit SUP board ook geschikt is wanneer je samen met een tweede persoon of hond wilt suppen.

Het zitje en de voetensteun zijn eenvoudig te bevestigen, te verstellen en weer los te maken. Zo kun je zelf kiezen of je dit SUP board ook wilt gebruiken als kajak. De voetensteun geeft extra steun tijdens het kajakken, zodat je goed kracht kan zetten tijdens het peddelen.

De Hydro Force Oceana is gemaakt is van goede 3-laags PVC kwaliteit, dus ook dit SUP board kan tegen een stootje. Vergelijken we het met de nr. 1 dan is de kwaliteit van dit SUP board net een klasse lager. Wat opvalt is het lage gewicht, het SUP board weegt slechts 6 kg!

Dit Hydro Force SUP board wordt standaard geleverd met handpomp, uitschuifbare peddel, veiligheidskoord, draagtas, reparatiesetje, voetensteun en zitje. Onder het bagagekoord aan de voorzijde van dit Hydro Force SUP board kun je bagage meenemen.

Review klant Martijn:
"Prima sup voor de kinderen. Degelijk en goede prijs-kwaliteit verhouding."

Onze conclusie: Dankzij de uitgebreide accessoires als zitje, voetensteun en kajakpeddel haal je met dit SUP board een alleskunner tegen een zeer vriendelijke prijs in huis. Hoewel de kwaliteit en stabiliteit wat lager ligt dan bij de Aqua Marina Fusion, is dit nog steeds een SUP board van goede kwaliteit met goede SUP eigenschappen!

Afmetingen: 305 x 84 x 12cm
Draagvermogen: 120 kg
Gewicht: Slechts 6 kg (!)

Voordelen:

 • Geschikt voor beginners.
 • Te gebruiken op vlakke wateren/kleine golven.
 • Met afneembaar en verstelbaar zitje 
 • Met voetsteun zodat je comfortabel kan zitten.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor ruige wateren.
 2. Kwaliteit is een klasse lager dan de Fusion.
 3. Niet in alle gevallen geschikt voor 2-personen.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Decathlon.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo:
Hydro Force Oceana Sup board

Bekijk prijs
bij Bol.com
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 5: MOAI Kids SUP board

Ons cijfer: 8,8

Zoek je een Sup board voor je kind? Dan is de beste keus het MOAI Kids SUP board. Een ideaal opblaasbaar Sup board dat stabiel in het water ligt en makkelijk te sturen is. Daarnaast is het met zijn 5,7 kg goed te dragen door kinderen. Het maximaal gebruikers gewicht is 60 kg.

Door de fijne afmetingen (244x71cm) is er een goede verhouding tussen snelheid en stabiliteit tijdens het suppen. In de praktijk zal je kind de techniek van het suppen dan ook snel beheersen en niet meer van het Sup board af te krijgen zijn.

Het design is stoer en spreekt kinderen aan. Daarnaast zit op de bovenkant van dit MOAI Sup board een antislip voetkussen voor extra grip tijdens het suppen. Op die manier glij je kind er niet snel af als het Sup board nat is, wat ideaal is op het water!

Onze conclusie: Het MOAI Kids Sup board is een ideaal en prachtig Sup board voor kinderen en personen tot 60 kg. Het board ligt stabiel in het water en is licht van gewicht, waardoor ook kinderen er goed mee kunnen lopen richting het water. Een fijn Sup board voor je (klein)kind!

Technische specificaties:

Lengte: 244 cm

Breedte: 71 cm

Dikte: 10 cm

Gewicht board: 5,7 kg

Maximaal draaggewicht: 60 kg

Volume: 140 liter

Opblaasbaar: Ja


Voordelen:

 • Geschikt voor kinderen.
 • Perfect voor beginners.
 • Gaaf en kleurrijk design.
 • Complete set, inclusief peddel, meegeleverd.
 • Makkelijk te vervoeren dankzij het gewicht van 5,7 kg.
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor personen met een gewicht van 60+ kg.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs)of Decathlon (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo:
MOAI Kids SUP board

Bekijk prijs
bij Bol.com
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 6: Aqua Marina Super Trip SUP Board

Ons cijfer: 8,5

Ben je op zoek naar een Sup board voor suppen met je hond? Dan is er een specifiek Sup board, het Aqua Marina Super Trip SUP board, dat erg geschikt is voor het suppen met je hond. Dit komt omdat het langer en breder is dan bijvoorbeeld een allround Sup board, waardoor het erg stabiel in het water ligt. Zeker in het begin kan dit erg handig zijn, omdat jij en je hond dan nog moeten wennen aan het suppen op het water. Wel is het Sup board daardoor minder wendbaar.

Op het Sup board is er ruimte om je bagage onder de bagagekoorden mee te nemen. Wat fijn is als je een lange tocht wilt maken of als je bijvoorbeeld op een eilandje in het water wilt picknicken.

Ook is dit Sup board geschikt om met 2-personen te suppen. Het draagvermogen van 210 kg zorgt ervoor dat dit Sup board het gewicht goed aankan, mits je natuurlijk niet allebei 120 kg weegt. 😉

Bij het Aqua Marina Super Trip SUP board worden standaard verschillende accessoires meegeleverd, zoals een draagtas, pomp en vin. Er wordt standaard geen peddel meegeleverd, maar deze is wel los bij te bestellen.

Review klant Jaimy:
"Zeer stabiele sup wat nodig is als de hond er een spelletje van maakt op de sup te klauteren en terug het water in te duiken, dit verschillende keren op 1 tocht."


Onze conclusie: Het MOAI Kids Sup board is een ideaal en prachtig Sup board voor kinderen en personen tot 60 kg. Het board ligt stabiel in het water en is licht van gewicht, waardoor ook kinderen er goed mee kunnen lopen richting het water. Een fijn Sup board voor je (klein)kind!

Technische specificaties: 

Lengte: 370 cm

Breedte: 82 cm

Dikte: 15 cm

Gewicht board: 11 kg

Maximaal draaggewicht: 210 kg

Opblaasbaar: Ja


Voordelen:

 • Geschikt voor kinderen.
 • Perfect voor beginners.
 • Gaaf en kleurrijk design.
 • Complete set, inclusief peddel, meegeleverd.
 • Makkelijk te vervoeren dankzij het gewicht van 5,7 kg.
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding.

Nadelen:

 1. Zwaarder in gewicht dan andere Sup boards.
 2. Minder wendbaar dan andere Sup boards.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs)of Decathlon (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo:
Aqua Marina Super Trip SUP Board

Bekijk prijs
op Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 7: Aqua Marina Rapid opblaasbaar Sup Board

Ons cijfer: 8,3

Zoek je een Sup board om mee te surfen of voor wilde wateren? Het Aqua Marina Rapid Sup board is een uitstekende keuze voor ervaren suppers die graag wilde en sterk stromende wateren willen trotseren, zoals de Ardennen of ruige zeeën.

Met zijn korte ontwerp en vijf vinnen zorgt dit opblaasbaar Sup board ervoor dat je behendig en met hoge snelheid en precisie door de rivier of over de golven kunt suppen. Daarnaast kan je met de GoPro bevestiging al je avonturen op het water vastleggen en delen met andere mensen.


Dit opblaasbare Sup board is gemaakt van hoogwaardig PVC met een harde kern die voor een zeer sterke stijfheid van het board zorgt, dit geeft als resultaat dat het Sup board sterk is en tegen een stootje kan en dat het stabiel in het water ligt tijdens het suppen. Hierdoor kan dit Aqua Marina Sup board goed tegen ruige wateren en langere tijd achter elkaar suppen.

De opzetbare voetsteun aan de achterzijde van het Sup board zorgt voor een betere lichaamshouding en zorgt ervoor dat je meer kracht kan zetten tijdens het peddelen. Wil je nog wat bagage meenemen, dan is het bagagekoord aan de voorkant erg handig.


Pak je het geleverde pakket uit nadat de pakketbezorger deze afgeleverd heeft, dan zul je zien dat het een compleet set is met opblaasbaar Sup board, veiligheidskoord, 5 vinnen een handpomp en een draagtas om het Sup board makkelijk mee te kunnen nemen. 


Onze conclusie:
Een verrassend sterk Sup board voor gebruik op wilde wateren. Zo is dit Sup board ook ideaal om mee te nemen naar het buitenland als je op vakantie gaat. De 5 vinnen en de Drop-Stitch met de harde kern, zorgen ervoor dat dit opblaasbaar Sup board stabiel in het water ligt. Een leuk pluspunt is de bevestiging voor een GoPro. Zonder al te veel moeite kan je jouw wateravonturen vastleggen en delen met andere mensen! 

Technische specificaties:

Lengte: 289 cm

Breedte: 84 cm

Dikte: 15 cm

Gewicht board: 10 kg

Maximaal draaggewicht: 130 kg

Opblaasbaar: Ja


Voordelen:

 • Speciaal ontwikkeld voor wild en sterk stromend water, ideaal voor avontuurlijke suppers.
 • Uitzonderlijk wendbaar dankzij de vijf vinnen.
 • Voetpad met extra grip.
 • Omhoogstekende neus voor verbeterde wendbaarheid en prestaties.
 • Wordt geleverd met handige accessoires zoals een veiligheidskoord, vinnen, pomp en draagtas
 • Stoer en modern design.


Nadelen:

 1. Wordt geleverd zonder peddel.
 2. Niet ideaal voor ontspannen tochten vanwege het korte ontwerp en de focus op sportieve prestaties.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (bekijk prijs) of bij Bol.com (bekijk prijs)

Productvideo:
Aqua Marina Rapid opblaasbaar Sup Board

Bekijk prijs
op Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 8: Maxxoutdoor Aral SUP board

Ons cijfer: 8,0

Zoek je een opblaasbaar Sup board met zitje? Kies dan voor het Maxxoutdoor Aral SUP board is een Sup board met stoer design en is extra wendbaar dankzij de 3 vinnen aan de onderzijde van dit opblaasbaar Sup board. Ook zorgen de vinnen ervoor dat het SUP board net wat meer stabiliteit op het water heeft dan de meeste andere SUP boards.

Het SUP board wordt standaard geleverd met een afneembaar en verstelbaar zitje. Deze kun je eenvoudig met een karabijnsluiting aan het SUP board bevestigen. Wat we wel missen is een voetensteun die net dat extra beetje steun geeft tijdens het kajakken.

Kwalitatief is dit SUP board gemaakt van sterk PVC en degelijke kwaliteit zitje, peddel en vinnen. Op het antislip voetdek heb je eventueel ruimte om bijvoorbeeld een kind of hond mee te nemen. Hou in dat geval wel in de gaten of je niet over het max. draagvermogen heengaat.  

Standaard wordt dit Maxxoutdoor Aral SUP board geleverd met een draagtas, handpomp, veiligheidskoord (zodat het Sup board dicht bij je blijft als je in het water valt) en drie afneembare vinnen. Zo kun je na het oppompen van dit SUP board direct het water op.

Review klant:
"Helemaal aan de volwachting voldaan. Ik ben er een paar keer met mijn gezin wezen suppen en het bevalt heel goed. Mooi en degelijk, zoals ikzelf ;) "


Technische specificaties:

Lengte: 300 cm

Breedte: 76 cm

Dikte: 15 cm

Gewicht board: 8 kg

Maximaal draaggewicht: 130 kg

Opblaasbaar: Ja


Voordelen:

 • Voor beginner en gevorderde supper.
 • Gemaakt van sterk PVC.
 • Stoer design.
 • Inclusief SUP zitje.
 • Betaalbare prijs.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor hoge snelheden.
 2. Niet geschikt voor wilde wateren.
 3. Voetensteun voor het kajakken.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (bekijk prijs)

Productvideo:
Maxxoutdoor Aral SUP board

Bekijk prijs
op Bol.com
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 10:  Aqua Marina Beast SUP board

Ons cijfer: 7,5


Het Aqua Marina Beast SUP board is speciaal ontwikkeld voor het maken van scherpe bochten en draaicirkels. Dit zorgt ervoor dat het  Aqua Marina Beast SUP board ideaal is voor de ervaren supper en sportief gebruik op zee en andere wateren.

Dankzij het dikke en grote oppervlak is het SUP board bijzonder stabiel. Dit zorgt ervoor dat het Aqua Marina Beast SUP board ook zeer geschikt is om mee te surfen.

Een nadeel kan zijn dat het ontwerp er voor zorgt dat er op dit SUP board geen ruimte is voor extra bagage. Dit kun je oplossen met een Dry Bag die je over je schouder kan doen.

Review klant:
"Helemaal aan de volwachting voldaan. Ik ben er een paar keer met mijn gezin wezen suppen en het bevalt heel goed. Mooi en degelijk, zoals ikzelf ;) "


Technische specificaties:

Lengte: 320 cm

Breedte: 81cm

Dikte: 15 cm

Gewicht board: 10 kg

Maximaal draaggewicht: 140 kg

Opblaasbaar: Ja


Voordelen:

 • Geschikt voor beginner en gevorderde supper.
 • Speciaal ontwikkeld voor het maken van scherpe bochten en draaicirkels.
 • Ligt zeer stabiel in het water.
 • Bagage meenemen is mogelijk.
 • Compleet pakket met handige accessoires.
 • Uit te breiden met SUP zitje en/of SUP motor.

Nadelen:

 1. Geen ruimte voor extra bagage.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (bekijk prijs) of bij Bol.com (bekijk prijs)

Productvideo: 
Aqua Marina Beast SUP board

Waar op letten bij het kopen van een SUP board?

In de achterliggende jaren is het Sup board flink in opmars.

In Nederland zie je opblaasbare Sup boards in grote steden zoals Utrecht en Amsterdam, maar ook in Maastricht of op het Veerse Meer in Zeeland komen we vooral tijdens de zomermaanden mensen met Sup boards tegen.

Daarnaast is het mogelijk om (voordat je een Sup board gaat kopen) een sup les te volgen en zo te kijken of suppen iets voor jou is.

Ben je eenmaal enthousiast dan is het verstandig om op de volgende punten te letten en zo een miskoop te voorkomen:
1. Beginnend of ervaren supper
2. Welke lengte SUP board nodig?
3. Welke dikte SUP board nodig?
4. Kwaliteit van het SUP board
5. Garantie van het SUP board
6. Wat is je budget voor een SUP board

1. Ben je een beginnende of ervaren supper?

Wil je een opblaasbaar Sup board kopen, dan is het belangrijk of je een  beginnend of ervaren supper bent.


Bij het kopen van een SUP board zit namelijk verschil in stabiliteit en formaat van het board.

Een Sup board voor beginner is vaak stabieler en groter van formaat, terwijl SUP boards voor gevorderde suppers vaak ranker en minder stabiel zijn. 

Start je als beginnend supper op een SUP board wat eigenlijk bedoeld is voor de ervaren supper, dan zul je merken dat het leren van de technieken lastiger zal zijn en langer zal duren. Uiteraard kan dit wel, maar raden we je het niet aan.

Om je een idee te geven van goede Sup board voor beginnende suppers, dan zijn dit de beste 3 Sup boards 👇

3x Sup board voor beginners:

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Fusion SUP board

Bekijk sup board
op Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Vapor Sup board

Bekijk sup board
bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Hydro Force Panorama Sup board

3x Sup board voor ervaren suppers:

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Rapid opblaasbaar Sup Board

Geschikt voor surfen op snel stromend of wild water.
Bekijk sup board
op Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Hyper 11'6 opblaasbaar Sup board

Geschikt voor het maken van mooie tochten.
Bekijk sup board
bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Moai SUP 11' opblaasbaar Sup board

Geschikt voor de gemiddelde supper. Voor het maken van toertochten.
Bekijk sup board
bij Bootman.nl

2. Welke lengte SUP board heb ik nodig? 

De lengte van het SUP board wat je kiest is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. In de praktijk is het zo dat een lang SUP board ook stabieler in het water ligt. Vooral voor de beginnende supper is dit enorm belangrijk. Hoe stabieler het SUP board, hoe sneller je het suppen onder de knie zal hebben!


Voor een ervaren supper is het juist aan te raden om een rank SUP board uit te kiezen. Een smal en kort SUP board is vaak wendbaarder, waardoor er meer uitdaging voor een ervaren supper ontstaat. Deze raden we niet aan voor een beginnend supper, omdat je het suppen dan minder snel onder de knie zal hebben. Ben je een ervaren supper en zoek je een ander SUP board? Bekijk hier SUP boards voor gevorderde suppers.  

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

3. Welke dikte en breedte SUP board nodig?

Hoe dikker het SUP board hoe stabieler het SUP board in het water ligt. Vooral voor beginnende suppers is een SUP board van 12-15 cm dik aan te raden. Heb je nog geen ervaring met suppen dan is het: Hoe dikker het SUP board hoe beter het is, want een dik SUP board ligt simpelweg stabieler in het water, waardoor je het suppen sneller onder de knie zal hebben. Bekijk hier SUP boards voor beginners
Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

4. Kwaliteit van het SUP board

Wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe SUP board? Dat is mogelijk als je kiest voor de beste kwaliteit.

In het geval van een SUP board, is het belangrijk om te letten op de materiaal dikte, het aantal luchtkamers, de gebruikte materialen, de ervaring van andere suppers en de garantietermijn die het SUP board heeft. Als dit allemaal goed is, kan het SUP board lang meegaan. Hierover later meer.

5. Garantie van het SUP board

De garantie van een SUP board is erg belangrijk. Eigenlijk geldt dat voor alle producten die je koopt, maar een SUP board is vaak geen kleine investering. Omdat je aardig wat betaald voor een goed SUP board, is de garantie termijn die de fabrikant geeft nog belangrijker.

Mocht je na het kopen van een SUP board te maken krijgen met een productiefout, dan heb je als consument het recht om je geld terug te vragen of om een ander product te ontvangen. Belangrijk is dan wel dat dit gebeurt binnen de garantietermijn. Vergeet dan ook nooit je aankoopbewijs te bewaren!

Per merk kan de garantietermijn verschillen. Bij de aankoop van een goed SUP board krijg je over het algemeen een garantietermijn van 1-2 jaar op diverse onderdelen en fabricagefouten. Het is niet zo dat de fabrikant altijd akkoord gaat met je verzoek. Zo mag je de schade niet expres hebben toegebracht of een schade te lang laten liggen zodat de garantietermijn vervalt en het daarna proberen te claimen. Zorg er altijd voor dat je een mankement aan het SUP board of één van de onderdelen altijd direct meldt bij het bedrijf waar je jouw SUP board hebt gekocht.

💡 Tip: Omdat een fabrikant de schade altijd kan controleren is het aan te raden om altijd foto’s of video’s te maken van de schade aan je SUP board, zodat je dit ook daadwerkelijk kunt aantonen en je meer kans maakt op een gunstig garantieverloop.  

6. Wat is je budget voor een SUP board

Wellicht heb je vooraf een budget in gedachten voor het kopen van een SUP board. Gelukkig is het zo dat SUP boards in allerlei prijsklassen verkrijgbaar zijn. Dat betekend dat er voor vrijwel iedere denkbare prijs een SUP board gekocht kan worden. Bedenk vooraf goed wat jouw maximale budget is voordat je een SUP board gaat kopen.  

Hoe hoger je wensen hoe hoger de prijs van een SUP board vaak uitvalt. Daarom is het verstandig om SUP boards te vergelijken en te kijken naar de beste prijs-kwaliteit verhouding. Want... onze ervaring is dat een goedkoop SUP board, niet het beste is.

💡 Tip: Bekijk hier betaalbare SUP boards >>

Welke soorten SUP boards zijn er?

Zo je waarschijnlijk hebt ontdekt zijn er verschillende modellen SUP boards voor verschillende toepassingen te verkrijgen. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel een SUP board voor gemaakt.


De populairste SUP board modellen van dit moment zijn de allround SUP boards. Eigenlijk geeft de naam van het SUP board al aan dat je er alle kanten mee op kan. Zo zijn ze  stabiel, wendbaar en makkelijk in gebruik. Je kan een allround SUP board  gebruiken voor allerlei soorten SUP activiteiten, zoals suppen op rustig water, in de golven op zee, yoga oefeningen of korte tochten. Een allround SUP board is geschikt voor zowel de beginnende supper als ervaren supper. 


Er zijn ook SUP boards die geschikt zijn voor speciale toepassingen:

Zo heb je niet alleen opblaasbare SUP boards waarmee je kan touren, maar zijn er ook SUP boards die geschikt zijn om te racen, te surfen, te fietsen, SUP boards voor yoga en zelfs om te vissen. Zo zie je, je hebt een scala aan keus als je een SUP board wilt kopen.

Aan jouw de keus om het beste model te kiezen wat bij jouw wensen past!

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Het verschil tussen een SUP board en een kajak

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een opblaasbaar SUP board en een opblaasbare kajak? Er zijn mensen die twijfelen tussen de aankoop van een opblaasbaar SUP board of een opblaasbare kajak. Daarom hebben we hier de verschillen overzichtelijk op een rij gezet:

Het gebruik:
Een SUP board wordt vaak gebruikt om alleen te suppen, al is het mogelijk om een kind of hond mee te nemen. Deze zal dan op het SUP board moeten zitten, terwijl dit bij een opblaasbare kajak in de kajak zelf is. Daarnaast is een opblaasbare kajak in de meeste gevallen geschikt voor meer personen en zal je het kajakken sneller onder de knie hebben dan het suppen, omdat het bij het suppen belangrijk is dat je de juiste balans weet te vinden.

De vorm:

Een SUP board is lang en plat en een kajak heeft het model van een boot.
Waar je bij een kajak in de 'boot' zit met comfortabele stoeltjes, krijg je bij een SUP board het idee dat je op een vlakke plank staat.

Stabiliteit:

Het zal je niet verbazen dat een opblaasbare kajak stabieler in het water ligt dan een SUP board. Zeker in het begin is een SUP board echt even wennen. Heb je het eenmaal onder de knie, dan voelt het heel natuurlijk aan en dein je lekker met het water mee. Wist je dat je in het begin vooral van een SUP board afvalt omdat je vaak krampachtig probeert om je balans te bewaren? Zodra je deze krampachtige houding kwijtraakt, zul je merken dat het suppen veel beter gaat. 

Veiligheid:
Een belangrijk punt is de veiligheid van beide producten. Zo heeft een goed SUP board altijd een enkelkoord om het SUP board bij je in de buurt te houden als je er vanaf valt. Niet alleen een enkelkoord zorgt voor veiligheid tijdens het suppen, maar ook een goed zwemvest of reddingsvest is sterk aan te raden. Mocht er iets gebeuren dan blijf je in ieder geval altijd drijven. Dit geldt zeker ook voor het kajakken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er mensen om het leven komen doordat een kajak omslaat. Draag in een opblaasbare kajak of kano altijd een zwemvest of reddingsvest. Zeker als je één of meer kinderen meeneemt. Doe ze altijd een reddingsvest of zwemvest aan!

💡Tip: Benieuwd naar onze TOP 10 beste opblaasbare kajaks? Bekijk ze hier >>

Is een duurder SUP board beter dan een goedkope SUP board?

Wat jou budget voor een SUP board is moet je zelf bepalen. Een duur SUP board willen kopen, terwijl je deze eigenlijk niet kan betalen is geen goed idee. Dan kan je beter kijken naar een goedkoper alternatief. Daarom hebben wij een artikel gemaakt van de beste top 10 goedkope SUP boards. Dit zijn SUP board tegen een relatief lage prijs en een goede kwaliteit.

Heb je meer te besteden dan kan je alle voor- en nadelen van dure en goedkopere SUP boards tegen elkaar afwegen. Er zijn verschillende opvattingen dat de een duurdere variant beter is, in vergelijking tot de goedkopere. In sommige gevallen klopt dat ook. Bij de goedkopere varianten opblaasbare SUP boards zijn vaak ook goedkopere en kwalitatief minder sterke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld minder lagen PVC, wat betekend dan een SUP board sneller kapot kan gaan.

Daartegenover staat dat er ook voordelen zijn als je een goedkoper SUP board kiest. Gebruik je het SUP board slechts een paar keer per jaar, dan is het zonde om hier 700-1000 euro aan uit te geven, tenzij je het er voor over hebt natuurlijk!

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Benieuwd naar de actuele prijs van bovenstaande SUP boards? We hebben de 3 goedkoopste aanbieders opgezocht:

Wat zijn de voordelen van een SUP board?

Voordat je een opblaasbaar SUP board gaat kopen is het handig om te weten wat de voor- en nadelen van zo'n SUP board precies zijn. Wij hebben alle voor- en nadelen ten opzichte van een hard SUP board opgezet zodat je een goed overwogen keus kan maken bij de aanschaf van een nieuw SUP board:

 • Ideaal om mee te nemen:
  Opblaasbaar SUP board is ideaal om compact mee te kunnen nemen.

 • Makkelijk en snel op te vouwen:
  Opblaasbaar SUP board is makkelijk en vrij snel op te vouwen tot een compacte grootte.

 • Rugtas of draagtas:
  Een opblaasbaar SUP board zit vaak in een rugtas of draagtas, zodat je deze makkelijk kan vervoeren of opbergen.

 • Betaalbaar:
  De prijs van een opblaasbaar SUP board is ca. 50% van de prijs die je voor een hard SUP board betaald.

 • Veel keus:
  De keuze in opblaasbare SUP boards is reuze. Zo is er voor iedereen en ieder budget wel een keus!

 • Snel leren suppen:
  Leren suppen is op een opblaasbaar SUP board makkelijker dan op een hard SUP board, omdat je sneller je balans leert te bewaren.

Wat zijn de nadelen van een SUP board?

Uiteraard hebben SUP boards ook nadelen. Hier hebben we de nadelen voor je op een rijtje gezet:

 1. Een opblaasbaar SUP board moet je nog uitpakken en oppompen, waardoor je niet direct het water op kunt gaan bij aankomst op je bestemming.
 2. Een hard SUP board is wendbaarder en sneller dan een opblaasbaar SUP board.
 3. Een hard SUP board neemt meer ruimte in beslag en is minder makkelijk mee te nemen. 

Welke onderhoud heeft een SUP board  nodig?

Voordat je een SUP board gaat kopen wil je vast ook nog weten welk onderhoud deze nodig heeft? Nadat je een lekker tochtje over het water hebt gemaakt is het verstandig om je SUP board te onderhouden. Veel werk is het niet, maar wel heel belangrijk voor de levensduur!

Hoe netter je op je SUP board bent hoe langer hij meegaat en hoe langer jij van je SUP board kunt genieten. Het volgende onderhoud is onmisbaar:

1. Afspoelen van het SUP board met zoet water: Dit is met name belangrijk voor het suppen in zou water. Spoel je SUP board daarna altijd na met zoet water. Zout kan namelijk in het SUP board trekken, wat niet goed is! Je SUP board afspoelen kan je doen door bijvoorbeeld de tuinsproeier te pakken en het SUP board af te sproeien. Hieronder hebben we nog een filmpje gezet, zodat je kan zien hoe je dit het beste aan kan pakken.  

2. Droogmaken van je SUP board: Een SUP board kan goed tegen water, maar het is verstandig om het SUP board weer goed droog te maken als je het uit het water hebt gehaald. Als je het SUP board weer leeg laat lopen en je rolt het op terwijl het nat is, dan neemt de kans op schimmel toe. Maak je het SUP board droog dan voorkom je schimmel, bacteriën en lelijke plekken.

3. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen:  Gebruik voor het reinigen van je SUP board geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals spiritus, azijn of afwasmiddel. Hier slijt het SUP board extra snel door of kan het zelfs kapot gaan en dat wil je liever niet. Water om je opblaasbaar SUP board schoon te maken is makkelijk en meer dan voldoende om al het zout en vuil weg te krijgen. 

💡Video: SUP board schoonmaken...

Kortom…
Wat is een goed SUP board voor jou?

Met ons onderzoek en alle bovenstaande informatie + tips hebben we geprobeerd om je zo objectief en goed mogelijk te informeren over de beste SUP boards die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Je vind op deze pagina dan ook alles wat je moet weten voordat je een SUP board koopt.

We geven je hier nog even kort een samenvatting van de beste SUP boards voor verschillende doeleinden:

✅ Het beste  SUP board voor beginners en allround gebruik: Aqua Marina Fusion

✅ Het beste SUP board met zitje: Hydro Force Oceana

✅Het beste SUP board voor suppen met je kind: Aqua Marina Fusion

✅Het beste SUP board voor kinderen: MOAI Kids board

✅Het beste SUP board voor suppen met je hond: Aqua Marina Super Trip

Top 3: Beste SUP boards onder € 750,-

beste-opblaasbare-kajak-kano-kopen-opblaasbare-kano-test-opblaasbare-kano-3-personen

Aqua Marina Cascade
Kajak & SUP Board

Beste-opblaasbare-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP Board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Drift
SUP Board

Top 3: Beste SUP boards onder € 500,-

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

 Aqua Marina Fusion 

opblaasbaar Sup board

Bekijk prijs


bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Vapor

opblaasbaar Sup board

Bekijk prijs


bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Rapid opblaasbaar SUP Board

Top 3: Beste SUP boards onder € 300,-

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Hydro Force Panorama opblaasbaar Sup board

Bekijk prijs


bij Bootman.nl
Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Hydro Force Oceana

opblaasbaar Sup board

Bekijk prijs


bij Bol.com
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

MOAI Kids opblaasbaar Sup board

Bekijk prijs


bij Bol.com

Veelgestelde vragen

Wat is het beste opblaasbare SUP board?
Op dit moment is de best verkochte opblaasbare SUP board het Aqua Marina Fusion SUP board.

Waarom een opblaasbaar SUP board?
Een opblaasbaar SUP board kun je eenvoudig meenemen en makkelijk vullen of leeg laten lopen. Zo kun je deze makkelijk in je auto meenemen en heb je geen trailer nodig. Ook is de kwaliteit van een opblaasbaar SUP board meerdere PVC lagen  erg goed!

Wat kost een SUB board?
De prijzen voor een opblaasbaar SUP board variëren van ca. 199,- euro tot ca. 1000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Wat is het beste SUP board met zitje?
Op dit moment is het beste SUP board met zitje het Hydro Force Oceana SUP board. Met dit SUP board kun je op rustige meren, rivieren en andere wateren zowel suppen als kajakken.

Wat is het beste goedkope SUP board?
Op dit moment is het beste goedkoopste SUP board het Hydro Force Panorama.

Waar koop ik het beste een opblaasbaar SUP board?
Er zijn offline en online heel wat verschillende merken SUP boards te krijgen. Enkele top-merken zijn Aqua Marina, Hydroforce en MOAI. Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een (voordelig) opblaasbaar SUP board kunt kopen bij Bootman.nl of Bol.com of Decathlon.nl.

Wil jij ook de beste SUP board aanbiedingen?