Top 10: Beste Zwemtrappen voor je boot in 2024! [Koopgids]
Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Top 10 beste zwemtrappen voor je boot in 2024! [+ Tips]

Ben je op zoek naar een zwemtrap voor je boot? Dan wil je wel een zwemtrap van hoge kwaliteit, want dan weet je zeker dat je veilig in en uit het water kunt klimmen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwemtrap voor je boot? En welke zwemtrap  kies je? Het vinden van de beste zwemtrap voor je boot is door de enorme keuze niet makkelijk. Dat is de reden dat wij op onderzoek uit zijn gegaan. We hebben 8 uur lang allerlei zwemtrappen met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en gekeken waar een zwemtrap voor je boot betaalbaar is, zo betaal je niet te veel.

We laten je per zwemtrap precies zien wat je kan verwachten en wat de voor- en nadelen van de zwemtrap zijn. Zo kun je zelf de beste keuze maken. Alvast veel plezier met je nieuwe zwemtrap!


Top 10:
beste zwemtrappen voor boten

1. Allpa RVS zwemtrap 3+1 treden (voor dek en zwemplateau)
2. Titan Marine RVS zwemtrap (voor motor- en zeilboten)
3. HIBO RVS zwemtrap (voor rubberboten)
4. Aluminium zwemtrap 3-treden (montage niet nodig!)
5. Touwladder 3 treden zwemtrap (met touw bevestigen aan railing)
6. Titan Marine RVS Zwemtrap 4-treden (montage onder zwemplateau)
7. Niro zwemtrap met teak treden (chique design)
8. Titan Marine RVS zwemtrap 4 treden (voor zware personen)
9. Titan Marine RVS 4-treden zwemtrap (voor duikers)
10. Osculati RVS zwemtrap met plateau (voor motor- en zeilboten)

De beste zwemtrap voor je boot op dit moment is de Allpa RVS telescopische Zwemtrap 3+1. Deze zwemtrap voor boten is makkelijk in gebruik, is licht van gewicht en heeft een goede kwaliteit.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past deze zwemtrap ook bij jou en je boot? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwemtrap?

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwemtrap voor je boot? En welk model zwemtrap kies je? Een RVS zwemtrap, een opklapbare zwemtrap, een telescopische zwemtrap, een zwemtrap met 4 treden of een zwemtrap met 3 treden?


Op deze pagina vind je de 10 beste zwemtrappen voor je boot!

We leggen je precies uit wat de zwemtrappen kunnen. Ook leggen we je precies uit wat de verschillende specificaties betekenen. Weet jij al wat een telescopische zwemtrap precies is? Of welke opklapbare zwemtrappen er precies zijn?

Dat én nog veel meer leggen we je op deze pagina uit. Zo kan je zelf kiezen welke zwemtrap het uiteindelijk wordt.👇

Wat is de beste zwemtrap voor mijn boot?

Wat de beste zwemtrap voor je boot is, hangt af van het type boot wat je hebt en welke wensen jij zelf hebt. Heb je een zeilboot, een motorboot of een rubberboot waar je een zwemtrap aan wilt bevestigen? Wil je een RVS zwemtrap, een telescopische zwemtrap of een opklapbare zwemtrap?

Bekijk hieronder de verschillende zwemtrap modellen.

We wensen je alvast veel plezier met de nieuwe zwemtrap voor je boot!

10 x beste zwemtrappen voor je boot

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 1: Allpa RVS telescopische Zwemtrap

De Allpa RVS telescopische Zwemtrap met 3+1 treden (opbouwmontage) vinden wij de beste zwemtrap van dit moment. Allereerst is deze zwemtrap geschikt voor motorboten en zeilboten en kan zowel op het dek als op het zwemplateau gemonteerd worden. De handgreep die deze RVS zwemtrap heeft zorgt ervoor dat je makkelijk uit het water kunt klimmen.

Een pluspunt van deze Allpa zwemtrap is dat deze telescopisch (inschuifbaar) en inklapbaar is. Eigenlijk ben je met deze zwemtrap van alle gemakken voorzien om makkelijk en veilig uit het water te klimmen. En...deze zwemtrap ook nog eens erg vriendelijk geprijsd.

Onze conclusie: We zijn erg enthousiast over deze Allpa RVS zwemtrap! Deze zwemtrap is inschuifbaar en inklapbaar, maar heeft ook handvaten om veilig en makkelijk uit het water te kunnen klimmen (wat we bij andere RVS zwemtrappen in deze prijsklasse niet vaak tegenkomen). Het RVS materiaal van deze zwemtrap zorgt ervoor dat deze niet snel roest of corrodeert.

Voordelen:

 • RVS telescopische zwemtrap (inschuifbaar en inklapbaar).
 • Geschikt voor dek of zwemplateau montage.
 • Handgrepen om gemakkelijk uit het water te komen.
 • Ovaal zwarte kunststof bedekking op de treden.
 • Aantrekkelijke prijs!


Bekijk afmetingen en prijs >>

Tip: Ook verkrijgbaar in 4+1 treden, bekijk hier >>

beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 3: Titan Marine 3-treden RVS Zwemtrap

Gaat je interesse uit naar een eenvoudige, strakke RVS zwemtrap dan is deze Titan Marine RVS zwemtrap er vast één die goed bij je past. Deze 3-treden zwemtrap voor boten is eenvoudig te monteren met de meegeleverde bevestiging set.  

Een voordeel van deze RVS zwemtrap is dat deze opvouwbaar is en door de geïntegreerde clip op zijn plaats gehouden wordt. Daarnaast is deze zwemtrap hoogglans gepolijst met zwarte antislip treden, zodat je precies weet waar je je voeten moet plaatsen om voldoende grip te hebben als je uit het water wilt klimmen. De antislip zorgt ervoor dat je niet terug het water inglijd.

Onze conclusie: Deze Titan Marine RVS 3-treden zwemtrap heeft een prachtig strak design en doet wat hij moet doen; is inklapbaar als dat nodig is en kan dan ook vergrendeld worden dankzij de geïntegreerde clip. De montage gaat eenvoudig dankzij de meegeleverde bevestiging set. Is deze zwemtrap te klein dan is er ook nog een 4-treden model.

Voordelen:

 • Gemaakt van RVS.
 • Inklapbaar en vast te zetten met clip.
 • Zwarte antislip treden.
 • Aantrekkelijke prijs.

  Nadelen:
 1. Niet inschuifbaar.
 2. Niet geschikt voor rubberboten.

  Bekijk afmetingen en prijs >> 
beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 3: HIBO RVS zwemtrap voor rubberboot

Zoek je een zwemtrap voor je rubberboot? Iedereen die een rubberboot heeft weet dat het lastig is om vanuit het water weer in je rubberboot te klimmen. Pak je vast aan de tube dan glij je vaak weer terug het water in. Wil je hier geen last meer van hebben dan is deze Hiba RVS zwemtrap voor rubberboten een echte aanrader!

Wij zijn erg gecharmeerd van deze HIBO zwemtrap voor rubberboten. De zwemtrap is geschikt voor rubberboten en ribs  van 2,70 t/m 3,30 meter. Het voordeel van deze zwemtrap is dat je deze eenvoudig over de tube van je rubberboot of rib kunt hangen. Vervolgend klap je de zwemtrap uit en kan je hem na het zwemmen gebruiken om in de boot te klimmen. Geen gedoe meer met uitglijden en meerdere pogingen om in je rubberboot of rib te klimmen.

Geschikt voor rubberboten en RIBS van 2,70 t/m 3,30 meter.
Geschikt voor tubes van 41-43 cm

Onze conclusie: Dit  is een ideale zwemtrap voor rubberboten en RIBS. In de praktijk is het lastig om na het zwemmen via de tube in een rubberboot of rib te klimmen. Met deze zwemtrap hoef je geen glijpartijen en meerdere pogingen meer te doen om in de boot te kunnen klimmen. Dankzij het eenvoudige gebruik en het gemak een echte aanrader als je een rubberboot of RIB hebt!

Voordelen:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Gemaakt van RVS.
 • Geschikt voor rubberboten en ribs met tubes van.
 • Uitklapbaar als de boot in het water ligt.

  Nadelen:
 1. De prijs is wat aan de hoge kant.

  Bekijk afmetingen en prijs >> 
Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 4: Aluminium zwemtrap 3-treden

Wil je geen gaten in je boot maken, maar zoek je een eenvoudige zwemtrap die je met beugels over de rand van je boot kan hangen? Deze Aluminium zwemtrap met 3-treden is populair onder watersporters die niet in hun boot willen boren.

Een pluspunt van deze aluminium zwemtrap zijn dan ook de kunststof ophanghaken met de verstelbare afstandhouders die tussen de zwemtrap en de boot klem zitten, zodat je veilig vanuit het water in je boot kan klimmen.

Deze zwemtrap voor boten is gemaakt van aluminium buizen en kunststof treden en ophangdelen. Bij gebruik in zout water kan het zijn dat de zwemtrap gaat corroderen (wit uitslaan). Dit model is ook verkrijgbaar in 2-treden, 4-treden en 5-treden!


Voordelen:

 • Licht van gewicht dankzij het aluminium.
 • Kunststof treden met antislip ribbels.
 • Goedkope zwemtrap.
 • Ook verkrijgbaar in 2-treden, 4-treden en 5-treden.
 • Boren in je boot is niet nodig!


Nadelen:

 1. Bij gebruik in zout water kan het aluminium gaan corroderen.
 2. Een losse zwemtrap, dus kan je kwijtraken.

  Bekijk reviews en prijs >>
beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 5: Touwladder 3 treden zwemtrap

Zoek je een handige touwladder als zwemtrap voor je boot? Met deze touwladder hoef je geen gaten in je boot te boren. Je kunt het touw aan de bovenzijde eenvoudig aan de railing van je boot bevestigen. Het is een simpele en functionele oplossing om uit het water op je boot te klimmen.

Een pluspunt van deze touwladder vinden we de eenvoud van het gebruik. Zo is deze touwladder voor boten makkelijk mee te nemen omdat je hem compacte op kunt vouwen. Daarnaast is de trap binnen no-time aan de railing van de boot bevestigd en kun je hem gebruiken.

Een ander voordeel is dat deze touwladder in 3 modellen te verkrijgen zijn (bekijk hier). 

Onze conclusie: Een eenvoudige en functionele zwemtrap om vanuit het water op je motorboot of zeilboot te klimmen. Deze touwladder bevestig je eenvoudig en binnen no-time aan de railing van je boot en je kan hem vervolgens direct gebruiken. De touwladder is eenvoudig weg te halen en op te bergen, omdat je hem compact op kunt vouwen.


Voordelen:

 • Nylon touwladder voor motor- en zeilboten.
 • Lexan geprofileerde tredes met antislip.
 • Eenvoudig en snel aan de railing van de boot te bevestigen.
 • Compact op te vouwen.
 • Bevestiging d.m.v. boren in de boot niet nodig!
 • Goedkope zwemtrap voor boten.


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor rubberboten.
 2. Een losse zwemtrap, dus kan je kwijtraken.

  Bekijk reviews en prijs >>
beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 6: Titan Marine RVS Zwemtrap 4-treden

De Titan Marine RVS zwemtrap is een strakke, slanke telescopische RVS zwemtrap die je onder het zwemplateau van je boot kan monteren. Het design spreekt ons erg aan, omdat het een mooie RVS zwemtrap voor boten is met op iedere trede zwart vinyl met antislip, zodat je voeten goede grip hebben en niet uitglijden als je vanuit het water op het zwemplateau van de boot wilt klimmen.

Een pluspunt vinden we dat deze zwemtrap telescopisch, dus inschuifbaar is. Zo kun je deze tijdens het varen inschuiven en als je wilt gaan zwemmen kun je deze Titan Marine zwemtrap uitschuiven, zodat je de zwemtrap kan gebruiken. Door de scharnierede beugels is deze zwemtrap eenvoudig aan het zwemplateau te monteren.

Onze conclusie: Deze Titan Marine RVS 4-treden zwemtrap heeft een prachtig strak en slank design. Omdat deze zwemtrap onder een zwemplateau gemonteerd kan worden is het ideaal dat deze telescopisch (inschuifbaar) is. Zo kun je tijdens het varen de zwemtrap inschuiven en tijdens een zwempartij de zwemtrap uitschuiven.

Voordelen:

 • Voor montage onder een zwemplateau.
 • Telescopisch model; inschuifbaar en uitschuifbaar.
 • Gemaakt van RVS AISI 304.
 • Eenvoudig te monteren dankzij scharnierende beugels.
 • Voorzien van zwarte antislip vinyl treden.
 • Zeer compacte en slanke zwemtrap.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor opbouwmontage.
 2. Niet geschikt voor rubberboten.

  Bekijk afmetingen en prijs >>
beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 7: Niro zwemtrap met teak treden

Deze Niro zwemtrap met teak treden heeft een mooie design en is voorzien van 4 treden. Gebruik je de zwemtrap niet dan is deze eenvoudig op te klappen en vast te zetten. De teak treden geven deze zwemtrap, maar ook je motorboot of zeilboot een luxe look.

Een pluspunt zijn de uithouders onder aan deze zwemtrap. Deze kun je op de meest ideale afstand instellen. Een ander voordeel is dat deze zwemtrap (als deze opgeklapt is) de uitgang vanaf de boot blokkeert, zodat deze min of meer als een soort railing functioneert.

Onze conclusie: De Niro zwemtrap is een zwemtrap met luxe uitstraling. Het is dan ook een aanwinst voor iedere motorboot en zeilboot. Dankzij de mogelijkheid om deze zwemtrap op te klappen functioneert deze ook als een soort veilige railing.

Voordelen:

 • Eenvoudig te monteren.
 • RVS zwemtrap met teak treden.
 • Luxe design.
 • Opklapbaar en vast te zetten.
 • Instelbare uithouder.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor rubberboten.


Bekijk afmetingen en prijs >>

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 8: Titan Marine Telescopische RVS zwemtrap 4 treden

Deze Titan Marine Telescopische RVS zwemtrap met 4 treden is geschikt voor montage onder het zwemplateau van de boot. De zwemtrap kun je onder het plateau geschoven worden zodra je deze niet meer wilt gebruiken.

Een pluspunt is dat deze Titan Marine zwemtrap geschikt is voor de zware zwemmer, zo laat de fabriek weten dat deze zwemtrap voor boten 1190 lbs (= ruim 500 kg) ondersteunt! Het kunststof loopvlak bevat antislip, zodat je veilig het water in en uit kan klimmen.

Deze Titan Marine zwemtrap is voorzien van een klittenbandsluiting die kan worden gebruikt om de treden veilig op hun plaats te laten zitten wanneer de zwemtrap niet wordt gebruikt.

Onze conclusie: Een goede zwemtrap voor montage onder het plateau van je boot. Deze zwemtrap kan volgend de fabriek een gewicht van ruim 500 kg aan... De zwemtrap is volledig onder het zwemplateau van je boot te schuiven.

Voordelen:

 • Geschikt voor personen van ruim 100 kg.
 • Voor montage onder het zwemplateau. 
 • Is volledig onder het zwemplateau te schuiven.
 • Gemaakt van hoogwaardig RVS.
 • De zwemtrap heeft een klittenbandsluiting.

  Nadelen:
 1. Niet voor boten zonder zwemplateau.

Bekijk afmetingen en prijs >>

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 9: Titan Marine RVS 4-treeds telescopische Zwemtrap

Duik je graag of ben heb je een forse omvang? Dan is dit een zwemtrap voor jou! Dit is namelijk een fraaie en super sterke telescopische en RVS zwemtrap voor je boot!

Voordelen:

 • Zwemmers en duikers met vinnen en zware uitrusting kunnen makkelijk instappen.
 • Deze zwemtrap is zelfdragend (uniek!), het heeft geen buis- of beugelsteun nodig.
 • Geschikt tot maar liefst 270 kg instapgewicht.
 • Comfortabele antislip treden, voor een veilige instap.
 • Dekmontage door lange opklapbare montagebeugels.

  Nadelen:
 1. Het design is minder mooi dan andere trappen i.v.m. praktische toepassing.


Bekijk afmetingen en prijs >>

beste-zwemtrap-boot-Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Nr. 10: Osculati RVS zwemtrap met plateau

Zoek je een zwemtrap met plateau? Deze Osculati RVS  zwemtrap met plateau is telescopisch inschuifbaar en uitschuifbaar en gemaakt in Italië. Het plateau van deze zwemtrap is gemaakt van hardhouten latten en oogt mooi! Daarbij is de zwemtrap gemaakt van RVS AISI 316, zodat deze niet snel zal roesten.

De ondersteuningsbuizen onder aan het plateau zorgen voor goede ondersteuning van het plateau en zijn eenvoudig te bevestigen aan de boot. De zwemtrap is voorzien van witte kunststof treden met grip. Het plateau kan je ook goed gebruiken om in het water te springen of om op te zitten.

Voordelen:

 • Gemaakt van RVS AISI 316.
 • Platform van Iroko hardhout. 
 • RVS ondersteuningsbuizen onder plateau.
 • Telescopische zwemtrap met 3-treden
 • Geschikt voor motorboten en zeilboten.

  Nadelen:
 1. Niet geschikt voor rubberboten.
 2. Duurder dan een 'gewone' RVS zwemtrap.

  Bekijk afmetingen en prijs >>

Dé Zwemtrappen voor je boot op een rij: Welke kies jij?

Hieronder hebben we de meest verkochte types zwemtrappen voor je boot nog een keer neergezet.

Zo kun je zelf kiezen of je voor 1 van de hierboven  genoemde zwemtrappen kiest of dat je eerst nog alle RVS zwemtrappen, alle telescopische zwemtrappen of alle aluminium zwemtrappen wilt bekijken. 👇

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

RVS Zwemtrappen

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Telescopische Zwemtrappen

Zwemtrap-boot-zwemtrap-boot-rvs-zwemtrap-4-treden-zwemtrap-telescopisch-zwemtrap-rubberboot-zwemtrap-zeilboot

Aluminium Zwemtrappen

Veel gestelde vragen

Wat is de beste Zwemtrap voor mijn boot?
Dit hangt af van het type boot wat je hebt en de wensen die je voor een zwemtrap hebt. Wel is het zo dat de Allpa RVS telescopische Zwemtrap 3+1 op dit moment de populairste zwemtrap voor boten is.

Hoeveel garantie krijg ik op een nieuwe zwemtrap voor mijn boot?

Op alle zwemtrappen krijg je  minimaal 2 jaar garantie.

Wat kost een zwemtrap voor mijn boot?
De prijzen voor een zwemtrap varieert van ca. 25,- euro tot ca. 450,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Welke zwemtrap voor mijn boot kopen?

Het is verstandig om zwemtrap voor je boot te kopen die bij jouw wensen past. Wil je een zwemtrap die bestand is tegen zout en corrosie, wil je een opklapbare zwemtrap of een telescopische zwemtrap? Wat is jouw budget? Op deze pagina ontdek je precies welke zwemtrap jij nodig gaat hebben. En lees je alles over de verschillen. Op deze manier koop je altijd de beste zwemtrap voor je boot!

Bekijk alle zwemtrap aanbiedingen!