Top 5: Beste Talamex rubberboten van 2024! [Koopgids]
Beste-Talamex-rubberboot-rubberboot-kopen-Opblaasboot-5-personen-beste-opblaasboot-rubberboot-rubberboot-kopen-opblaasboot-intex-rubberboot-talamex

Top 5: Beste Talamex rubberboten in 2024! [Koopgids]

Ben je op zoek naar een Talamex rubberboot? Dan zoek je een rubberboot van hoge kwaliteit. Want met een Talamex rubberboot weet je zeker dat je veilig het water op kunt gaan en ben je verzekert van heerlijk vertoeven op het water!

Maar.... Waar moet je op letten bij het kopen van een Talamex rubberboot en welk model kies je? De Talamex Aqualine, Talamex Comfortline, Talamex Highline of de Talamex Greenline?

Alle Talamex rubberboten vind je op deze pagina. We leggen je precies uit wat de rubberboten kunnen, zodat je zelf makkelijk de beste keuze kan maken. Ook leggen we je precies uit wat verschillende specificaties betekenen. Weet jij al wat een luchtbodem of een overdrukventiel precies inhoud?

Dat én nog veel meer leggen we je op deze pagina uit. Zo kun je uiteindelijk zelf de beste keuze maken!


De beste Talamex rubberboot van dit moment is de Talamex Comfortline TLA250 rubberboot. Deze Talamex rubberboot is gewild omdat hij erg compact is en makkelijk mee te nemen!

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Past deze Talamex rubberboot ook bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇
beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-kopen-rubberboot-kopen

Nr. 1: Talamex Comfortline TLA250 rubberboot

De beste Talamex rubberboot is wat ons betreft de Talamex Comfortline TLA250 rubberboot! Deze rubberboot is allereerst dankzij zijn lengte van 2,50 meter geschikt voor 3 personen. Hierdoor is deze Talamex rubberboot  ideale voor het hele gezin.

Een voordeel is dat deze Talamex rubberboot een opblaasbare kiel en bodem heeft. Hierdoor wordt een  V-bodem gecreëerd waardoor deze rubberboot goed door het water snijdt. Het materiaal waar de bodem van gemaakt is, is stevig waardoor er niet zomaar een lek zal ontstaan.

 Deze Talamex rubberboot heeft een dikkere stootrand dan de doorsnee rubberboot. Ook heeft deze royale ruimte in de rubberboot, omdat het een net wat luxere uitvoering is. Deze Talamex rubberboot wordt compleet geleverd met bankje, voetpomp, reparatieset, opbergtas en aluminium peddels.

Geschikt voor:  2 volwassen + 1 kind
Afmetingen: 250 x 152 cm (LxB)
Gewicht: 28 kg

Voordelen:

 • Gemaakt van dik PVC voor extra kwaliteit.
 • Overdrukventiel; Voert overtollig lucht af.
 • Inclusief aluminium roeiriemen, reparatieset, handpomp en opbergtas.
 • Eenvoudig mee te nemen in bijvoorbeeld de auto.

Nadelen:

 1. Het oppompen duurt met een voetpomp vrij lang.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Watersports4fun.nl (check prijs)

Productvideo:
Talamex Comfortline TLA250 rubberboot

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Nr. 2: Talamex Aqualine QLS250 rubberboot

De Talamex Aqualine QLS250 rubberboot is een ideaal instapmodel: Deze Talamex rubberboot is compact op te vouwen en daardoor makkelijk mee te nemen.

Een ander voordeel is dat deze Talamex rubberboot een goed formaat heeft om met 2 volwassenen en 1 kind te varen en geschikt voor de beginnende watersporter.  Daarnaast is deze Talamex rubberboot vrij voordelig in aanschaf ten opzichte van andere modellen rubberboten.

De bodem van deze Talamex rubberboot bestaat uit PVC met latten. Deze latten zijn eenvoudig te  plaatsen en zorgen voor extra stabiliteit en stevigheid tijdens het varen. De zitbank van deze Talamex rubberboot kun je eenvoudig verstellen.

Deze Talamex rubberboot wordt geleverd met handpomp en peddels. Zelf kiezen we er voor om de boot op te pompen met deze elektrische pomp. Hij is op de accu van je auto aan te sluiten; veel makkelijker en je bent ook nog eens veel sneller klaar!

Wil je na een (mid)dagje varen weer naar huis? Dan kun je deze Talamex rubberboot weer eenvoudig leeg laten lopen, oprollen, inpakken en meenemen.

Afmetingen: 250 x 152 cm (LxB)
Gewicht: 23 kg
Aantal personen: 2 volwassenen + 1 kind
Max. motorvermogen: 5 pk
Materiaaldikte: 0,7 mm PVC

Voordelen:

 • Instapmodel en geschikt voor kinderen of als bijboot.
 • Kwalitatief gemaakt van 0,7 mm PVC
 • Licht van gewicht.
 • Inclusief aluminium roeiriemen, reparatieset, handpomp en opbergtas.
 • Eenvoudig mee te nemen in bijvoorbeeld de auto.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Amazon.nl (check prijs)

Productvideo:
Talamex Aqualine QLS250 rubberboot

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Nr. 3: Talamex Greenline GLW300 Rubberboot

Dé ideale Talamex rubberboot voor vissers! De Talamex Greenline GLW300 rubberboot is populair onder recreatie vissers. Deze Talamex rubberboot kan een maximaal motorvermogen van 10pk hebben. De stoere groene schutkleur zorgt ervoor dat deze Talamex rubberboot op het water niet opvalt, wat ideaal is als je gaat vissen!

Een voordeel van deze Talamex rubberboot is de stevige houten vlonder vloer en een kiel. De houten vlonders zorgen voor goede stijfheid van de vloer en zijn uitneembaar. Het is wel belangrijk dat je de houten vlonders in de Talamex rubberboot legt, voordat je de boot op gaat pompen (anders krijg je de houten vlonders er niet meer in...). De panelen zijn genummerd, zodat je altijd weet hoe je deze het beste in je Talamex rubberboot kunt leggen.

Deze Talamex rubberboot is speciaal ontwikkeld om snel vaarklaar te maken en kan erg makkelijk klein verpakt worden zodat deze Talamex rubberboot makkelijk vervoerd kan worden. Aan de voorzijde is deze Talamex rubberboot voorzien van meerdere kunststof ogen en een sleepoog, de rubberboot is oersterk en licht van gewicht. De rubberboot wordt geleverd met voetpomp, peddels, bankje en opbergtas. Wij raden aan op deze Talamex rubberboot met een elektrische pomp (die op de accu van de auto is aan te sluiten) op te blazen, dan ben je veel sneller klaar!

Afmetingen: 300 x 151 cm (LxB)
Gewicht: 49 kg
Aantal personen: 4
Max. motorvermogen: 10 pk

Voordelen:

 • Ideaal voor recreatie vissers, dankzij de groene schutkleur.
 • Houten bodem voor extra stijfheid.
 • Inclusief  zitbank, roeiriemen, handpomp, reparatieset en opbergtas.
 • Compact op te vouwen en mee te nemen.


Nadelen:

 1. Niet iedere recreatieve watersporter is gecharmeerd van de kleur.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs) of Bootman.nl (check prijs)

Productvideo:
Talamex Greenline GLW300 rubberboot

Bekijk beste prijs
bij Bootman.nl
beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-

Nr. 4: Talamex Comfortline TLA230 rubberboot

De Talamex Comfortline TLA230 rubberboot is gemaakt van extra dik PVC doek (0,9 mm i.p.v. 0,7 mm), hierdoor kan deze Talamex rubberboot tegen een stootje!

Een voordeel van deze Talamex rubberboot is de extra brede boeg. Hierdoor heb je in deze Talamex rubberboot net wat meer beweegruimte en zitcomfort dan in andere rubberboten.

Door de opblaasbare kiel en bodem is deze Talamex Comfortline TLA230 rubberboot licht van gewicht, makkelijk mee te nemen en snel vaarklaar te maken. De V-bodem die ontstaat door het opblazen van de bodem en kiel, zorgt ervoor dat deze Talamex rubberboot erg goede vaar- en roei eigenschappen heeft.

Het overdrukventiel van deze Talamex rubberboot zorgt ervoor dat de lucht die teveel in de rubberboot geblazen wordt, automatisch afgevoerd wordt. Zo zit er nooit teveel lucht in de tubes van je rubberboot. Deze Talamex rubberboot wordt geleverd met handpomp en peddels. Zelf kiezen we er voor om de boot op te pompen met deze elektrische pomp. Hij is op de accu van je auto aan te sluiten; veel makkelijker en je bent ook nog eens veel sneller klaar!

Als extra heeft deze Talamex rubberboot meer hendels om de rubberboot op te tillen, net wat luxere roeiriemen en een lichtgewicht aluminium zitbank.

Afmetingen: 230 x 134 cm (LxB)
Gewicht: 25 kg
Aantal personen: 2 volwassenen + 1 kind
Max. motorvermogen: 5 pk
Materiaaldikte: 0,9 mm PVC

Voordelen:

 • Licht van gewicht door Airdeck (lucht) bodem.
 • Makkelijk mee te nemen.
 • Opblaasbare kiel met V-bodem.
 • Snel op te pompen en leeg te laten lopen.
 • Inclusief extra handgrepen, aluminium roeiriemen, reparatieset, handpomp en opbergtas.

 • Waar verkrijgbaar?
  Bij Bootman.nl (check prijs) of Bol.com (check prijs) of Amazon.nl (check prijs)

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-

Nr. 5: Talamex Comfortline TLA300 rubberboot

De Talamex Comfortline TLA300 rubberboot is een fijn formaat. Dankzij de luchtbodem is deze Talamex rubberboot makkelijk mee te nemen, je hebt geen losse vloerdelen die je moet vervoeren. De opblaasbare V-bodem van deze Talamex rubberboot zorgt voor goede vaar- en roeieigenschappen.

Verder heeft deze Talamex rubberboot dezelfde eigenschappen als de andere Talamex Comfortline rubberboten, zoals: dikker PVC doek,  een bredere boeg dan de Talamex Aqualine serie en een overdrukventiel, extra hendels om de rubberboot op te tillen, net wat luxere roeiriemen en een lichtgewicht aluminium zitbank.

Wel adviseren we bij het opblazen van deze Talamex rubbeboot een elektrische luchtpomp te gebruiken. Met een hand- of voetpomp ben je namelijk wel erg lang bezig om deze Talamex rubberboot volledig op te blazen. De elektrische luchtpomp kun je eenvoudig op de accu van je auto aansluiten en geeft wel 450L per minuut en slaat automatisch af als de gewenste luchtdruk is bereikt.

Geschikt voor: 3 volwassen personen.
Afmetingen: 300x154 cm (LxB)
Gewicht: 37 kg

Voordelen:

 • Gemaakt van dik PVC voor extra kwaliteit.
 • Overdrukventiel; Voert overtollig lucht af.
 • Inclusief aluminium roeiriemen, reparatieset, handpomp en opbergtas.
 • Eenvoudig mee te nemen in bijvoorbeeld de auto.


Nadelen:

 1. Niet makkelijk met een hand- of voetpomp op te blazen.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs) of Bootman.nl (check prijs) of Watersports4fun.com (check prijs)

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-aqualine-250-talamex-greenline-160-rubberboot-talamex-rubberboot-4-personen-talamex-rubberboot-airdeck-talamex-rubberboot-highline-talamex-rubberboot-kopen-comfortline-tla-350-

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Talamex rubberboot?

Wanneer een vaarbewijs nodig?

Wanneer je van plan bent om een rubberboot te kopen, komt vaak de vraag naar boven wanneer een vaarbewijs nodig is. Wanneer een rubberboot met buitenboordmotor (of ander vaartuig) sneller vaart dan 20 km per uur of langer is dan 15 meter, is een klein vaarbewijs nodig. 


Wanneer je een vaarbewijs nodig hebt, is het verstandig om je in te schrijven voor een vaarbewijs examen bij het CBR. Om het examen goed te maken en niet te zakken is het verstandig om je voordien goed te verdiepen in alles wat je moet weten. Dit kan je doen door de aanschaf van een studieboek of het volgen van een online vaarbewijs cursus zoals de populaire vaarbewijs 1 cursus van Vaarbewijsfilmpjes.nl.

Bekijk ook onderstaand filmpje met uitleg over de online vaarbewijscursus van vaarbewijsfilmpjes.nl 👇

Hoe werkt de online vaarbewijs cursus?

Alle Talamex rubberboot modellen op een rij: Welke kies jij?

Alle Talamex Rubberboot modellen tref je hieronder. Weet je al welke Talamex rubberboot je wilt, dan kun je gelijk doorklikken.

Wil je eerst de verschillen tussen de "Aqualine", "Comfortline", "Highline"en "Greenline" weten?

Geen probleem!

We vertellen je hieronder nog een keer kort wat de verschillen tussen deze Talamex rubberboot modellen zijn.

Op deze manier kun je zelf een goede keuze maken! 

talamex-aqualine-rubberboot-ot-talamex-rubberboot-4-personen-talamex-rubberboot-airdeck-talamex-rubberboot-highline-talamex-rubberboot-kopen-talamex-rubberboot-comfortline-talamex-opblaasboot-001

Talamex Aqualine rubberboot

 • Het instapmodel; geschikt voor de beginnende watersporter.
 • Vloertype: Lucht, Aluminium of latten
 • Hoogwaardig PVC-doek van 0,7 mm
 • Verschuifbare zitbank


Alle Talamex rubberboten zijn uitgevoerd met: Roeiriemen, pomp, paktas en een reparatieset.

talamex-comfortline-rubberboot-talamex-rubberboot-4-personen-talamex-rubberboot-airdeck-talamex-rubberboot-highline-talamex-rubberboot-kopen-talamex-rubberboot-comfortline-talamex-opblaasboot-001

Talamex Comfortline rubberboot

 • Alle specificaties als het type hiervoor, alleen is dit niet het instapmodel.
 • Een bredere boegpunt dan de 'Aqualine', je krijgt wat meer boot voor dezelfde lengte.
 • Het PVC-doek is iets dikker dan bij de 'Aqualine': 0,9 mm
 • Dikkere stootrand dan de 'Aqualine'
 • Meer handgrepen op de rubberboot aan de voor- en achterkant.
 • Overdrukventiel; teveel lucht in de boot wordt hierdoor netjes afgevoerd.


Alle Talamex rubberboten zijn uitgevoerd met: Roeiriemen, pomp, paktas en een reparatieset.

talamex-aqualine-rubberboot-ot-talamex-rubberboot-4-personen-talamex-rubberboot-airdeck-talamex-rubberboot-highline-talamex-rubberboot-kopen-talamex-rubberboot-comfortline-talamex-opblaasboot-001

Talamex Highline rubberboot

 • Vloertype: Lucht of Aluminium
 • Alle specificaties hetzelfde als het vorige model 'Talamex Comfortline'.
 • PVC-doek heeft dezelfde dikte als de 'Comfortline', alleen is de kwaliteit zeer hoogwaardig.


Alle Talamex rubberboten zijn uitgevoerd met: Roeiriemen, pomp, paktas en een reparatieset.

talamex-greenline-gla250-rubberboot-opblaasboot-talamex-rubberboot-rubberboot-kopen-beste-rubberboot-001

Talamex Greenline rubberboot

 • Geschikt voor de beginnende watersporter en/of vissers.
 • De stoere groene kleur is een schutkleur tijdens het vissen.
 • Vloertype: Lucht of Latten
 • Hoogwaardig PVC-doek van 0,7 mm
 • Verschuifbare zitbank


Alle Talamex rubberboten zijn uitgevoerd met: Roeiriemen, pomp, paktas en een reparatieset.

Dé 6 voordelen van een Talamex Rubberboot

1. Nederlands merk

Talamex is een Nederlands merk van Lankhorst Taselaar. Een van de grootste watersport groothandels van Nederland!


2. Uitstekende kwaliteit

Talamex rubberboten staan bij ervaren watersporters bekend om hun degelijke kwaliteit, voor jarenlang vaarplezier.


3. Makkelijk mee te nemen

Alle Talamex rubberboten zijn makkelijk opvouwbaar en daardoor ook eenvoudig mee te nemen.

4. Volledige uitrusting

Alle modellen hebben een standaard uitrusting met zitbank, RVS hijs- en sleepogen en roeiriemen.  Ook zit er een reparatieset, handpomp en opbergtas.


5. Veel vaarplezier!

Met een Talamex rubberboot hebben de kinderen en jijzelf gegarandeerd vaarplezier. Dankzij de betrouwbare kwaliteit kun je veilig het water op!


6. Minimaal 2 jaar garantie

Alle Talamex rubberboten hebben een minimale garantie van 2 jaar. Sommige luxere modellen hebben zelfs 3 jaar garantie!

Top 3: Talamex rubberboten onder € 1000,-

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Talamex  Aqualine QLS250 rubberboot

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-

Talamex Aqualine QLS230 rubberboot

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Talamex Aqualine QLA270 rubberboot

Top 3: Talamex rubberboot onder € 2000,-

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-

Talamex Comfortline TLA230 rubberboot

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Talamex Greenline GLW300 Rubberboot

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-kopen-talamex-opblaasboot-aanbieding

Talamex Comfortline TLA300 rubberboot

beste-talamex-rubberboot-talamex-rubberboot-aqualine-250-talamex-greenline-160-rubberboot-talamex-rubberboot-4-personen-talamex-rubberboot-airdeck-talamex-rubberboot-highline-talamex-rubberboot-kopen-comfortline-tla-350

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Talamex rubberboot?
Op dit moment is de beste Talamex rubberboot de Talamex Comfortline TLA250 rubberboot.

Hoeveel garantie krijg ik op een nieuwe Talamex rubberboot?

Op een nieuwe Talamex rubberboot krijg je (na digitale registratie) minimaal 2 jaar garantie.

Wat kost een Talamex rubberboot?
De prijzen voor een Talamex rubberboot varieert van ca. 400,- euro tot ca. 1250,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Is Talamex een goed en betrouwbaar merk?
Talamex is een merk van Lankhorst Taselaar; sinds 1979 een vooraanstaande importeur van watersportartkelen. De Talamex rubberboten staan dan ook bekend om hun zeer goede kwaliteit-prijs verhouding.

Wat is de levensduur van een rubberboot?

Rubberboten die netjes verzorgd en na gebruik binnen opgeborgen worden, kunnen makkelijk een levensduur van 10+ jaar halen.

Zit er nog kwaliteitsverschil in het PVC-doek van een Talamex rubberboot?
Ja, de Talamex Aqualine en Talamex Greenline hebben een PVC-doek van 0,7 mm dik. De Talamex Comfortline en Talamex Highline zijn gemaakt van 0,9 mm PVC-doek.

In welke formaten is een Talamex rubberboot verkrijgbaar?

Talamex rubberboten zijn verkrijgbaar vanaf 200 cm t/m 400 cm. Bekijk hier de modellen om te zien welke afmetingen per type beschikbaar zijn.

Welke Talamex rubberboot kopen?

Het is verstandig om de Talamex rubberboot te kopen die bij jouw wensen past. Hoeveel personen moeten er minimaal in de rubberboot kunnen? Welke type bodem heeft jouw voorkeur? Wat is jouw budget? Op deze pagina ontdek je precies welke rubberboot jij nodig gaat hebben. En lees je alles over de verschillen. Op deze manier koop je altijd de beste rubberboot voor jou!

Bekijk alle Talamex rubberboot aanbiedingen!