TOP 5: Beste Acculaders voor je boot in 2024! [Koopgids]
Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Top 5: Beste acculaders voor je boot in 2024! [+ Tips & filmpjes]

Ben je op zoek naar de beste acculader voor je boot? Er zijn veel soorten acculaders te krijgen. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en urenlang acculaders voor boten met elkaar vergeleken. Zo hebben we gekeken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van alle acculaders.

Op deze manier scheelt het je uren zoekwerk en kun je zelf vrij snel bepalen of één van onderstaande acculaders voor boten ook geschikt is voor de accu's van jouw boot. Veel succes met je nieuwe acculader! 

Top 5: Acculaders voor boten

1. CTEK M100 Marine acculader (beste prijs-kwaliteit acculader voor boten)
2. Benton BX-5 acculader (beste 12V/24V acculader met nachtmodus)
3. Amarew ChargeSmart 8A acculader (beste budget acculader)
4. Amarew ChargeSmart 15A Acculader (beste lithium acculader)
5. Mastervolt Chargemaster 12/25-3 acculader (beste acculader voor MasterBus netwerk)

De beste acculader voor boten op dit moment is de CTEK M100 Marine  acculader. Dit is een acculader voor boten met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. 

De vraag is natuurlijk: Is deze acculader ook geschikt voor de accu's uit jouw boot? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

Waar opletten bij de aanschaf van een acculader voor mijn boot?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een acculader voor je boot? Deze vraag wordt vaak gesteld, daarom vertellen we je precies waar je op moet letten als je een acculader voor je boot aan wilt schaffen. Het is belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Het is belangrijk dat de acculader past bij de accu die je hebt. Als de acculader en de accu niet bij elkaar passen dan is de kans groot dat je accu en/of acculader kapot zal gaan.


Om dat te voorkomen kun je het beste rekening houden met:

1.Welke voltage acculader heeft je boot nodig?
Zoals we je net al vertelden is het belangrijk dat je nagaat hoeveel voltage de acculader voor je boot moet zijn. De acculader voor je boot heeft hetzelfde voltage nodig als de accu van je boot. Heb je een 12V accu, dan heb je ook een 12V acculader nodig. Dat geldt ook voor een 24V accu. In dat geval zal je ook een 24V acculader nodig hebben. Wijk je hier vanaf dan zal de accu niet opladen en is de kans groot dat de accu en of acculader kapot gaat.

2. Hoeveel Ampère moet de acculader zijn (Laadstroom)?
Wat laadstroom van de acculader betreft is het belangrijk dat dit ongeveer 15% - 25% van de accucapaciteit van de accu is. De accucapaciteit wordt uitgedrukt in AH. Heeft je accu een accucapaciteit van 100AH dan raden wij je  aan om een acculader te gebruiken met een laadstroom tussen de 15A en 25A (Ampère). Kies je een hogere capaciteit laadstroom van de acculader, dan kan de accu kapot gaan. Kies je voor een lagere capaciteit laadstroom van de acculader dan zal het erg lang duren voordat je accu opgeladen is. Je begrijpt nu vast wel waarom het zo nauw komt dat je acculader de juiste hoeveelheid laadstroom heeft!

3. Het type van de accu.
Voordat je een acculader voor je boot kiest is het belangrijk dat je rekening houdt met het type accu dat in je boot zit. Is dit een Loodaccu, AGM accu, een GEL accu of een Lithium accu? Over het algemeen zijn de meeste acculaders geschikt voor Lood, AGM en GEL accu's (worden ook wel loodzuuraccu's genoemd). Voor Lithium accu's zal je in de meeste gevallen een speciale lithium acculader aan moeten schaffen. Alhoewel deze serie acculaders geschikt is voor zowel loodzuur- als lithium accu's.

Let er wel op van welk type lithium je accu is. Zo heb je voor een LiFePO4 lithium accu een standaard Lithium acculader nodig. Voor een Li-ion lithium accu heb je een speciale Li-ion acculader nodig (check hiervoor het advies van de fabrikant van de accu!).

Dit zijn de beste acculader's voor je boot

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Nr. 1: CTEK M100 Marine Acculader

De CTEK M100 acculader is wat ons betreft de beste acculader voor je boot op dit moment! Het is een populaire acculader voor boten. Waarom? Deze acculader beschikt over een goede prijs-kwaliteit verhouding en is speciaal gemaakt voor zee-omgevingen (spatwaterdicht en stofvrij).

Een groot voordeel is dat deze 12V acculader geschikt is voor het opladen van Lood, AGM en GEL accu's met een accucapaciteit tussen de 14Ah en 225 Ah.

Een ander pluspunt vinden we dat deze CTEK acculader voor boten kan  detecteren of de accu het einde van de levensduur nadert, heeft deze acculader een functie om ontladen accu's weer te herstellen en kan deze acculader voor boten zelfs gebruikt worden als 12V stroomvoorziening.

En wat ook erg handig is, is dat het met deze  CTEK M100 acculader mogelijk is om de accu van je boot druppelsgewijs op te laden. Zo wordt de accu van je de boot toch druppelsgewijs opgeladen als deze een periode niet gebruikt wordt. Op deze manier weet je zeker dat de accu van je boot niet leeg is op het moment dat je weer wilt gaan varen.

Voordelen:

 • Geschikt voor 12V loodzuuraccu's
 • Hersteld ontladen accu's 
 • Kan gebruikt worden als 12V voorziening
 • IP65 classificatie (spatwaterdicht)
 • Beveiliging tegen kortsluiting
 • Beveiliging tegen omgekeerde polariteit
 • Geen schadelijke galvanische stromen
 • 5 jaar garantie!


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor  Lithium accu's

  Bekijk reviews en prijs >>

Product video: CTEK M100 Marine Acculader

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Nr. 2: Benton BX-5 Acculader

De Benton BX-5 acculader is een automatische acculader voor boten waar we enthousiast over zijn! Zo is deze acculader geschikt voor 12V en 24V loodzuuraccu's (Lood, AGM, GEL ) en heeft deze acculader een handige Memory-functie, zodat de laatst gebruikte stand onthouden wordt en weer direct gebruikt wordt wanneer je de acculader weer in het stopcontact steekt.

Een ander voordeel vinden we de hoge laadstroom van deze acculader om de accu's van je boot op te laden en de nachtmodes waardoor deze acculader een stuk stiller is in de nacht, dan de meeste andere acculaders voor boten. Wordt de accu langere tijd niet gebruikt dan kan het gebeuren dat de accu gaat sulfateren en de accucapaciteit minder wordt. Met de booster-functie van deze Benton BX-5 acculader kun je de accucapaciteit herstellen, wat erg handig kan zijn.

Een pluspunt vinden dat deze acculader voor boten beschermd is tegen oververhitting en overladen. De temperatuursensor van deze acculader zorgt voor de juiste laadstroom a.d.h.v. de temperatuur. Ook is deze acculader spatwaterbestendig (IP44) zodat hij geschikt is voor boten.

Het overzichtelijke LED-display zorgt ervoor dat deze acculader voor boten eenvoudig te bedienen is. Ook zie je in één oogopslag zie je hoe ver de accu opgeladen is.

Geschikt voor:
- 12 volt accu's met een capaciteit van 50Ah tot 500Ah.
- 24 volt accu's met een capaciteit van 25Ah tot 250Ah.


Voordelen:

 • Geschikt voor 12V en 24V loodzuuraccu's.
 • Heeft een memory-functie.
 • Booster-functie.
 • Heeft een stille nachtmodus.
 • Temperatuursensor.
 • Spatwaterbestendig (IP44)
 • 2 jaar garantie.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor  Lithium accu's

Bekijk reviews en prijs >>

Product video: Benton BX-5 Acculader

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Nr. 3: Amarew ChargeSmart 8A Acculader

Op een goede 3e plaats zetten we de Amarew ChargeSmart 8A acculader. Deze acculader is geschikt voor 12V Lithium accu's, maar ook lood, AGM en GEL accu's met een capaciteit tot ca. 200 Ah. Het is een populaire acculader  in het 10A segment acculaders voor boten.

Een pluspunt van deze acculader is de memory functie, hierdoor onthoud deze acculader voor boten de laatste modus die je hebt gebruikt. Daarom is deze acculader ook geschikt om in te bouwen in je boot (maar ook in je camper of caravan). Deze acculader werkt automatisch door middel van een 9 stappen proces.

Omdat deze Amarew ChargeSmart acculader spatwaterbestendig (IP65) is, is deze geschikt om als acculader voor boten te gebruiken. Bij de acculader worden accuklemmen meegeleverd.

Deze acculader is de beste budget keus van dit moment, omdat de prijs relatief laag is ten opzichte van de kwaliteit en mogelijkheden die je krijgt!


Voordelen:

 • Geschikt voor lithium, lood, AGM en GEL accu's.
 • Spatwaterdicht (geschikt voor boten).
 • Geschikt voor 12V accu's t/m 200 Ah.
 • Met memory functie.
 • 2 jaar garantie.
 • Voordelige prijs.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor 24V accu's.

Bekijk reviews en prijs >>

Product video: Amarew ChargeSmart 8A Acculader

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Nr. 4: Amarew ChargeSmart 15A Acculader

De Amarew ChargeSmart 15A acculader is de beste acculader voor lithium accu's. Deze acculader is geschikt voor 12V Lithium accu's, maar ook voor lood, AGM en GEL accu's. Dit is een gewilde acculader voor boten en campers.

Een voordeel van deze acculader is onder andere de memory functie, hierdoor onthoud deze Amarew acculader  de laatste modus die je hebt gebruikt. Hierdoor is deze acculader ook geschikt om in te bouwen in je boot (je camper of caravan). Deze acculader werkt automatisch door middel van een 9 stappen proces.

Een ander voordeel is dat deze Amarew ChargeSmart acculader spatwaterbestendig (IP65) is. Hierdoor is deze bijzonder geschikt om als acculader voor boten te gebruiken. Accuklemmen worden bij deze acculader meegeleverd.


Voordelen:

 • Geschikt voor lithium, lood, AGM en GEL accu's.
 • Spatwaterdicht (geschikt voor boten).
 • Geschikt voor 12V accu's.
 • Met memory functie.
 • 2 jaar garantie.
 • Aantrekkelijke prijs.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor 24V accu's.

Bekijk reviews en prijs >>

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Nr. 5: Mastervolt Chargemaster 12/25-3 Acculader

De Mastervolt Chargemaster 12/25-3 acculader is geschikt voor het MasterBus netwerk. Uniek aan deze acculader is dat deze overal op de wereld te gebruiken is. Dit komt omdat de ingangsspanning loopt van 90 tot 265V. Dankzij de cos phi 1-regeling krijg je dezelfde laadstroom geleverd bij minder generatorvermogen.

Een voordeel van deze acculader vinden we dat alle accu's  snel en volledig worden opgeladen. Daarnaast presteren, door het Mastervolt’s 3-traps + laadkarakteristiek, de accu’s van je boot beter gaan ze ook nog eens langer mee. De acculader is voor recreatief en semi-professioneel gebruik.


Een pluspunt is dat deze Mastervolt Charmaster 12/25-3 accuader  met één kabel, één verbinding en in één handeling aan te sluiten is binnen een MasterBus netwerk. En.... daar houdt het niet mee op want je kunt met deze acculader ook het systeem centraal, lokaal of op afstand monitoren, configureren en bedienen. 


Bekijken we het display dan is deze helder verlicht en laat je uitgebreid alle informatie zien die je nodig hebt. Denk hierbij aan: laadstroom, laadspanning, laadfase en accu-inhoudsmeting c.q. accuconditiemeting (in % van de beschikbare Ah-capaciteit). Ook vind je op het display o.a. een indicatie MasterBus communicatie. Naast het uitleespaneel zitten  drie knoppen waarmee je het  hele systeem eenvoudig kan bedienen.

Voordelen:

 • Voor recreatief en semi-professioneel gebruik.
 • Geschikt voor elk type accu, ook Lithium Ion accu’s.
 • 3-Traps+ laadkarakteristiek voor snel en volledig laden, laadt ook lege accu’s.
 • Geheugenfunctie voorkomt overlading bij onbetrouwbare netspanning.
 • Veilig en volledig laden dankzij standaard veiligheidsvoorzieningen.
 • Makkelijk en snel te installeren.
 • Kan meerdere accubanken tegelijk laden.
 • Ingebouwde systeemfunctionaliteit (MasterBus) bij gebruik met andere Mastervolt producten.
 • Duidelijk bedieningspaneel.
 • Voedt het systeem ook zonder accu.

  Nadelen:
 1. Niet echt geschikt om los te gebruiken.
 2. Groter dan losse acculaders.

Bekijk reviews en prijs >>

Top 3: Beste acculaders voor je boot

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

CTEK M100 acculader
(12V) 

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Benton BX-5 Acculader (12V en 24V)

Beste-acculader-boot-acculader-12V-acculader-12V-acculader-auto-acculader-camper-acculader-motor-acculader-scooter-acculader-gel-accu-acculader-lithium-accu

Amarew ChargeSmart 8A Acculader

Veelgestelde vragen

Wat is de beste acculader voor mijn boot?
Op dit moment is de beste acculader voor je boot de: CTEK M100 acculader.

Waarom zou ik een CTEK acculader voor mijn boot kopen?
CTEK acculaders zijn te krijgen voor alle soorten loodzuuraccu’s, zowel voor privé- als professioneel gebruik. Met een CTEK acculader koop je een kwalitetief sterk en betrouwbaar product tegen een zeer vriendelijke prijs. De CTEK acculaders zijn gebruiksvriendelijk en, niet onbelangrijk, veilig in gebruik. Het veilige gebruik geldt voor zowel de elektronica in het vaartuig of voertuig, de accu, de acculader en de gebruiker zelf.

Hoe duur is een acculader voor mijn boot?
De prijzen voor een acculader voor je boot varieert van ca. 34,- euro tot ca. 3000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik het beste een acculader voor mijn boot?
Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een acculader voor je boot kan kopen bij Bol.com of Bootman.nl.

Wil je ook de beste aanbieding voor een acculader voor je boot?