Top 10: Beste SUP boards van 2023! [Review + Tips!]
Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Top 10: Beste SUP boards van 2023! [Review + Tips!]

Ben je op zoek naar een SUP board? Dan wil je een betaalbaar SUP board van hoge kwaliteit. Want dan weet je zeker dat je met een veilig gevoel het water op gaan.

Maar... waar moet je op letten bij het kopen van een SUP board? En welk type SUP board kies je? Het vinden van het beste SUP board is niet makkelijk door de enorme keuze die er is. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. We hebben 20 uur lang allerlei SUP boards met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs voor het SUP board betaald, zo betaal je niet te veel.

We laten je per SUP board precies zien wat de eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen van het SUP board zijn. Zo kun je zelf de beste keuze maken. Alvast veel plezier met je nieuwe SUP board!Top 10 beste SUP boards:

1. Aqua Marina Fusion SUP board (beste SUP board beginners)
2. Aztron Nova 2.0 SUP Board (beste SUP board EXTRA stabiel)
3. Hydro Force Oceana SUP board (beste SUP board met zitje)
4. Aqua Marina Breeze (beste goedkope SUP board)
5. MOAI Kids board (beste SUP board voor kinderen)
6. Aqua Marina Super Trip (beste SUP board suppen met hond)
7. Aqua Marina Magma Sup board (beste SUP voor surfen op zee)
8. Maxxoutdoor Aral SUP board (beste SUP met 2-personen)
9. Hydro Force Aqua Cruise SUP board (beste SUP voor lange tochten)
10. Aqua Marina Beast SUP board (beste SUP voor scherpe bochten).
11. Waikiki SUP board (Beste SUP met laag draagvermogen)

Het beste SUP board van dit moment is het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board. Dit SUP board is populair omdat het board allround te gebruiken is en vanwege zijn stabiliteit, draagvermogen,  kwaliteit en het heeft een gaaf design!

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past dit opblaasbare SUP board ook bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

"Met een SUP board op avontuur of heerlijk genieten van de natuur"

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 1: Aqua Marina Fusion SUP board

Dit is de winnaar! Het Aqua Marina Fusion opblaasbare SUP board vinden wij het beste SUP board wat op dit moment verkrijgbaar is. Allereerst  is dit SUP board erg geschikt voor de beginnende supper. Dit komt door zijn forse lengte, breedte en dikte. Hierdoor ligt dit SUP board namelijk zeer stabiel in het water wat voor een beginner erg fijn is. Tegelijk blijft dit SUP board toch goed wendbaar, ook als je een kind of hond meeneemt.

Een pluspunt van deze Fusion SUP vinden we de zeer goede kwaliteit. Het SUP board is namelijk gemaakt van zeer sterk 3-laags PVC materiaal met een harde kern. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat dit SUP board zomaar lek gaat als je tijdens het suppen ergens tegenaan komt. Ook het EVA-foam footpad bevalt ons erg goed. Hierdoor hebben je voeten  voldoende grip tijdens het suppen en val je niet zomaar van het SUP board af.

Een ander voordeel vinden we dat dit Aqua Marina Fusion SUP board een scala aan accessoires meegeleverd wordt. Denk hierbij aan een bagagetas, handpomp, verstelbare peddel, veiligheidskoord en een vin. Ook zijn we erg gecharmeerd van het design; opvallend en stoer!

Daarnaast is dit Aqua Marina Fusion SUP board ook nog uit te breiden is met een kajak-zitje of SUP motor. Zo kun je er voor kiezen om het ene moment te suppen en het andere moment zittend te kajakken of gewoon lekker de motor zijn werk te laten doen.

Onze conclusie: Zoals aangegeven vinden we dit het beste SUP board wat er momenteel verkrijgbaar is. We zijn erg enthousiast over het Aqua Marina Fusion SUP board! Het is een ideaal SUP board voor beginners, gemaakt van A-kwaliteit materiaal een aantrekkelijk geprijsd. Ergens anders vindt je simpelweg geen SUP board met deze kwaliteit tegen zo'n prijs!

Afmetingen: 330 x 81 x 15 cm
Draagvermogen: 150 kg (!)
Gewicht: Slechts 8 kg (!)


Voordelen:

Video: Aqua Marina Fusion SUP board

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 2: Aztron Nova 2.0 SUP Board

Zoek je het beste SUP board met EXTRA stabiliteit? Dan kun je het beste kiezen voor het prachtige Aztron Nova 2.0 SUP board. Als eerste is dit SUP board erg geschikt voor de beginnende supper. Dankzij de lengte, breedte, dikte en twee vinnen onderaan dit SUP board, ligt hij zeer stabiel in het water. Zo val je tijdens het suppen minder snel in het water.

Een pluspunt van de Aztron Nova 2.0 SUP board vinden we de zeer goede kwaliteit. Het SUP board is namelijk gemaakt van zeer sterk 3-laags PVC materiaal met een harde kern. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat dit SUP board zomaar lek gaat als je tijdens het suppen ergens tegenaan komt.

Een ander voordeel vinden we dat bij dit Aztron Nova SUP board een scala aan accessoires meegeleverd wordt. Denk hierbij aan een draagtas, pomp, peddel, veiligheidskoord en twee vinnen. Zo kun je alles makkelijk meenemen naar de locatie waar je wilt gaan suppen. Ook zijn we overigens heel erg gecharmeerd van het design; opvallend, hip en buiengewoon stoer!

Onze conclusie: Zoals aangegeven vinden we de Aztron Nova 2.0 het beste SUP board wat EXTRA stabiel is en momenteel op de markt verkrijgbaar is. We zijn dan ook erg enthousiast over dit SUP board! Het is een ideaal SUP board voor de beginnende suppers, gemaakt van A-kwaliteit materiaal en duurzaam, zodat het SUP board lang meegaat. Na wat speurwerk zagen we dat je ergens anders geen soortgelijk SUP board van deze kwaliteit krijgt tegen zo'n aantrekkelijke prijs!

Afmetingen: 305 x 81 x 15 cm
Draagvermogen: 115 kg
Gewicht: Slechts 9kg (!)


Voordelen:

 • Geschikt voor beginnende supper.
 • Erg stabiel dankzij afmetingen en 2 vinnen en wendbaar.
 • 3-laags PVC voor extra veiligheid.
 • Met alle benodigde accessoires om direct te kunnen suppen. 
 • Gegraveerd dek voor extra grip tijdens het staan. 
 • A-kwaliteit materiaal.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!

 • Nadelen:
  1. Niet geschikt voor ruige wateren.
  2. Niet geschikt voor 2-volwassen personen.

  Waar voordelig verkrijgbaar?
  - Bekijk prijs bij Bootman.nl >>
  - Bekijk prijs bij Bol.com >>

Video: Aztron Nova 2.0 SUP Board

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 3:  Hydro Force Oceana SUP board

De Hydro Force Oceana SUP board is ook een populair SUP board. Tijdens ons onderzoek waren we er al snel uit, dit wordt de nummer 2! Waarom? Allereerst is dit SUP board erg geschikt voor beginnende suppers, heeft het standaard een zitje met voetensteun tegen een leuke prijs!

Ten opzichte van de nr. 1 is dit Hydro Force SUP board iets korter, wat minder dik en net wat breder. Ook heeft het een lager draagvermogen, zodat je even goed moet kijken of dit SUP board ook geschikt is wanneer je samen met een tweede persoon of hond wilt suppen.

Het zitje en de voetensteun zijn eenvoudig te bevestigen, te verstellen en weer los te maken. Zo kun je zelf kiezen of je dit SUP board ook wilt gebruiken als kajak. De voetensteun geeft extra steun tijdens het kajakken, zodat je goed kracht kan zetten tijdens het peddelen.

De Hydro Force Oceana is gemaakt is van goede 3-laags PVC kwaliteit, dus ook dit SUP board kan tegen een stootje. Vergelijken we het met de nr. 1 dan is de kwaliteit van dit SUP board net een klasse lager. Wat opvalt is het lage gewicht, het SUP board weegt slechts 6 kg!

Dit Hydro Force SUP board wordt standaard geleverd met handpomp, uitschuifbare peddel, veiligheidskoord, draagtas, reparatiesetje, voetensteun en zitje. Onder het bagagekoord aan de voorzijde van dit Hydro Force SUP board kun je bagage meenemen.

Onze conclusie: Dankzij de uitgebreide accessoires als zitje, voetensteun en kajakpeddel haal je met dit SUP board een alleskunner tegen een zeer vriendelijke prijs in huis. Hoewel de kwaliteit en stabiliteit wat lager ligt dan bij de Aqua Marina Fusion, is dit nog steeds een SUP board van goede kwaliteit met goede SUP eigenschappen!

Afmetingen: 305 x 84 x 12cm
Draagvermogen: 120 kg
Gewicht: Slechts 6 kg (!)

Voordelen:

 • Geschikt voor beginners.
 • Te gebruiken op vlakke wateren/kleine golven.
 • Met afneembaar en verstelbaar zitje 
 • Met voetsteun zodat je comfortabel kan zitten.
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor ruige wateren.
 2. Kwaliteit is een klasse lager dan de Fusion.
 3. Niet in alle gevallen geschikt voor 2-personen.

Waar voordelig verkrijgbaar?
Bekijk prijs op Bootman.nl >> 

Bekijk prijs op Bol.com  >>

Video: Hydro Force Oceana SUP board

Sup-board-kopen-beste-sup-board-goedkoop-sup-board-sup-les

Nr. 4: Aqua Marina Breeze SUP board

Zoek je als beginnend supper een goedkoop SUP board? Kijk dan eens naar de Aqua Marina Breeze SUP. Waarom? Het is een stabiel en sportief SUP board. Dankzij het korte en slanke ontwerp is dit SUP board wendbaarder dan de nr. 1 en nr. 2 uit ons onderzoek naar het beste SUP board.


Ten opzichte van de nr. 1 en 2 is dit Aqua Marina Breeze SUP board minder lang, minder breed en minder dik. Dat is de reden dat het SUP board wendbaarder is, zodat je makkelijker en sneller bochten op het water kan maken. Het draagvermogen is vrij laag; zo'n 100 kg, waardoor dit SUP board niet geschikt is voor het gebruik met meer personen of een hond.  

Een groot voordeel vinden we de 3-laags PVC waarvan deze Aqua Marina Breeze SUP gemaakt is. Hierdoor kan dit SUP board tegen een stootje en zal dan ook niet zomaar leeglopen of lek gaan als je ergens tegenaan komt tijdens het suppen.

Dit Aqua Marina Breeze SUP board heeft een bagagekoord op de punt van het SUP board, zodat je een tas of andere spullen mee kan nemen tijdens de toertocht. Wat ook fijn is:  dit opblaasbaar SUP board wordt standaard geleverd met handpomp,  peddel, veiligheidskoord en draagtas. Zo heb je alles in 1x bij de hand om direct te kunnen gaan suppen. Veel plezier!

Onze conclusie: Dankzij de vriendelijke prijs en de meegeleverde accessoires als draagtas, pomp, peddel en veiligheidskoord haal je met dit SUP board een alleskunner in huis. Daarnaast kun je ook je bagage nog veilig meenemen onder het bagagekoord.  Door het korte en ranke formaat is het SUP board snel wendbaar tijdens het suppen. Dat betekend dus meer snelheid! 

Afmetingen: 300 x 76 x 12 cm
Draagvermogen: 100 kg
Gewicht: Slechts 8 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor beginners.
 • Kort en slank waardoor je snel wendbaar bent. 
 • Te gebruiken op vlakke wateren/kleine golven.
 • Bagagenet om spullen mee te nemen.
 • Uit te breiden met kajak-zitje.
 • 3-laags PVC voor extra veiligheid. 
 • A-kwaliteit materiaal.
 • Voordelig in aanschaf!


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor ruige wateren.
 2. Niet geschikt voor 2-personen.

Waar voordelig verkrijgbaar?
- Bekijk prijs bij Bootman.nl >> 

- Bekijk prijs bij Watersports4fun.com  >>

Video: Aqua Marina Breeze SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 5: Aqua Marina Magma Sup board

Het Aqua Marina Magma SUP board is gemaakt om te surfen en is daardoor ideaal voor het gebruik op zee. Het SUP board is erg stabiel en is geschikt voor zowel beginner als ervaren supper.

Dit SUP board is ontwikkeld voor extra wendbaarheid. Door het slanke korte ontwerp kun je met gemak surfen. Voor de langere tochten kun je het SUP board uitbreiden is met een zitje. Zo heb je een variatie aan mogelijkheden om heerlijk op het water te vertoeven.

Een voordeel vinden we de voetensteun die meegeleverd wordt. Deze kun je achter op het SUP board plaatsen. De voetsteun helpt met het behouden van een goede houding tijdens het suppen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en controle op het SUP board en zo kun je ook meer kracht zetten tijdens het peddelen.

Onze conclusie: Ook het Aqua Marina Magma SUP board is een goede keuze. Het SUP board is naast gebruik op rustige wateren ook geschikt voor gebruik op zee. Door het slanke ontwerp snijdt dit SUP board goed door het water en is het extra wendbaar. Een aanrader voor sportieve suppers!

Afmetingen: 340 x 84 x 15 cm
Draagvermogen: Max. 150 kg
Gewicht: 10 kg

Voordelen:

 • Geschikt om o.a. te surfen.
 • Extra wendbaar dankzij het slanke ontwerp.
 • Voetsteun zodat je een goede houding behoud en je meer kracht kan zetten.
 • Uit te breiden met een zitje en/of een SUP motor.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt om ook je kind en/of hond mee te nemen.

Bekijk prijs op Bootman.nl >>

Bekijk prijs op Bol.com >>

Video: Aqua Marina Magma Sup board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 6: Maxxoutdoor Aral SUP board

Het Maxxoutdoor Aral SUP board is een SUP board met stoer design en is extra wendbaar dankzij de 3 vinnen aan de onderzijde van het SUP board. Ook zorgen deze vinnen ervoor dat het SUP board net wat meer stabiliteit op het water heeft dan de meeste andere SUP boards.

Het SUP board wordt standaard geleverd met een afneembaar en verstelbaar zitje. Deze kun je eenvoudig met een karabijnsluiting aan het SUP board bevestigen. Wat we wel missen is een voetensteun die net dat extra beetje steun geeft tijdens het kajakken.

Kwalitatief is dit SUP board gemaakt van sterk PVC en degelijke kwaliteit zitje, peddel en vinnen. Op het antislip voetdek heb je eventueel ruimte om bijvoorbeeld een kind of hond mee te nemen. Hou in dat geval wel in de gaten of je niet over het max. draagvermogen heengaat.  

Standaard wordt dit Maxxoutdoor Aral SUP board geleverd met een draagtas, handpomp, veiligheidskoord (zodat het Sup board dicht bij je blijft als je in het water valt) en drie afneembare vinnen. Zo kun je na het oppompen van dit SUP board direct het water op.

Afmetingen: 300 x 76 x 15 cm
Draagvermogen: Max. 130 kg
Gewicht: 8 kg


Voordelen:

 • Voor beginner en gevorderde supper.
 • Gemaakt van sterk PVC.
 • Stoer design.
 • Inclusief SUP zitje.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor hoge snelheden.
 2. Voetensteun voor het kajakken.

Bekijk prijs op Bol.com >>

Video: Maxxoutdoor Aral SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 7: Hydro Force Aqua Cruise SUP board

Het Hydro Force Aqua Cruise opblaasbaar SUP board is een SUP board waar je veel vaart mee kan maken en bijzonder geschikt voor lange SUP tochten. Dit kun je zien aan het bagagekoord aan de voor- en achterzijde. Zo kun je op dit SUP board extra veel bagage meenemen, mocht je bijvoorbeeld ergens willen overnachten.

Een voordeel vinden we het sterke PVC waar dit SUP board van gemaakt is. Zeker bij langere toertochten wil je er zeker van zijn dat je SUP board niet zomaar lek gaat. Mocht er onderweg toch een lekje in het SUP board komen dan is dat geen probleem, want voor de zekerheid wordt er standaard een reparatiekit meegeleverd. Een extra veilig idee!

Het draagvermogen van 110 kg is bedoeld voor 1-persoon, let hier dus wel op als je liever met 2-personen op één SUP board langere toertochten wilt gaan maken!

Onze conclusie: Wil je lange (vakantie)tochten maken, dan is dit het beste SUP board wat je kunt kiezen. Dankzij de bagagekoorden aan voor- en achterkant kun je namelijk extra veel bagage  meenemen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het SUP board voor 1-persoon is.

Afmetingen: 320 x 76 x 12 cm
Draagvermogen: Max. 110 kg
Gewicht: 17 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor lange toertochten.
 • Snel suppen is dankzij het smalle ontwerp.
 • Geschikt voor rustige en licht golvende wateren.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor suppen op wateren met hoge golven.
 2. Niet geschikt voor 2-personen.

Bekijk prijs bij Bootman.nl >>

Bekijk prijs bij Decathlon.nl >>

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 8: Aqua Marina Atlas SUP board

Wil je graag samen met je kind suppen? Het Aqua Marina Atlas SUP board is speciaal ontwikkeld om je kind mee te kunnen nemen. Het heeft een hoog draagvermogen, is lang, breed en dik waardoor het SUP board extra stabiel in het water ligt!

Dankzij zijn stabiele eigenschappen is dit SUP board ook erg geschikt voor de beginnende supper. Wel is het zo dat een korter SUP board beter geschikt is om golven op te vangen, terwijl dit SUP board juist erg geschikt is voor het suppen met meerdere personen.

Het SUP board is minder geschikt voor het snelle suppen en wordt compleet geleverd met: Handpomp, peddel, bagagetas en veiligheidskoord.

Onze conclusie: Dit is een groot Aqua Marina SUP board waar je met gemak met meerdere personen op kunt suppen. Het heeft een zeer hoog draagvermogen van 180 kg, wat erg hoog is. Wat ons betreft is dit SUP board een aanrader voor beginners en als je met je kind wilt suppen.

Afmetingen: 366 x 86 x 15 cm
Draagvermogen: Max. 180 (!) kg
Gewicht: 11 kg

Voordelen:

 • Door het hoge draagvermogen kun je samen met je kind suppen.
 • Dankzij het grote en dikke oppervlak bijzonder stabiel.
 • Vaarklare SUP set met pomp, draagtas en peddel.
 • Door het brede ontwerp zeer geschikt voor beginnende suppers.
 • Uit te breiden met een zitje.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor hoge snelheden.

Bekijk prijs bij Bootman.nl >>

Bekijk prijs bij Bol.com >>

Video: Aqua Marina Atlas SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 9:  Aqua Marina Beast SUP board

Het Aqua Marina Beast SUP board is speciaal ontwikkeld voor het maken van scherpe bochten en draaicirkels. Dit zorgt ervoor dat het  Aqua Marina Beast SUP board ideaal is voor de ervaren supper en sportief gebruik op zee en andere wateren.

Dankzij het dikke en grote oppervlak is het SUP board bijzonder stabiel. Dit zorgt ervoor dat het Aqua Marina Beast SUP board ook zeer geschikt is om mee te surfen.

Een nadeel kan zijn dat het ontwerp er voor zorgt dat er op dit SUP board geen ruimte is voor extra bagage. Dit kun je oplossen met een Dry Bag die je over je schouder kan doen.

 Afmetingen: 320 x 81 x 15 cm
Draagvermogen: Max. 140 kg
Gewicht: 9 kg

Voordelen:

 • Geschikt voor beginner en gevorderde supper.
 • Speciaal ontwikkeld voor het maken van scherpe bochten en draaicircels.
 • Ligt zeer stabiel in het water.
 • Uit te breiden met SUP zitje en/of SUP motor.

  Nadelen:
 1. Geen ruimte voor extra bagage.


Bekijk prijs bij Bootman.nl >>

Bekijk prijs bij Bol.com >>

Video: Aqua Marina Beast SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Nr. 10: Waikiki SUP board

Het Waikiki opblaasbare SUP board is één van de goedkoopste SUP boards op internet. Het is een erg rank Sup board en heeft een vrij laag (80 kg) draagvermogen, maar is door zijn rankheid extra wendbaar. Dit SUP board raden we vooral aan bij de gevorderde supper vanwege de stabiliteit.

Ben je een beginnend supper dan is de prijs van dit SUP board aantrekkelijk, maar dien je er wel rekening mee te houden dat je in het begin sneller en vaker een nat pak zult hebben dan bij een langer, breder en dikker SUP board.

Het Waikiki SUP board is gemaakt van goede kwaliteit. Het EVA-foodpad zorgt ervoor dat je tijdens het suppen voldoende grip onder je voeten hebt. Onder het bagagekoord kun je eventueel spullen meenemen.

Een nadeel vinden we dat dit opblaasbare SUP board niet meer dan 80 kg aan draagvermogen heeft. Je kunt op dit SUP board dus niet ook nog een kind of hond meenemen. Ben je zwaarder dan 80 kg, dan raden we aan om voor een ander SUP board te kiezen.

Afmeting: 285 x 71 x 10 cm
Draagvermogen: max. 80 kg
Gewicht: 10 kg

Voordelen:

 • Goedkoop opblaasbaar SUP board.
 • Rank model voor extra wendbaarheid.
 • Bagagekoord.
 • Verstelbare peddel.
 • Compleet geleverd.

  Nadelen:
 1. Draagvermogen tot 80 kg.
 2. Geen mogelijkheid om een zitje te bevestigen.

Bekijk prijs bij Bol.com >>

Waar op letten bij het kopen van een SUP board?

Suppen is een leuke activiteit op het water. Het is het favoriete beeld van de zomer en de vakantie. Je gaat op een mooie zomerdag samen met vrienden, het gezin of alleen naar het water en geniet dan van een heerlijke ontspannen sfeer terwijl je lekker op het water aan het suppen bent.

Zo kun je er voor kiezen om samen met vrienden, je kind of hond te gaan suppen en te genieten van een prachtige omgeving, de gezellige sfeer op het water en het gezellige samenzijn met vrienden, gezin of je huisdier. En dat terwijl je ook nog eens lekker sportief bezig bent!

Het SUP board is de achterliggende jaren steeds populairder geworden, je ziet ze dan ook vrijwel overal. Wist je dat er heel wat mogelijk zijn wat SUP boards betreft? Zo wordt een SUP board ook gekocht voor het uitoefenen van Yoga, om te racen, te surfen, te touren, te vissen en er zijn zelfs SUP boards waarmee je op het water kan fietsen.

Denk je erover om een SUP board te kopen? Je kunt een miskoop gemakkelijk voorkomen.

De onderstaande punten geven aan waar je op moet letten als je een SUP board wil kopen:
1. Ben je beginnend of ervaren supper?
2. Welke lengte SUP board nodig?
3. Welke dikte SUP board nodig?
4. Kwaliteit van het SUP board
5. Garantie van het SUP board
6. Wat is je budget voor een SUP board

1. Ben je een beginnende of ervaren supper?

De belangrijkste vraag voordat je een SUP board koopt is: Ben je een beginnend of ervaren supper? 


Bij het kopen van een SUP board zit hier namelijk verschil in. SUP boards voor beginners zijn namelijk stabieler en geschikt voor meerdere doeleinden, terwijl SUP boards voor gevorderde suppers vaak ranker en minder stabiel zijn en daarnaast geschikt zijn voor specifiek één doeleind. 


Zo is het voor een beginnend supper belangrijk dat je op een SUP board de basis zoals houding, balans en peddelen veilig kunt leren.

Start je als beginnend supper op een SUP board wat eigenlijk bedoeld is voor de ervaren supper, dan zul je merken dat het leren van de technieken lastiger zal zijn en langer zal duren.

Daarom adviseren we beginnende suppers altijd om te starten op de Aqua Marina Fusion SUP, de Hydro Force Oceana of het MOAI 10'6 SUP board. zo krijg je alle belangrijke handelingen veel sneller onder de knie en kun je sneller langere tochten maken.

2. Welke lengte SUP board heb ik nodig? 

De lengte van het SUP board wat je kiest is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. In de praktijk is het zo dat een lang SUP board ook stabieler in het water ligt. Vooral voor de beginnende supper is dit enorm belangrijk. Hoe stabieler het SUP board, hoe sneller je het suppen onder de knie zal hebben!


Voor een ervaren supper is het juist aan te raden om een rank SUP board uit te kiezen. Een smal en kort SUP board is vaak wendbaarder, waardoor er meer uitdaging voor een ervaren supper ontstaat. Deze raden we niet aan voor een beginnend supper, omdat je het suppen dan minder snel onder de knie zal hebben. Ben je een ervaren supper en zoek je een ander SUP board? Bekijk hier SUP boards voor gevorderde suppers.  

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

3. Welke dikte en breedte SUP board nodig?

Hoe dikker het SUP board hoe stabieler het SUP board in het water ligt. Vooral voor beginnende suppers is een SUP board van 12-15 cm dik aan te raden. Heb je nog geen ervaring met suppen dan is het: Hoe dikker het SUP board hoe beter het is, want een dik SUP board ligt simpelweg stabieler in het water, waardoor je het suppen sneller onder de knie zal hebben. Bekijk hier SUP boards voor beginners
Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

4. Kwaliteit van het SUP board

Wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe SUP board? Dat is mogelijk als je kiest voor de beste kwaliteit.

In het geval van een SUP board, is het belangrijk om te letten op de materiaal dikte, het aantal luchtkamers, de gebruikte materialen, de ervaring van andere suppers en de garantietermijn die het SUP board heeft. Als dit allemaal goed is, kan het SUP board lang meegaan. Hierover later meer.

5. Garantie van het SUP board

De garantie van een SUP board is erg belangrijk. Eigenlijk geldt dat voor alle producten die je koopt, maar een SUP board is vaak geen kleine investering. Omdat je aardig wat betaald voor een goed SUP board, is de garantie termijn die de fabrikant geeft nog belangrijker.

Mocht je na het kopen van een SUP board te maken krijgen met een productiefout, dan heb je als consument het recht om je geld terug te vragen of om een ander product te ontvangen. Belangrijk is dan wel dat dit gebeurt binnen de garantietermijn. Vergeet dan ook nooit je aankoopbewijs te bewaren!

Per merk kan de garantietermijn verschillen. Bij de aankoop van een goed SUP board krijg je over het algemeen een garantietermijn van 1-2 jaar op diverse onderdelen en fabricagefouten. Het is niet zo dat de fabrikant altijd akkoord gaat met je verzoek. Zo mag je de schade niet expres hebben toegebracht of een schade te lang laten liggen zodat de garantietermijn vervalt en het daarna proberen te claimen. Zorg er altijd voor dat je een mankement aan het SUP board of één van de onderdelen altijd direct meldt bij het bedrijf waar je jouw SUP board hebt gekocht.

💡 Tip: Omdat een fabrikant de schade altijd kan controleren is het aan te raden om altijd foto’s of video’s te maken van de schade aan je SUP board, zodat je dit ook daadwerkelijk kunt aantonen en je meer kans maakt op een gunstig garantieverloop.  

6. Wat is je budget voor een SUP board

Wellicht heb je vooraf een budget in gedachten voor het kopen van een SUP board. Gelukkig is het zo dat SUP boards in allerlei prijsklassen verkrijgbaar zijn. Dat betekend dat er voor vrijwel iedere denkbare prijs een SUP board gekocht kan worden. Bedenk vooraf goed wat jouw maximale budget is voordat je een SUP board gaat kopen.  

Hoe hoger je wensen hoe hoger de prijs van een SUP board vaak uitvalt. Daarom is het verstandig om SUP boards te vergelijken en te kijken naar de beste prijs-kwaliteit verhouding. Want... onze ervaring is dat een goedkoop SUP board, niet het beste is.

💡 Tip: Bekijk hier betaalbare SUP boards >>

Welke soorten SUP boards zijn er?

Zo je waarschijnlijk hebt ontdekt zijn er verschillende modellen SUP boards voor verschillende toepassingen te verkrijgen. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel een SUP board voor gemaakt.


De populairste SUP board modellen van dit moment zijn de allround SUP boards. Eigenlijk geeft de naam van het SUP board al aan dat je er alle kanten mee op kan. Zo zijn ze  stabiel, wendbaar en makkelijk in gebruik. Je kan een allround SUP board  gebruiken voor allerlei soorten SUP activiteiten, zoals suppen op rustig water, in de golven op zee, yoga oefeningen of korte tochten. Een allround SUP board is geschikt voor zowel de beginnende supper als ervaren supper. 


Er zijn ook SUP boards die geschikt zijn voor speciale toepassingen:

Zo heb je niet alleen opblaasbare SUP boards waarmee je kan touren, maar zijn er ook SUP boards die geschikt zijn om te racen, te surfen, te fietsen, SUP boards voor yoga en zelfs om te vissen. Zo zie je, je hebt een scala aan keus als je een SUP board wilt kopen.

Aan jouw de keus om het beste model te kiezen wat bij jouw wensen past!

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Het verschil tussen een SUP board en een kajak

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een opblaasbaar SUP board en een opblaasbare kajak? Er zijn mensen die twijfelen tussen de aankoop van een opblaasbaar SUP board of een opblaasbare kajak. Daarom hebben we hier de verschillen overzichtelijk op een rij gezet:

Het gebruik:
Een SUP board wordt vaak gebruikt om alleen te suppen, al is het mogelijk om een kind of hond mee te nemen. Deze zal dan op het SUP board moeten zitten, terwijl dit bij een opblaasbare kajak in de kajak zelf is. Daarnaast is een opblaasbare kajak in de meeste gevallen geschikt voor meer personen en zal je het kajakken sneller onder de knie hebben dan het suppen, omdat het bij het suppen belangrijk is dat je de juiste balans weet te vinden.

De vorm:

Een SUP board is lang en plat en een kajak heeft het model van een boot.
Waar je bij een kajak in de 'boot' zit met comfortabele stoeltjes, krijg je bij een SUP board het idee dat je op een vlakke plank staat.

Stabiliteit:

Het zal je niet verbazen dat een opblaasbare kajak stabieler in het water ligt dan een SUP board. Zeker in het begin is een SUP board echt even wennen. Heb je het eenmaal onder de knie, dan voelt het heel natuurlijk aan en dein je lekker met het water mee. Wist je dat je in het begin vooral van een SUP board afvalt omdat je vaak krampachtig probeert om je balans te bewaren? Zodra je deze krampachtige houding kwijtraakt, zul je merken dat het suppen veel beter gaat. 

Veiligheid:
Een belangrijk punt is de veiligheid van beide producten. Zo heeft een goed SUP board altijd een enkelkoord om het SUP board bij je in de buurt te houden als je er vanaf valt. Niet alleen een enkelkoord zorgt voor veiligheid tijdens het suppen, maar ook een goed zwemvest of reddingsvest is sterk aan te raden. Mocht er iets gebeuren dan blijf je in ieder geval altijd drijven. Dit geldt zeker ook voor het kajakken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er mensen om het leven komen doordat een kajak omslaat. Draag in een opblaasbare kajak of kano altijd een zwemvest of reddingsvest. Zeker als je één of meer kinderen meeneemt. Doe ze altijd een reddingsvest of zwemvest aan!

💡Tip: Benieuwd naar onze TOP 10 beste opblaasbare kajaks? Bekijk ze hier >>

Is een duurder SUP board beter dan een goedkope SUP board?

Wat jou budget voor een SUP board is moet je zelf bepalen. Een duur SUP board willen kopen, terwijl je deze eigenlijk niet kan betalen is geen goed idee. Dan kan je beter kijken naar een goedkoper alternatief. Daarom hebben wij een artikel gemaakt van de beste top 10 goedkope SUP boards. Dit zijn SUP board tegen een relatief lage prijs en een goede kwaliteit.

Heb je meer te besteden dan kan je alle voor- en nadelen van dure en goedkopere SUP boards tegen elkaar afwegen. Er zijn verschillende opvattingen dat de een duurdere variant beter is, in vergelijking tot de goedkopere. In sommige gevallen klopt dat ook. Bij de goedkopere varianten opblaasbare SUP boards zijn vaak ook goedkopere en kwalitatief minder sterke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld minder lagen PVC, wat betekend dan een SUP board sneller kapot kan gaan.

Daartegenover staat dat er ook voordelen zijn als je een goedkoper SUP board kiest. Gebruik je het SUP board slechts een paar keer per jaar, dan is het zonde om hier 700-1000 euro aan uit te geven, tenzij je het er voor over hebt natuurlijk!

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Benieuwd naar de actuele prijs van bovenstaande SUP boards? We hebben de 3 goedkoopste aanbieders opgezocht:

Wat zijn de voordelen van een SUP board?

Voordat je een opblaasbaar SUP board gaat kopen is het handig om te weten wat de voor- en nadelen van zo'n SUP board precies zijn. Wij hebben alle voor- en nadelen ten opzichte van een hard SUP board opgezet zodat je een goed overwogen keus kan maken bij de aanschaf van een nieuw SUP board:

 • Ideaal om mee te nemen:
  Opblaasbaar SUP board is ideaal om compact mee te kunnen nemen.

 • Makkelijk en snel op te vouwen:
  Opblaasbaar SUP board is makkelijk en vrij snel op te vouwen tot een compacte grootte.

 • Rugtas of draagtas:
  Een opblaasbaar SUP board zit vaak in een rugtas of draagtas, zodat je deze makkelijk kan vervoeren of opbergen.

 • Betaalbaar:
  De prijs van een opblaasbaar SUP board is ca. 50% van de prijs die je voor een hard SUP board betaald.

 • Veel keus:
  De keuze in opblaasbare SUP boards is reuze. Zo is er voor iedereen en ieder budget wel een keus!

 • Snel leren suppen:
  Leren suppen is op een opblaasbaar SUP board makkelijker dan op een hard SUP board, omdat je sneller je balans leert te bewaren.

Wat zijn de nadelen van een SUP board?

Uiteraard hebben SUP boards ook nadelen. Hier hebben we de nadelen voor je op een rijtje gezet:

 1. Een opblaasbaar SUP board moet je nog uitpakken en oppompen, waardoor je niet direct het water op kunt gaan bij aankomst op je bestemming.
 2. Een hard SUP board is wendbaarder en sneller dan een opblaasbaar SUP board.
 3. Een hard SUP board neemt meer ruimte in beslag en is minder makkelijk mee te nemen. 

Welke onderhoud heeft een SUP board  nodig?

Voordat je een SUP board gaat kopen wil je vast ook nog weten welk onderhoud deze nodig heeft? Nadat je een lekker tochtje over het water hebt gemaakt is het verstandig om je SUP board te onderhouden. Veel werk is het niet, maar wel heel belangrijk voor de levensduur!

Hoe netter je op je SUP board bent hoe langer hij meegaat en hoe langer jij van je SUP board kunt genieten. Het volgende onderhoud is onmisbaar:

1. Afspoelen van het SUP board met zoet water: Dit is met name belangrijk voor het suppen in zou water. Spoel je SUP board daarna altijd na met zoet water. Zout kan namelijk in het SUP board trekken, wat niet goed is! Je SUP board afspoelen kan je doen door bijvoorbeeld de tuinsproeier te pakken en het SUP board af te sproeien. Hieronder hebben we nog een filmpje gezet, zodat je kan zien hoe je dit het beste aan kan pakken.  

2. Droogmaken van je SUP board: Een SUP board kan goed tegen water, maar het is verstandig om het SUP board weer goed droog te maken als je het uit het water hebt gehaald. Als je het SUP board weer leeg laat lopen en je rolt het op terwijl het nat is, dan neemt de kans op schimmel toe. Maak je het SUP board droog dan voorkom je schimmel, bacteriën en lelijke plekken.

3. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen:  Gebruik voor het reinigen van je SUP board geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals spiritus, azijn of afwasmiddel. Hier slijt het SUP board extra snel door of kan het zelfs kapot gaan en dat wil je liever niet. Water om je opblaasbaar SUP board schoon te maken is makkelijk en meer dan voldoende om al het zout en vuil weg te krijgen. 

💡Video: SUP board schoonmaken...

Kortom…
Wat is een goed SUP board voor jou?

Met ons onderzoek en alle bovenstaande informatie + tips hebben we geprobeerd om je zo objectief en goed mogelijk te informeren over de beste SUP boards die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Je vind op deze pagina dan ook alles wat je moet weten voordat je een SUP board koopt.

We geven je hier nog even kort een samenvatting van de beste SUP boards voor verschillende doeleinden:

✅ Het beste  SUP board voor beginners en allround gebruik: Aqua Marina Fusion

✅ Het beste SUP board met zitje: Hydro Force Oceana

✅Het beste SUP board voor suppen met je kind: Aqua Marina Fusion

✅Het beste SUP board voor kinderen: MOAI Kids board

✅Het beste SUP board voor suppen met je hond: Aqua Marina Super Trip

Top 3: Beste SUP boards onder € 750,-

beste-opblaasbare-kajak-kano-kopen-opblaasbare-kano-test-opblaasbare-kano-3-personen

Aqua Marina Cascade
Kajak & SUP Board

Beste-opblaasbare-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

KRAKEN Pro 11.0 Dual Layer Fusion SUP Board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Drift
SUP Board

Top 3: Beste SUP boards onder € 500,-

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

 Aqua Marina Fusion 

SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Vapor

SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Aqua Marina Magma 

SUP board

Top 3: Beste SUP boards onder € 300,-

Beste-Sup-board-goedkoop-sup-board-aanbieding-sup-board-sale-Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Hydro Force Oceana

SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Hydro Force Aqua Journey SUP board

Beste-Sup-board-wat-is-een-goed-sup-board-sup-board-beginner-sup-board-goedkoop-wat-kost-een-sup-board-sup-board-opblaasbaar-suppen

Waikiki 

SUP board

Veelgestelde vragen

Wat is het beste opblaasbare SUP board?
Op dit moment is de best verkochte opblaasbare SUP board het Aqua Marina Fusion SUP board.

Waarom een opblaasbaar SUP board?
Een opblaasbaar SUP board kun je eenvoudig meenemen en makkelijk vullen of leeg laten lopen. Zo kun je deze makkelijk in je auto meenemen en heb je geen trailer nodig. Ook is de kwaliteit van een opblaasbaar SUP board meerdere PVC lagen  erg goed!

Wat kost een SUB board?
De prijzen voor een opblaasbaar SUP board variëren van ca. 199,- euro tot ca. 1000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Wat is het beste SUP board met zitje?
Op dit moment is het beste SUP board met zitje het Hydro Force Oceana SUP board. Met dit SUP board kun je op rustige meren, rivieren en andere wateren zowel suppen als kajakken.

Wat is het beste goedkope SUP board?
Op dit moment is het beste goedkoopste SUP board het Hydro Force Aqua Journey SUP board.

Waar koop ik het beste een opblaasbaar SUP board?
Er zijn offline en online heel wat verschillende merken SUP boards te krijgen. Enkele top-merken zijn Aqua Marina, Hydroforce en MOAI. Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een (voordelig) opblaasbaar SUP board kunt kopen bij Bootman.nl of Bol.com of Decathlon.nl.

Wil jij ook de beste SUP board aanbiedingen?