Opblaasbare kano kopen? Dit zijn de voor- en nadelen! [+ Tips]
opblaasbare-kano-kopen-beste-opblaasbare-kano

Opblaasbare kano kopen in 2024?
Dit zijn de voor- en nadelen! [+ Tips]

Je bent van plan om een opblaasbare kano te kopen, maar ze geven opblaasbare kano’s niet zomaar weg en je betaald er al snel meer dan € 150,- voor. Voordat je dit bedrag uit gaat geven wil je zeker weten of het een goede investering is en wat de voor- en nadelen van een opblaasbare kano is. 


In dit artikel hebben we alle voor- en nadelen van een opblaasbare kano gezet. Op deze manier kun je een goede afweging maken en er voor kiezen om wel of geen opblaasbare kano te kopen.

Alvast veel succes met het maken van je keuze!

Wat is een opblaasbare kano?

Een opblaasbare kano is een vaartuig met luchtkamers die op het water door te peddelen vooruitkomt. De opblaasbare kano is op te pompen met een handpomp of elektrische pomp en makkelijk leeg te laten lopen, zodat je de kano eenvoudig mee kan nemen.

Opblaasbare kano’s hebben vaak meerdere luchtkamers. Deze luchtkamers zijn zeer stijf op te pompen met een hogedruk pomp of elektrische pomp. Opblaasbare kano’s bestaan uit scheurvast materiaal met een rubberen coating. Sommige opblaasbare kano’s hebben ook een beschermdoek om de hele kano of aan de voor- en achterkant.

Een opblaasbare kano is over het algemeen geschikt voor 2 of 3 personen. De kano heeft 2 of 3 zitbanken waar de peddelaars comfortabel op kunnen zitten. Opblaasbare kano’s zijn vaak stabiel, omdat ze breed zijn en dikke binnenbanden hebben. 

 

opblaasbare-kano-kopen-beste-opblaasbare-kano

Wat zijn de voor- en nadelen van een opblaasbare kano?

Voordeel 1 - Makkelijk mee te nemen

Ga je een opblaasbare kano kopen dan zul je merken dat deze door het lichte gewicht makkelijk mee te nemen is. De opblaasbare kano kun je opgevouwen in de auto meenemen. Dat betekend dat je hem ook op vakantie mee kan nemen, om tijdens jullie vakantie de omgeving vanaf het water te ontdekken. Je hoeft met een opblaasbare kano geen dakdragers of een trailer aan te schaffen om de kano mee te nemen. Bij een harde kano heb je dit wel nodig, omdat deze niet in de auto kan.

Tip: Zorg er wel altijd voor dat je een (elektrische) pomp mee hebt om de opblaasbare kano  op te pompen zodra je op de plaats van bestemming bent! 😉
opblaasbare-kano-kopen-beste-opblaasbare-kano

Voordeel 2 - Licht in gewicht

Een groot voordeel van een opblaasbare kano is het gewicht. Opblaasbare kano’s zijn vrijwel allemaal gemaakt van dropstitch PVC. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat hard opgepompt kan worden. Het voordeel aan PVC is dat het materiaal erg licht en stevig is. In de meeste gevallen weegt een opblaasbare kano tussen de 10-20 kg en is dan ook door één persoon te tillen.  

Vergelijken we het gewicht van een opblaasbare kano met die van een harde kano die gemaakt is van verhard kunststof, dan zien we dat deze al snel meer dan 40 kg weegt! Hierdoor wordt het vervoeren van de kano al snel lastiger dan bij een opblaasbare kano. 
Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Voordeel 3 - Fysiek actief

Als je een opblaasbare kano koopt dan zul je merken dat je actief bezig bent met je lichaam. Naast je armspieren zal je merken dat vrijwel alle spieren tijdens het peddelen actief worden gebruikt, al is de ene spier wat minder actief dan de andere spier.


Daarnaast heeft het fysiek actief zijn ook zijn weerslag op je mentale welzijn. Door te kanoën vindt er een toename plaats van diverse neurotransmitters waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine staat onder meer bekend als het snelst werkende anti-stresshormoon omdat het binnen een minuut een stressreactie kan stilleggen. Dat wordt tijdens een vrije dag of op vakantie lekker kanoën dus! 

Voordeel 4 - Laagdrempelig

Het kanoën met een opblaasbare kano is erg laagdrempelig. Vrijwel iedereen kan het in korte tijd leren, ook kinderen. Juist het kanoën met kinderen kan erg gezellig zijn. Zorg er dan wel voor dat de kids een goed reddingsvest aan hebben voor de veiligheid.


In het begin kan het best even lastig zijn om de juiste koers en snelheid aan te houden, maar dit kun je vrij snel onder de knie krijgen. Bekijk onderstaande video voor handige en praktische tips die je direct toe kan passen 👇

💡Filmpje:

Tips kanoën voor beginners!

Voordeel 5 - Ideaal voor kanoën met kind(eren)

Als je van plan bent om een opblaasbare kano te kopen, en je hebt één of meer kinderen dan is een opblaasbare kano een erg goede keus! Kinderen hebben vaak veel plezier in een opblaasbare kano. Ze groeien als persoon en in hun ervaring. De ervaring van het peddelen, evenwicht bewaren en het ontdekken van de omgeving op het water zorgt ervoor dat kinderen enorm genieten en groeien in wie ze zijn.  

Bekijk hier alle opblaasbare kano's >>

En dan nu de nadelen van een opblaasbare kano!

Nadeel 1 - Het oppompen

Het oppompen van een opblaasbare kano is met een handpomp een flinke klus. Het oppompen neemt al snel 10 minuten in beslag. Dit hoeft niet perse een probleem te zijn, maar zelf doen we liever niet al te veel moeite om een opblaasbare kano op te pompen. Het liefst wil je zo snel mogelijk gaan varen! Om de kano op te pompen is het handig om een goede elektrische pomp te kopen en deze aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Binnen korte tijd is je opblaasbare kano vol met lucht en kun je lekker gaan peddelen op het meer, in de gracht of op een andere locatie.


Kortom: Een goede elektrische pomp mag wat ons betreft niet gemist worden!
opblaasbare-kano-kopen-beste-opblaasbare-kano

Nadeel 2 - Kwetsbaar

Maak je de keus om een opblaasbare kano te kopen dan biedt de eerlijkheid te zeggen dat een harde kano minder kwetsbaar is dan een opblaasbare kano. Een opblaasbare kano kan sneller kapot gaan bij botsingen met scherpe voorwerpen, terwijl een harde kano dan vaak alleen wat schrammen oploopt. Wel staat daar tegenover dat de betere opblaasbare kano vaak meerdere luchtkamers heeft, zodat in het ergste geval altijd één luchtkamer vervangen kan worden en je niet direct een nieuwe opblaasbare kano hoeft te kopen!

Ook is een opblaasbare kano in aanschaf heel wat goedkoper dan een harde kano. 

Nadeel 3 - Niet iedere kano heeft een beschermhoes...

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een opblaasbare kano met beschermhoes. De reden hiervoor is dat de kano daardoor nog beter beschermd is tijdens botsingen op het water. Denk bijvoorbeeld aan het varen tegen een kei of een aanlegsteiger. 

Top 3 Beste opblaasbare kano's:

beste-opblaasbare-kajak-kano-kopen-opblaasbare-kano-test-opblaasbare-kano-2-personen

Hydro Force Ventura opblaasbare kano

Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Aqua Marina Memba ME-390 opblaasbare kano

Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Sevylor Adventure opblaasbare kanio

Veelgestelde vragen

Wat is de beste opblaasbare kano van dit moment?
Op dit moment is de beste opblaasbare kano de Hydro Force Ventura, omdat het een sterke, comfortabele en stabiele kano is met een sterke nylon hoes.

Wat is het beste goedkope kano van dit moment?
De beste goedkope opblaasbare kano van dit moment is de Intex Explorer K2, omdat het een eenvoudige en voordelige kano is en toch aan de voor en achterzijde ook een nylon hoes ter bescherming tegen harde stenen en andere harde voorwerpen.

Wat kost een opblaasbare kano?
De prijzen voor een opblaasbare kano variëren van ca. 200,- euro tot ca. 950,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar kan ik het beste een goede kano kopen?

Wil je een goede kano kopen, dan kun je online het beste een keuze maken uit de kano's die Bootman.nl of Bol.com of Decathlon aanbieden.

Bekijk aanbiedingen opblaasbare kano's