Hoe kan ik mijn Rubberboot schoonmaken? [Tips + Stappenplan!]
rubberboot-reparatie-rubberboot-repareren-rubberboot-plakken-rubberboot-reparatieset-rubberboot-accessoires-rubberboot-4-personen-rubberboot-met-elektromotor

Hoe kan ik mijn rubberboot schoonmaken?
[Tips + Stappenplan!]

Wil je je rubberboot schoonmaken? Dan zoek je een goede rubberboot reiniger die doet wat hij moet doen: Je vieze rubberboot weer helemaal schoon maken. 


Zelf hebben we ruim 10 jaar werkervaring in de watersportbranche en zullen je op deze pagina de beste tips en een stappenplan geven om je vieze rubberboot weer schoon te krijgen!


Hoe kan ik mijn rubberboot het beste schoonmaken?

Hoe kan ik het beste mijn rubberboot schoonmaken? We hebben ontdekt dat veel mensen met deze vraag zitten. Uiteraard wil je alleen het beste product om je vieze rubberboot weer helemaal schoon te krijgen.

Dat is de reden waarom wij uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar allerlei soorten reinigingsproducten voor rubberboten. We hebben producten zelf gebruikt, gebruikerservaringen gecheckt en uitgezocht waar deze producten voordelig te krijgen zijn.

Dé nr. 1 om je rubberboot schoon te maken is de Rubberboot Cleaner van Sjippie.

We zullen je hieronder vertellen wat dit product voor jou kan betekenen. 👇
rubberboot-schoonmaken-rubberboot-reinigen-rubberboot-poetsen-rubberboot-schoonmaken-met-dasty-rubberboot-schoonmaken-met-groene-zeep

Nr. 1: Rubberboot Cleaner Sjippie

Dit is de winnaar uit onze test! De Rubberboot Cleaner Sjippie reinigt sterk vervuilde rubberboten.


Een voordeel van de Rubberboot Cleaner van Sjippie is dat deze te gebruiken is op alle rubberboten. Zo kun je deze cleaner gebruiken voor pvc en hypalon rubberboten, maar ook voor vinyl bekleding.

Deze rubberboot cleaner is eenvoudig aan te brengen dankzij de spraykop. Nadat je de cleaner op de rubberboot hebt aangebracht, kun je deze met de scrubby oprimaal reinigen (ook oneffen oppervlakken). Het product tast je rubberboot niet aan!

Let op: Dit product is verkrijgbaar in een compleet voordeel pakket of los.

Voordelen:

  • Krachtige reiniger.
  • Geschikt voor PVC, Hypalon en Vinyl.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Zeer goede prijs-kwaliteit.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs) of Xxlwater.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Productvideo:
Rubberboot schoonmaken met Sjippie

Bekijk beste prijs
bij Xxlwater.nl
rubberboot-schoonmaken-rubberboot-reinigen-rubberboot-poetsen-rubberboot-schoonmaken-met-dasty-rubberboot-schoonmaken-met-groene-zeep

Nr. 2: Rubberboot WAX Sjippie

Om je rubberboot na het schoonmaken beter te beschermen tegen veroudering en UV straling kun je het beste de Rubberboot WAX van Sjippie gebruiken. Deze wax beschermd je rubberboot op zijn minst 4 á 5 maanden.

Sjippie Rubberboot Spuitwax-UV is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van rubber-, pvc-, hypalon- en vinyl materialen.  Sjippie Rubberboot UV Spuitwax is dankzij de spuitkop eenvoudig op je rubberboot aan te brengen en simpel uit te poetsen.

Voordelen:

  • Krachtigerubberboot wax.
  • Geschikt voor rubber-, PVC-, hypalon- en vinyl materiaal.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Beschermd minimaal 4 á 5 maanden.
  • Zeer goede prijs-kwaliteit.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs) of Xxlwater.nl (check prijs)

🚨 De levertijd + verzendkosten verschilt per aanbieder

Kan ik mijn rubberboot ook schoonmaken met Dasty?

Rubberboot-schoonmaken-Rubberboot-reinigen-Rubberboot-schoonmaken-met-dasty-Rubberboot-schoonmaken-met-groene-zeep-Rubberboot-schoonmaken-tips-Hoe-rubberboot-schoonmaken-Bruine-vlekken-rubberboot-Rubberboot-gele-vlekken

Veel mensen die een rubberboot hebben gebruik het reinigingsmiddel Dasty. Misschien ben je dit ook al op diverse watersport forums tegengekomen. Op deze forums lees je positieve verhalen over je rubberboot schoonmaken met het reinigingsmiddel Dasty. Helaas is Dasty een slecht middel om je rubberboot schoon te maken!

Je vraagt je vast af waarom je je rubberboot beter niet met Dasty kunt schoonmaken. Dasty zit helaas vol met slechte chemicaliën, waar het materiaal van je rubberboot niet tegen kan en waardoor de rubberboot veel sneller slijt (denk bijvoorbeeld aan de naden van je rubberboot die loslaten, omdat de lijm oplost. Dit valt niet meer te repareren!). Een ander nadeel is dat je rubberboot gaat plakken en daardoor een ideale plek voor vuil, schimmels en algen wordt. Je begrijpt het al... Dasty gebruiken in de keuken is een goed idee, maar je rubberboot  schoonmaken met Dasty kun je beter niet doen! Kies dan liever voor een goed rubberboot reinigingsmiddel.

Kan ik mijn rubberboot schoonmaken met groene zeep?

Rubberboot-schoonmaken-Rubberboot-reinigen-Rubberboot-schoonmaken-met-dasty-Rubberboot-schoonmaken-met-groene-zeep-Rubberboot-schoonmaken-tips-Hoe-rubberboot-schoonmaken-Bruine-vlekken-rubberboot-Rubberboot-gele-vlekken

Kan ik mijn rubberboot schoonmaken met groene zeep? Vrijwel iedereen is bekend met groene zeep. In het huishouden is dit een veelvoorkomend reinigingsmiddel. Groene zeep is een natuurlijk product, waardoor het goed is voor het milieu. Helaas is groene zeep ook niet geschikt voor het schoonmaken van je rubberboot!

Je rubberboot schoonmaken met groene zeep heeft namelijk 2 nadelen:
1). Nadat je je rubberboot met Groene Zeep gereinigd hebt blijft er helaas altijd een vettig laagje achter (het maakt niet uit hoeveel water je gebruikt om de rubberboot af te spoelen). Juist dit vettig laagje zorgt ervoor dat vuil, schimmels en algen aan je rubberboot hechten.

2). De olie waarvan groene zeep is gemaakt  tast na enige tijd het PVC-doek en de naden aan, waardoor je rubberboot sneller slijt en poreus wordt (en niet meer te repareren is!). Je zorgt er met groene zeep dus voor dat de levensduur van je rubberboot verkort!

TIPS + STAPPENPLAN om je rubberboot schoon te maken:

We zullen je nu stap-voor-stap vertellen hoe je het schoonmaken van je rubberboot het beste aan kan pakken:


STAP 1: Spray je rubberboot in met een goede rubberboot cleaner (dat is een zacht middel). Gebruik dus absoluut geen agressief schoonmaakmiddel!


STAP 2: Gebruik een katoenen poetsdoek (bijvoorbeeld deze) of een scrubby om de rubberboot cleaner goed uit te wrijven.

STAP 3: Spray je rubberboot daarna in met deze rubberboot wax. Met deze wax bescherm je de rubberboot tegen zon en vuil. Aangezien PVC niet UV bestendig is adviseren we om je rubberboot regelmatig met deze wax in te sprayen!

Heb je alle stappen doorlopen dan kun je weer genieten van een rubberboot die goed schoongemaakt is!

Rubberboot-schoonmaken-Rubberboot-reinigen-Rubberboot-schoonmaken-met-dasty-Rubberboot-schoonmaken-met-groene-zeep-Rubberboot-schoonmaken-tips-Hoe-rubberboot-schoonmaken-Bruine-vlekken-rubberboot-Rubberboot-gele-vlekken

Tot Slot

Als je je rubberboot wilt schoonmaken, gebruik dan GEEN schoonmaakmiddelen met chemicaliën of olie (zoals: Dasty, Thinner, Groene Zeep etc.) dit tast helaas het PVC-doek en de naden van je rubberboot aan, waardoor de rubberboot sneller poreus wordt en dat is écht zonde!

Je rubberboot schoonmaken kun je het beste doen met een zacht product zoals de Sjippie rubberboot cleaner. Gebruik de Scrubby van Sjippie of een poetsdoek om deze cleaner goed uit te wrijven. 

Wil je je rubberboot beschermen tegen zon en vuil? Dan raden we je aan om na de rubberboot cleaner de Sjippie rubberboot wax te gebruiken. Deze rubberboot wax  zorgt ervoor dat je rubberboot -na het schoonmaken- niet aangetast wordt door zon en vuil. Je rubberboot blijft zo veel langer mooi en schoon! Komt er eenmaal weer vuil op je rubberboot,  dan kun je dit eenvoudig verwijderen.

Zo zie je goedkoop is ook hier duurkoop. Investeer je eenmaal in goede reinigingsproducten, dan kun je er lang mee doen en voorkom je dat je rubberboot sneller aan vervanging toe is, dus bespaar je op termijn veel geld!

Veel succes met het schoonmaken van je rubberboot!

Bekijk alle rubberboot poetsmiddelen