Bootkap reinigen? De beste manier in 2024! [+ tips & filmpjes]
Bootkap-reinigen-bootkap-reinigen-met-azijn-met-groene-zeep-bootkap-impregneren-buiskap-reinigen

Bootkap reinigen? De beste manier in 2024!

Hoe kan ik het beste mijn bootkap reinigen? Je bootkap is vuil... er zit groene aanslag, schimmel en/of vogelpoep op en nu wil je de bootkap reinigen. 


Nu is het een kwestie van uitzoeken hoe je het beste de bootkap kan reinigen, zodat deze zijn mooie keur weer terugkrijgt. We kunnen je nu al vertellen: Het is eenvoudiger dan je denkt!

In dit artikel vertellen we precies hoe je de bootkap het beste kunt reinigen!


Wil je direct aan de slag? Dan kunnen wij je van harte deze reinigingsmiddelen aanraden! >>

Top 3 beste producten om je bootkap te reinigen:

Het beste product om je bootkap te reinigen zijn de reinigingsproducten van Ultramar. Deze producten worden jaarlijks door meer dan 2000 bootkappen met Ultramar producten gereinigd. Zelf hebben we al jaren lang erg goede ervaring met de krachtige reinigingsproducten van Ultramar!


In dit artikel vertellen we je precies wat je nodig hebt om je bootkap te reinigen, zodat deze weer helemaal schoon wordt. 👇

Krijg ik mijn bootkap ooit weer helemaal schoon?

Voordat je je bootkap gaat reinigen wil je vast weten of je je bootkap ooit weer helemaal schoon kan krijgen.


Stel…. je bootkap is flink groen, beschimmeld, er zit heel wat vogelpoep of ander vuil op. Dan ziet dit er heel vies uit. Het is logisch dat je jezelf dan afvraagt hoe je de bootkap kan reinigen en of je deze ooit weer helemaal schoon krijgt!?

" Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat het vuil op je bootkap heel hardnekkig kan zijn!  "

Toch kun je de bootkap in de meeste gevallen weer helemaal schoon krijgen. Hoe erg het vuil er op je bootkap ook uitziet. Als je bootkap verder nog in tact is, dan kun je overwegen om deze door een specialistisch bedrijf schoon te laten maken of je kunt er voor kiezen om de bootkap zelf te reinigen.


Je bootkap zelf reinigen is trouwens heel goed te doen, mits je hier de juiste reinigingsproducten voor gebruikt!
bootkap-reinigen-boot-schoonmaken-bootkap-schoonmaken-ultramar-shampoo

Hoeveel moeite kost het om mijn bootkap te reinigen?

Nu denk je vast: Hoeveel moeite kost het dan om mijn bootkap zelf te reinigen? In eerste instantie hangt dat er vanaf hoe groot je bootkap is en hoe vuil deze precies is.

Heeft de bootkap ‘gewoon’ vuil en aanslag, dan ben je minder tijd kwijt aan het reinigen van je bootkap dan wanneer je bootkap hardnekkig vuil en ingetrokken vlekken heeft.

Zit er op je bootkap gewoon vuil en aanslag, dan kun je dit heel eenvoudig verwijderen met bijvoorbeeld deze Ultramar Shampoo. Zit er op je bootkap hardnekkig vuil en/of ingetrokken vlekken dan zorgt deze Ultramar Power Cleaner ervoor dat het vuil en/of de vlekken echt goed wordt verwijderd!

Ga je nog een stapje verder, dan kun je er ook voor kiezen om je bootkap zelf te impregneren (beschermen) met ons favoriete impregneermiddel!


Hieronder leggen we je trouwens precies uit wat de voordelen van elk product is. Aan de hand van die informatie kun je kijken welke producten jij gaat gebruiken voor het reinigen van je bootkap!
bootkap-reinigen-boot-schoonmaken-bootkap-schoonmaken-ultramar-shampoo

Er zijn toch ook goede huishoudmiddelen om de bootkap te reinigen?

Misschien snuffel je al even op internet rond en ben je net als wij de verhalen tegengekomen van mensen die bekende huishoudmiddelen als AZIJN of GROENE ZEEP gebruiken om hun bootkap te reinigen. Wellicht heb je hier zelf ook al aan zitten denken....


Met jarenlange werkervaring in de watersportsector, raden wij het gebruik van azijn en groene zeep heel sterk af! 

Waarom?

Het lijkt mooi (en lekker goedkoop) om je bootkap met azijn of groene zeep te reinigen. En ja... Het werkt in eerste instantie ook, totdat je de bootkap helemaal schoongemaakt hebt…

Je bent blij met het resultaat, maar wat gebeurt er dan? Het zuur wat in azijn zit tast het doek, de coating die op het doek zit en de stiknaden van je bootkap aan, waardoor je bootkap sneller slijt en veel eerder aan vervanging toe is (duurder dan goed reinigingsmiddel!). Ook is het dan niet meer mogelijk om je bootkap met impregneermiddel tegen schimmels, groene aanslag en vuil te beschermen... 😥

Dan kijken we nu naar het gebruik van groene zeep. Gebruik je voor het reinigen van je bootkap groene zeep, dan blijft er altijd een vettig laagje op je bootkap achter. Hierdoor zullen schimmels, groene aanslag en vuil juist weer veel sneller aan je bootkap blijven hechten! Ook bij groene zeep is het onmogelijk om je bootkap te impregneren en voor de toekomst te beschermen tegen aanslag en vuil. 

In beide gevallen ben je in eerste instantie zeker voordeliger uit, maar uiteindelijk verpest je de bootkap en zal deze juist veel sneller weer schimmels en vuil vertonen! En.. de bootkap zal ook veel eerder slijten en aan vervanging toe zijn. In dit geval is dus goedkoop duurkoop! 

Hoe kan ik mijn bootkap het beste reinigen? 

Je bootkap reinigen hoeft helemaal niet super veel te kosten en kan al vrij eenvoudig. Je hoeft je bootkap echt niet perse naar een speciaal reinigingsbedrijf te brengen (uiteraard kun je dit wel doen, de keuze is aan jou).

Er zijn hele goede producten te verkrijgen, die jou helpen om met niet al te veel inspanning je bootkap te reinigen. 


Zelf hebben we trouwens hele goede ervaring met de reinigingsproducten van Ultramar. Dit product is al sinds 1998 op de markt. Jaarlijks gebruiken duizenden booteigenaren deze producten om hun bootkap te reinigen.


Het voordeel van de Ultramar reinigingsproducten:
  • Makkelijk in gebruik.
  • Biologisch afbreekbaar.
  • Werken beter op alle soorten doek, dan soortgelijke producten!

Laten we nu kijken welk naar de Ultramar reinigingsproducten. 👇

Onze FAVORIETE producten om de bootkap te reinigen
+ eenvoudig STAPPENPLAN!

Bootkap-reinigen-bootkap-reinigen-met-azijn-met-groene-zeep-bootkap-impregneren-buiskap-reinigen

Stap 1: Ultramar shampoo

Wil je de bootkap reinigen, gebruik dan als eerste de Ultramar Shampoo. Dit product verwijdert het ‘gewone’ vuil en aanslag op het tentdoek en is makkelijk aan te brengen. De spuitkop die bij de fles zit, zorgt er voor dat je de shampoo eenvoudig op het tentdoek kunt sprayen


Na het sprayen borstel je de shampoo in met deze speciale borstel en hoef je de shampoo maar 20 minuten in te laten trekken, waarna je de shampoo eenvoudig met schoon kraanwater van de bootkap af kan spoelen.

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs ⇨ ⇨

Filmpje: 
Resultaat na gebruik Ultramar Shampoo

Bootkap-reinigen-bootkap-reinigen-met-azijn-met-groene-zeep-bootkap-impregneren-buiskap-reinigen

Stap 2: Ultramar Power Cleaner

Zit er hardnekkig vuil of vlekken op de bootkap? Gebruik dan nadat je de bootkap gereinigd hebt met de Ultramar Shampoo de Ultramar Power Cleaner. Dit is een extra krachtig middel om ook het hardnekkige vuil op de bootkap te verwijderen. Zelf reinigen we met dit product thuis ook ons zonnescherm waar jaarlijks hardnekkige vogelpoep op zit. Hier kun je de Ultramar Power Cleaner dus ook voor gebruiken.


Dit product spuit je, dankzij de meegeleverde spuitkop, eenvoudig op je bootkap en wrijf je in met een zachte borstel. Het product moet 1 uur intrekken. Daarna goed afspoelen met schoon water.


Bekijk de video hieronder voor het resultaat van de Ultramar Power Cleaner!

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs ⇨ ⇨

Filmpje:
Resultaat na gebruik Ultramar Shampoo & Power cleaner

bootkap-reinigen-boot-schoonmaken-bootkap-schoonmaken-ultramar-shampoo

Stap 3: Ultramar Tent Protector

Wil je de schoongemaakte bootkap na het reinigen beschermen tegen toekomstige schimmel en hardnekkig vuil? Gebruik dan de Ultramar Tent Protector. Dit product maakt je bootkap waterdicht en geeft extra bescherming tegen toekomstig vuil. 


De Ultramar Tent Protector hoef je alleen op de buitenkant (en eventueel de binnenkant) van je bootkap te sprayen en je bootkap is waterdicht en beschermd!

Dit product is trouwens ook te gebruiken voor cabriokappen of tenten.

Bekijk de video hieronder voor het resultaat van de Ultramar Protector op een buiskap. 

(Lees klantreviews → → →)

Bekijk prijs ⇨ ⇨

Filmpje:
Resultaat na gebruik Ultramar protector

Wat kost het om mijn bootkap te laten reinigen?

De producten van Ultramar zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingseenheden. Zo kun je zelf kijken hoeveel je denkt nodig te hebben en daar de verpakkingsgrootte op afstemmen. Ideaal!

Laat je je bootkap door een speciaal bedrijf reinigen dan ben je al snel minimaal € 250 á €300 euro kwijt. Koop je bovenstaande Ultramar producten dan moet je rekenen op ca. € 20,- voor 1 reinigingsproduct. Het impregneermiddel is iets duurder. Dat valt wat ons betreft echt reuze mee!

Succes met het reinigen van je bootkap!

Bekijk hier alle bootkap reinigingsproducten