5x Beste SUP board aanbiedingen van 2024! [Koopgids]
Beste-SUPboard-aanbieding-SUP-board-goedkoop-SUP-board-sale-Sup-board-met-korting

5x Beste SUP board aanbiedingen in 2024! [+Tips & video's]

Je wilt graag een SUP board kopen en daarom zoek je nu naar de beste SUP board aanbiedingen van dit moment. Als je een SUP board voor beginners zoekt, wil je niet te veel uitgeven. Er zijn namelijk al goede, degelijke SUP boards die minder dan 300,- euro kosten en waar je jarenlang plezier van kan hebben.

Voordat je een SUP board in de aanbieding gaat kopen is het wel verstandig om rekening te houden met verschillende punten. We zullen je die hier kort uitleggen en we vertellen je precies waar je de beste SUP board aanbiedingen van dit moment kan vinden!


Alvast veel plezier met je nieuwe SUP board!

De beste SUP board aanbiedingen van dit moment kun je vinden bij de hiernaast genoemde aanbieders. Zelf vinden we vrijwel altijd de beste SUP board aanbiedingen bij Bootman.nl en Watersports4fun.nl.

Beide bedrijven zijn specialist in het kwaliteit SUP boards, leveren snel en hebben een hoge klantwaardering. De belangrijkste vraag is natuurlijk: Hebben zij ook de beste SUP board aanbieding voor jou? Bekijk rustig hun aanbiedingen en maak een overwogen keus!  

Waar op letten bij het kopen van een SUP board in de aanbieding?

Waar moet je op letten voordat je een SUP board in de aanbieding wilt gaan kopen? Het is verstandig om vooraf eerst goed te kijken naar de volgende punten:


1. Welke SUP board merken zijn er?

2. Welk type SUP board heb ik nodig?
3. Welke lengte en breedte moet mijn SUP board minimaal hebben.
4. Welke dikte SUP board heb ik nodig?
5. Welk draagvermogen moet mijn SUP board minimaal hebben?
6. Van welk materiaal is het SUP board gemaakt?
7. Hoeveel laags materiaal heeft het SUP board?
8. Hoe zwaar weegt het SUP board?
9. Welke accessoires zitten bij het SUP board?
10. Hoeveel garantie heb ik op het SUP board?
11. Welke SUP kleding heb ik nog nodig?

1. Welke SUP board merken zijn er? 

Ben je van plan om een SUP board aan te schaffen, dan heb je vast al gezien dat er heel wat merken SUP boards op de markt te verkrijgen zijn. Nu je zoekt op de beste SUP board aanbieding zullen we je precies uitleggen welke SUP board merken er zijn en wat je kan verwachten als je een SUP board van één van de onderstaande merken koopt:

Aqua Marina SUP boards:

Eén van de populairste opblaasbare SUP boards van dit moment zijn de Aqua Marina SUP boards. Zo heeft Aqua Marina SUP boards voor beginners, waar dan vooral het Aqua Marina Fusion SUP board erg gewild is dankzij zijn stabiliteit, kwaliteit en wendbaarheid. Zelf zijn we fan van dit SUP board.


Naast Allround SUP boards voor o.a. beginners, heeft Aqua Marina ook SUP boards voor Touring, Racing, River, Surfing, SUP boards voor meer personen, Fishing, Fitness en voor Kids. Op dit moment is Aqua Marina dan ook één van de marktleiders op het gebied van SUP boards.


Zelf hebben we uitgebreid onderzoek naar de 10 beste Aqua Marina SUP boards gedaan. Zo kun je zelf eenvoudig en snel bepalen of er een SUP board aanbieding van Aqua Marina bij zit die jouw als supper aanspreekt!


🔔Tip: Regelmatig zijn er Aqua Marina SUP boards in de aanbieding bij Bootman.nl of Watersports4fun.com.

💡Video: Aqua Marina SUP boards

Aztron SUP boards:

Dan hebben we nu een gerenommeerd merk wat dankzij het prachtige design, hoge kwaliteit en breed assortiment gewild is onder suppers. We hebben het over de kleurrijke Aztron SUP boards. Zo heeft Aztron hardboard SUP boards en opblaasbare SUP boards. Er zijn verschillende SUP boards voor beginners, maar ze hebben ook SUP boards voor de gevorderde supper.


Zo kun je kiezen uit Touring SUP boards, Race SUP boards, Windsurf SUP boards, Yoga- en Fitness SUP boards. Alle Aztron SUP boards zijn voorzien van drop-stitch met een dubbele luchtkamer voor een hoge board stijfheid. Daarbij wordt ieder Aztron SUP board compleet geleverd met alle benodigde accessoires voor een hele dag plezier op het water.


🔔Tip: Regelmatig zijn er Aztron SUP boards in de aanbieding bij watersportspecialist Bootman.nl of op Bol.com.

💡Video: Aztron SUP boards

Hydro Force SUP boards:

Dan hebben we de bekende Hydro Force SUP boards. Deze SUP boards worden gemaakt door de fabrikant Bestway. Al zo'n 20 jaar maakt Bestway allerlei soorten SUP boards, kajaks en andere watersportartikelen. Een voordeel van Hydro Force SUP boards is dat ze volledig dubbellaags zijn voor extra veiligheid tijdens het suppen, daarnaast is dit SUP board merk ook nog eens heel betaalbaar.


Wat opvalt is de prima prijs/kwaliteitverhouding. Dit is één van de redenen dat veel beginnende suppers starten met een SUP board van Hydro Force. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste Hydro Force SUP boards en hebben de 10 beste Hydro Force SUP boards voor je op een rijtje gezet. Zo kun je nog makkelijker en sneller de beste keuze maken! 


🔔Tip: Regelmatig zijn er Hydro Force SUP boards in de aanbieding bij Bootman.nl - bekijk de SUP board aanbiedingen hier >>

💡Video: Hydro Force SUP boards

MOAI SUP boards:

Dan nu de gewilde MOAI SUP boards. Deze SUP boards zijn zowel voor beginners als gevorderde suppers. Omdat een MOAI SUP board opblaasbaar is, kun je deze altijd makkelijk meenemen naar de plek waar je wilt gaan suppen. MOAI heeft als doel kwaliteits SUP boards te maken met een mooi design en daarnaast toch betaalbaar voor iedereen die graag wilt suppen.


Koop je eenmaal een MOAI SUP board, dan geeft MOAI een donatie aan de organisatie Waves 4 Change in Zuid-Afrika. Zo steun je dus indirect ook een goed doel! De Moai SUP board zijn ontworpen in Nederland is samenwerking met een designer van Nike!


Elk MOAI SUP board wordt standaard als pakket geleverd met alle benodigde accessoires om direct te kunnen beginnen met suppen. 


🔔Tip: Regelmatig zijn er MOAI SUP boards in de aanbieding bij Watersports4Fun.com - bekijk de SUP board aanbiedingen hier >>

💡Video: MOAI SUP boards

JOBE SUP boards:

Waar je ook naar toe gaan, een JOBE SUP board kan vrijwel altijd mee in de auto, op de fiets of in een vliegtuig. JOBE SUP boards hebben een rustige stoere uitstraling. Daarnaast hebben deze SUP boards voor extra veiligheid en stevigheid een exterieur van 2 lagen PVC. Als je voor een SUP board kiest is het belangrijk dat je kijkt naar het design, (past dit bij jou?), maar ook naar de  lengte, breedte en dikte. Het is vooral de afmetingen van het SUP board die bepalen hoe het SUP board zich gedraagt op het water. Hoe langer en puntiger het board, hoe sneller het door het water zal gaan. Perfect voor touring dus.

De kleinste JOBE SUP boards zijn het meest manoeuvreerbaar en geschikt om mee te surfen. Wil je het beste van 2 werelden, dan kun je het beste een all-round JOBE SUP board kiezen. Dat is trouwens het meest populaire type SUP board wat momenteel veel verkocht wordt! Aan de binnenkant van een JOBE SUP board vind je een speciale x-stitching techniek die gewicht bespaard en toch zorgt voor een super sterk SUP board. Koop je een JOBE SUP board in de aanbieding, dan krijg je een compleet pakket met pomp, tas, peddel, vin, leash en repair kit inbegrepen.

Wist je trouwens dat veel opblaasbare SUP boards zijn gemaakt om opgeblazen te worden tot 12-15 PSI? Een Jobe SUP board kan opgeblazen worden tot wel 18-20 PSI en je krijgt op de meeste JOBE SUP boards ook nog eens 5 jaar garantie!

🔔Tip: Regelmatig zijn er JOBE SUP boards in de aanbieding bij Watersports4Fun.com - bekijk de SUP board aanbiedingen hier >>

💡Video: JOBE SUP boards

2. Welk type SUP board heb ik nodig?

Zoals je wellicht al lang hebt gezien zijn er allerlei SUP boards te verkrijgen. De meest verkochte modellen van dit moment zijn de Allround SUP boards. Daarnaast zijn er SUP boards die geschikt zijn voor allerlei manieren van suppen.  Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een SUP board voor beginners, SUP board voor gevorderde, SUP board voor 2-personen, SUP board voor het suppen met een hond, maar ook SUP boards voor windsurfen, SUP boards om te kajakken, SUP boards voor Yoga oefeningen, SUP boards om te vissen en SUP boards voor wilde rivieren.

Voordat je een nieuw SUP board in de aanbieding koopt is het dan ook erg belangrijk dat je eerst  kijkt waarvoor je het SUP board wilt gebruiken. De meest belangrijke vraag is dan ook of je een beginnende supper of een gevorderde supper bent en of je met 1 of meer personen op een SUP board wilt kunnen staan. SUP boards voor beginners zijn langer, breder, dikker en daardoor stabieler dan een SUP board voor gevorderde.

Zelf adviseren we beginnende suppers eigenlijk altijd om  te starten met het Aqua Marina Fusion SUP board of het Aztron 2.0 SUP board, de Hydro Force Oceana of het MOAI 10'6 SUP board. Natuurlijk zijn er nog meer goede SUP boards voor beginnende suppers, maar deze zijn wel het meest geschikt en daarnaast ook erg populair onder beginnende suppers!

💡Video: Welk SUP board heb ik nodig?

3. Welke afmetingen moet mijn SUP board minimaal hebben.

De afmeting van een SUP board is zeker als je voor het eerst wilt beginnen met suppen erg belangrijk! Voor een beginnend supper is het belangrijk dat een SUP board stabiel in het water ligt, zodat je niet om de haverklap in het water valt. Hoe stabieler jouw SUP board hoe sneller je het suppen onder de knie hebt!

Als beginnend supper is het aan te raden om een lang SUP board van ca. 300 cm, breed en dik van ca. 12-15 cm aan te schaffen. Dit formaat SUP board ligt namelijk behoorlijk stabiel in het water. Heeft het SUP board 1 of meer vinnen, dan ligt het nog stabieler in het water! Eigenlijk komt het er op neer, hoe meer vinnen het SUP board heeft hoe stabieler het in het water ligt.

Voor een ervaren supper is het juist aan te raden om een rank en smal SUP board uit te kiezen. Een smal en kort SUP board is vaak wendbaarder, waardoor er meer uitdaging voor een ervaren supper ontstaat.  Ben je een ervaren supper en zoek je een ander SUP board in de aanbieding? Dan raden we je van harte aan om eens te kijken naar de SUP board aanbiedingen bij watersport en SUP board specialist Bootman.nl of Watersports4Fun.com. Grote kans dat zij een SUP board hebben wat jou aanspreekt en wat ook nog eens voorzien is van een leuke korting! 

4. Welke dikte SUP board heb ik nodig?

Sup boards zijn verkrijgbaar in een dikte van 10 t/m 15 cm. Vaak zegt dit ook iets over de kwaliteit die het SUP board heeft. Kies je een goedkoop SUP board dan zul je zien dat deze vaak slechts 10 cm dik zijn. Hierdoor ligt het SUP board minder stabiel in het water dan een SUP board met een dikte van  15 cm. Aan jou dus de keus om na te gaan welke dikte jouw voorkeur heeft. Ben je een beginnend supper, dan is het verstandig om een dikker SUP board te nemen.

5. Welk draagvermogen moet mijn SUP board minimaal hebben?

Een van de meest gestelde vragen van een beginnende supper is: Welk draagvermogen moet mijn SUP board minimaal hebben? Het is verstandig om te kijken wat je precies wilt. Wil je alleen gaan suppen of wil je nog iemand mee kunnen nemen?

- Als je alleen wilt suppen dan kun je kiezen voor een SUP board met een draagvermogen van je eigen lichaamsgewicht + ca. 15 kg.  
- Wil je met twee personen of samen met je hond suppen? Kijk dan wat jullie gewicht samen is en tel daar nog zo'n 15 kg bij op.


Zo heeft SUP board specialist Bootman.nl bijvoorbeeld  SUP boards met een draagvermogen van 60 kg, maar er ze hebben ook SUP boards met een draagvermogen van 280 kg en uiteraard alles wat er tussen zit. Bekijk SUP board aanbiedingen van Bootman.nl hier >>

6. Het materiaal van de SUP board...

Wanneer je een SUP board in de aanbieding wilt kopen, is het raadzaam om bij jezelf na te gaan of je een hardboard SUP board of een opblaasbaar SUP board wilt. Een hardboard SUP board is gemaakt van harde materialen zoals bijvoorbeeld schuim, glasvezel, leer, hout of kunststof. Vaak zijn dit wel SUP boards die zwaarder zijn om te tillen en die sneller kapot gaan dan een opblaasbaar SUP board.

Een opblaasbaar SUP board is gemaakt van meerdere lagen PVC kunststof met geweven vezels aan de buitenkant. Dat wordt ook wel drop-stitch genoemd).Het ene SUP board heeft 2-lagen en het andere SUP board heeft 3-lagen. Opblaasbare SUP boards zijn makkelijk mee te nemen, omdat je ze leeg kan laten lopen. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag en kun je ze makkelijk in de auto of in een tas op de fiets meenemen. Daarnaast zijn ze zo stevig op te pompen dat ze vrijwel niet te onderscheiden zijn van een hardboard SUP board. Het is dan ook een perfect SUP board voor beginners!

7. Hoeveel laags materiaal heeft het SUP board?

Goedkope SUP boards hebben soms 1-laag PVC. Daarnaast zijn er SUP boards met 2-lagen PVC en zelfs 3-lagen PVC. Het hoeft dan eigenlijk ook geen uitleg dat het aantal lagen PVC te maken heeft met de kwaliteit van het SUP board. Zo is een 1-laags PVC wat minder stijf op te pompen dan een 2-laags of 3-laags SUP board. Hierdoor ligt het SUP board wat minder stabiel op het water.

Een tweede punt is de kwetsbaarheid en veiligheid van een 1-laags PVC SUP board. Zo gaat deze sneller kapot als je met het SUP board ergens tegenaan komt. Een 2-laags of 3-laags SUP board is steviger door de meerdere lagen en zal dan ook minder snel leeglopen dan een SUP board met 1-laag.

Kortom: Hoe meer PVC lagen een opblaasbaar SUP board heeft, hoe veiliger het SUP board is!

8. Hoe zwaar weegt het SUP board? 

Grote kans dat je hier bij het kopen van een SUP board in de aanbieding niet op let. Het gewicht van een SUP board! Wist je dat hier behoorlijk wat verschil in kan zitten? Zo zijn er opblaasbare SUP boards die slechts ca. 6 kg wegen en opblaasbare SUP boards die meer dan 20 kg wegen... Je begrijpt zelf ook wel dat het fijner is om een SUP board van rond de 10 kg te tillen, dan een zware variant die ca. 20 kg weegt.

Wil je jouw nieuwe opblaasbare SUP board makkelijk mee kunnen nemen en makkelijk kunnen tillen? Kijk dan, voordat je overgaat tot het kopen van een SUP board (in de aanbieding) ook even naar het eigen gewicht van het SUP board!

Bekijk SUP board aanbiedingen van Watersports4fun.com hier >>

9. Welke accessoires zitten bij het SUP board.

De meeste opblaasbare SUP boards worden geleverd met peddel, veiligheidskoort, opbergtas en pomp. Sommige SUP boards worden ook met één of meer vinnen voor aan de onderzijde geleverd of zelfs met een compleet zitje. Daar tegenover staat dat sommige SUP board merken ook wel eens SUP boards leveren zonder peddel of andere accessoires, zodat de aanschaf goedkoper lijkt. Let hier dus goed op!

Kijken we naar de Aqua Marina SUP boards, dan is het ook mogelijk om een Blue Drive Power supmotor voor onder je SUP board aan te schaffen. Met deze supmotor kun je tot 6km/u varen zonder je peddel te gebruiken. Deze supmotor heeft een afstandsbediening met armband. 

💡Video: Aqua Marina Bluedrive S Power Fin SUP Motor

10. Hoeveel garantie heeft het SUP board?

Hoeveel garantie zit er op een opblaasbaar SUP board? Dit is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Ook dit varieert weer per merk SUP board. Zo zijn er merken die  1 jaar  garantie op fabricagefouten geven, terwijl een ander merk 2 of soms meer jaar garantie op een SUP board geeft.

Alhoewel er tegenwoordig geen echt slechte opblaasbare SUP boards op de markt te krijgen zijn. Is het wel handig om te weten hoeveel garantie je op jouw nieuwe SUP board krijgt. Als tip willen we meegeven om altijd het aankoopbewijs (bonnetje of factuur) te bewaren, zodat je binnen de garantietermijn altijd aan kan tonen dat je het opblaasbare SUP board ook daadwerkelijk gekocht en recht op garantie hebt!

Veel mensen raken het aankoopbewijs van hun SUP board namelijk kwijt, waardoor ze helaas geen aanspraak kunnen maken op de garantie als dat nodig is. 

11. Welke SUP kleding heb ik nodig?

Welke kleding kun je het beste dragen tijdens het suppen? Deze vraag wordt vooral gesteld als de koude maanden in aantocht zijn. Uiteindelijk wil je dan de juiste kleding dragen als je het water op gaat. Ook in de zomer kan het handig zijn om bijvoorbeeld kleding met UV-bescherming te dragen. Zeker als de zon fel schijnt en het erg warm is. Uiteindelijk wil je niet dat jouw SUP avontuur in het water valt!

We hebben speciaal over SUP kleding een artikel geschreven. In dit artikel vertellen we je dan ook precies wat de beste SUP kleding is >> 

Top 3 beste SUP boards:

Sup-board-kopen-beste-sup-board-goedkoop-sup-board-sup-les

Aqua Marina Fusion SUP board

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

Aztron Nova 2.0 Opblaasbaar SUP Board

Suppen-voor-beginners-beste-sup-board-opblaasbaar-sup-board-sup-board-beginners

Hydro Force Oceana SUP board

💡Filmpje:
Beste SUP board van dit moment:

Veelgestelde vragen

Wat is het beste opblaasbare SUP board?
Het beste SUP board van dit moment is het populaire  Aqua Marina Fusion SUP board.

Waarom een opblaasbaar SUP board?
Een opblaasbaar SUP board kun je eenvoudig meenemen en makkelijk oppompen met een handpomp of elektrische pomp, daarnaast is dit SUP board ook makkelijk leeg te laten lopen. Zo kun je het SUP board  in je auto meenemen en heb je geen dakdragers of een speciale trailer nodig. Ook is de kwaliteit van een opblaasbaar SUP board met meerdere PVC lagen buitengewoon goed!

Wat kost een SUB board?
De prijs die je voor een goed opblaasbaar SUP board betaald ligt ergens tussen ca. 199,- euro tot ca. 1000,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Wat is het beste SUP board met zitje?
Op dit moment is het beste SUP board met zitje het Hydro Force Oceana SUP board. Met dit SUP board kun je op rustige meren, rivieren en andere wateren zowel suppen als kajakken. Daarnaast is de prijs ook erg aantrekkelijk!

Wat is het beste goedkope SUP board?
Op dit moment is het beste goedkoopste SUP board het Hydro Force Aqua Journey SUP board. Het is wel de vraag of dit de beste keus voor jou is. Kijk eerst altijd wat jouw wensen zijn. Dan kun je soms beter wat meer aan een SUP board uitgeven, zodat je er meer plezier van hebt en deze langer meegaat.

Waar koop ik het beste een opblaasbaar SUP board?
Er zijn offline en online heel wat verschillende merken SUP boards te krijgen. Enkele top-merken zijn Aqua Marina, Azrton, Hydroforce en MOAI. Uit ons onderzoek komt naar voren dat je online het beste een SUP board in de aanbieding kunt kopen bij Bootman.nl of Bol.com of Watersports4fun.com