Kano huren? Dit zijn de voor- en nadelen! [+ Video]
Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Kano huren? 
Dit zijn de voor- en nadelen! [+ Video]

Je wilt graag een kano huren, omdat het lekker weer is of lekker weer wordt. Je kinderen hebben vrij of je vriend(en) en vriendin(nen) hebben ook zin om mee te gaan en jullie kijken met plezier uit naar een dag(deel) kanoën over de prachtige Nederlandse wateren. Gewoon even lekker ontspannen op het water, picknickmand mee en heerlijk genieten! Voordat je een kano gaat reserveren is het tijd om na te gaan wat de voor- en nadelen zijn.Wat is een kano?

Een kano is een boot die op het water, in de meeste gevallen, vooruit komt door te peddelen met een houten/kunststof peddel. Een kano is gemaakt van hout of wat je tegenwoordig ook vaak ziet is de opblaasbare kano, die makkelijk in de auto mee te nemen is. Het is in veel gevallen ook mogelijk om een motor achter de kano te hangen. De term ‘kano' komt van het Portugees/Spaanse woord 'canoa'.

Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Dit zijn de voor- en nadelen van een kano huren...

Voordeel 1 - Neemt geen ruimte in.

Ga je een kano huren dan hoef je geen kano in of op de auto mee te nemen, wat bij een eigen opblaasbare kano of polyester kano wel zo is. Jullie rijden naar het verhuurbedrijf en treffen daar de kano aan. Vanaf dat moment kunnen jullie de kano huren en genieten van een heerlijke tocht over het water!

Voordeel 2 - Lage kosten

Als je een kano gaat huren kost dit minder dan het kopen van een (opblaasbare) kano. Zo betaal je voor het huren van een kano vaak minder dan € 10,- per uur en slechts enkele tientjes per halve dag of een dag. Koop je een (opblaasbare) kano dan betaal je al snel € 200,- al is het voordeel daarvan wel dat je dan zelf kan beslissen waar en wanneer je wilt gaan kanoën en dat je op iedere mooie dag je kano mee kan nemen en het water op kan gaan.

Voordeel 3 - Geen onderhoud

Ga je een kano huren, dan hoef je zelf geen onderhoud uit te voeren. Het verhuurbedrijf draagt er zorg voor dat de kano die je huurt in orde is. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Kom je bij het verhuurbedrijf aan dan kun je instappen en gaan!

En dan nu de nadelen van een SUP board:

Nadeel 1 - Niet altijd beschikbaar

Wil je een kano huren bij mooi weer in de zomer, dan is deze niet altijd meer beschikbaar. Vaak zie je dat mensen bij mooi weer massaal kano’s gaan huren. Wees er dus op tijd bij en bel vroeg op de dag of liever nog één week of enkele dagen voordat je wilt gaan kanoën. Hou het weerbericht op Weeronline.nl goed in de gaten en reserveer vroegtijdig jullie kano! Zijn alle kano's bezet, dan kun je altijd nog overwegen om zelf een opblaasbare kano aan te schaffen.

Nadeel 2 - Korte huurperiode 

Het is mogelijk dat je de kano huurt en er tijdens jullie vaartocht achter komt dat jullie het kanoën zo leuk vinden, dat jullie het liefst nog veel langer zouden  willen kanoën. In dat geval zou je kunnen overwegen om de huurperiode te verlengen (als dat nog mogelijk is). Wat je ook zou kunnen doen is bij thuiskomst op internet kijken of er leuke kano aanbiedingen zijn, zodat je voortaan zelf kan beslissen waar, wanneer en hoe lang je wilt kanoën.  
Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Nadeel 3 - Veiligheid

Voordat mensen een kano huren weten ze dat het niet 100% veilig is. Toch denkt iedereen op zijn minst dat het 98% veilig is om te kanoën, waardoor (zeker volwassenen) geen zwemvest of reddingsvest dragen. Toch is het, ook als volwassene, altijd verstandig om een zwemvest of reddingsvest te dragen tijdens het kanoën. En we hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen, maar zeker voor kinderen is een zwemvest of reddingsvest erg belangrijk! Het zou niet de eerste keer zijn dat een kanoër iets overkomt. Kies altijd voor extra veiligheid op het water, zodat je niet achteraf hoeft te zeggen: "Hadden we maar een zwemvest of reddingsvest aan gehad..."

💡Filmpje:
Uitleg reddingsvest voor kinderen en honden

Welk type kano huren?

Wil je een kano huren dan zul je merken dat de meeste verhuurbedrijven een eenpersoons kajak, tweepersoons kajak of Canadese kano verhuren. De meeste kajaks zijn gemaakt van polyester of polyethyleen. Bij kajaks is lengte snelheid, waar kort en breed voor meer stabiliteit zorgt.

Canadese kano’s van polyethyleen; deze zijn zeer robuust en stootbestendig, waardoor je als onervaren kanoër de kano niet zomaar kapot zult varen. Bots je tegen wat stenen of een paal, dan zal je hoogstens wat krassen zien.

Filmpje:
Introductie kanovaren:

Is leren kanoën moeilijk? 8 Tips + Video!

Zodra je van plan bent om een kano te huren, zul je jezelf vast afvragen of kanoën moeilijk is. Het is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Al zijn er wel een aantal handige tips waardoor het kanoën makkelijker wordt als je nog geen ervaring hebt.

Tip 1: Leg de kano bij het instappen gelijk aan de oever. Leun met je hand op de rand en stap met je voet midden in de kano. Ga op je hurken zitten totdat de andere persoon ook ingestapt is. Zo blijft de kano het meest stabiel liggen en kiept hij niet zomaar om.

Tip 2: Een goede slag is belangrijk om goed vooruit te komen en energie te sparen. Bekijk onderstaand filmpje ‘Uitleg kanoën voor beginners’ om te zien wat een goede slag is.

Tip 3: De achterste persoon heeft bij een kano de meeste invloed op de koers. Je koers bepalen kan een hele uitdaging zijn.

Tip 4: Samenwerken is belangrijk. Zo is het bij een 2-persoons kano handig om te weten wie wat doet. Spreek dit aan het begin af, zodat je precies weet wat je aan elkaar hebt.

Tip 5: Neem bij mooi en zonnig weer altijd zonnebrand mee. Omdat je vaak midden op het water vaart hebben je volle zon en weinig tot geen schaduw. Smeren is dan erg belangrijk om verbranding te voorkomen!

Tip 6: Neem altijd je telefoon (vol opgeladen) mee. Mocht er onderweg iets zijn dan kun je altijd iemand alarmeren. Veel bedrijven die kano’s verhuren hebben waterdichte tonnetjes of zakken om mee te geven. Je kan natuurlijk ook zelf een waterdichte tas meenemen.

Tip 7: Zorg altijd dat je een droog setje kleren mee hebt. Je zal niet de eerste zijn die met een nat pak uit het water moet klimmen om weer verder te kunnen kanoën. 


Tip 8: Doe een zwemvest of reddingsvest aan! Dit is misschien wel de belangrijkste tip, doe altijd een zwemvest of reddingsvest aan. Kanoën lijkt veilig, maar alle activiteiten op het water hebben nu eenmaal risico dat het fout kan gaan. Misschien weet je ook nog wel van dat ene ongeluk tijdens het kanoën waar meerdere gezinsleden omkwamen? Probeer dit te voorkomen door een zwemvest of reddingsvest te dragen!

💡Filmpje:
Uitleg kanoën voor beginners!

Waar kan ik een kano huren? 

In Nederland zijn er heel wat verschillende mooie plekken waar je een kano kan huren. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kano in de Biesbosch, in Utrecht, de Weerribben, het mooie Friesland of op het mooie Veerse Meer in Zeeland. 


Bij de meeste verhuurbedrijven kan je een kanotocht maken van enkele uren. Vaak door prachtig natuurgebied of door mooie steden. Zo peddel je met je kano langs eindeloze weilanden, onder houten bruggetjes en langs riet bedekte oevers.

Je kan er ook voor kiezen om er een (korte) vakantie van te maken, door in de omgeving een heerlijke (bijzondere) overnachting te boeken. Zo zijn jullie er echt even helemaal uit en heb je ook tijd om de omgeving aan wal te ontdekken!


O ja... en mochten jullie tijdens het kanovaren omslaan, bekijk dan onderstaand filmpje om te zien hoe je de kano weer recht krijgt 👇

Filmpje: 

Hoe omgeslagen kano weer recht krijgen?

👉 Bekijk dit filmpje vanaf 0:21 - Hoe krijg je een omgeslagen Canadese kano weer recht en hoe klim je weer in de kano!

Kano huren of kano kopen?

De ene persoon huurt liever een kano en de ander koopt liever een kano. Als je een kano huurt hoef je deze niet mee te nemen in de auto, hoeft je deze niet schoon te maken en op te bergen en kost het enkele tientjes voor een dagje kanoën.

Koop je zelf een (opblaasbare) kano, dan heb je meer vrijheid om te beslissen waar, wanneer en hoe lang je gaat kanoën. Ook is deze kano nooit aan anderen verhuurt en kun je zelfs op een mooie zomerdag last-minute beslissen om te gaan kanoën.  

Top 3 Beste opblaasbare kano's:

beste-opblaasbare-kajak-kano-kopen-opblaasbare-kano-test-opblaasbare-kano-2-personen

Hydro Force Ventura X2 opblaasbare kano

Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Aqua Marina Memba ME-390 opblaasbare kano

Kano-huren-kano-huren-biesbosch-kano-huren-utrecht-kano-huren-weerribben-kano-huren-veluwemeer-kano-huren-friesland-kano-huren-zeeland-kano-hurenloosdrecht-kano-huren-amsterdam-kano-huren-groningen-kano-verhuur-kano-ardennen-kano-biesbosch

Sevylor Adventure Plus opblaasbare Kano

Veelgestelde vragen

Een kano of kajak huren?
Een kano is meer geschikt voor het meenemen van spullen en voor langere vaartochten. Ook is een kano stabieler dan een kajak. In een kajak heb je minder plek om spullen op te bergen.

Wat is de beste opblaasbare kano van dit moment?
Op dit moment is de beste opblaasbare kano de Hydro Force Ventura.

Wat is het beste goedkope kano van dit moment?
De beste goedkope opblaasbare kano van dit moment is de Intex Explorer K2.

Wat kost een opblaasbare kano?
De prijzen voor een opblaasbare kano variëren van ca. 200,- euro tot ca. 950,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar kan ik het beste een goede kano kopen?
Wil je een goede kano kopen, dan kun je online het beste een keuze maken uit de kano's die Bootman.nl of Bol.com of Decathlon aanbieden.