Wat is de beste rubberboot lijm? [+ Tips!]
rubberboot-lijm-rubberboot-plakken-rubberboot-repareren-rubberboot-lek-rubberboot-reparatieset

Wat is de beste rubberboot lijm? [+ Tips!]

Je rubberboot is lek en nu wil je je rubberboot repareren. Het liefst gebruik je de beste rubberboot lijm, zodat je zeker weet dat de reparatie van je rubberboot niet na een tijdje weer losraakt. 


In dit artikel vertellen we je precies wat de beste rubberboot lijm is, zodat je zeker weet dat de reparatie van je rubberboot lang blijft zitten en... je (kinderen) weer veilig het water op kunnen gaan!

Wil je liever direct aan de slag? Ga hier direct naar alle soorten rubberboot lijm >>>

Waar lekt je rubberboot precies?

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om te weten waar je rubberboot precies lekt. Om je rubberboot te repareren met rubberboot lijm, zul je eerst de lek in je rubberboot op moeten sporen.

Is het meteen duidelijk waar de lek zit, dan kun je deze stap overslaan. Maar… Heb je geen idee waar de lek zit? Geen probleem! Je kan de lek in je rubberboot zelf eenvoudig opsporen! Hoe? Dat vertellen we je op deze pagina.


Het kan zijn dat de lek niet perse in het doek van je rubberboot zit, maar langs je ventiel. Zo kun je jezelf helemaal suf zoeken, maar zul je de lek nooit vinden. Is het ventiel lek (in veel gevallen is dit zo) dan heb je geen rubberboot lijm nodig, maar een rubberboot ventiel reparatieset.

Wat je ook niet mag vergeten...

Oké, weet je zeker dat het lek in het doek van je rubberboot, dan is er nog 1 ding erg belangrijk. Weet jij van welk materiaal je rubberboot is gemaakt? Je hebt voor het repareren van een lek in het doek van je rubberboot, PVC of Hypalon doek nodig en goede rubberboot lijm.

Uit ervaring weten we dat de meeste rubberboten van PVC zijn gemaakt, maar een enkele rubberboot van Hypalon. Voor de hechting van het stukje doek, wat je bij de reparatie gebruikt, is het belangrijk dat je wel het goede materiaal gebruikt.

Waarom?

Gebruik je bij het repareren van je rubberboot het verkeerde materiaal doek, dan zal deze niet of zeer slecht hechten. Het resultaat: Een slecht gerepareerde rubberboot, waarmee je niet veilig het water op kan gaan. En dat lijkt ons nu net niet de bedoeling!

TIP: Wil je weten of je rubberboot van PVC of Hypalon is gemaakt? Schuur het oppervlak van je rubberboot even kort op. Ontstaat er stof op slaat het oppervlak wit uit, dan is je rubberboot gemaakt van Hypalon. In alle andere gevallen is je rubberboot gemaakt van PVC

Welke soorten rubberboot lijm zijn er?

Kijken we naar de verschillende soorten rubberboot lijm die je kunt kopen, dan zijn er twee verschillende types:

1-componenten rubberboot lijm
Voldoet prima om de lek in je rubberboot te plakken. Heeft een korte verwerkingstijd. De reparatie blijft minder lang goed dan bij 2-componenten lijm.

2-componenten rubberboot lijm
Oersterke lijm, waardoor je reparatie veel langer goed blijft en ook langer blijft zitten dan bij 1-componenten rubberboot lijm. Deze rubberboot lijm heeft wel een iets langere verwerkingstijd.

Voordat je een rubberboot lijm besteld is het belangrijk, dat je op zoek gaat naar een rubberboot lijm die geschikt is voor PVC of Hypalon doek (net van welk materiaal je rubberboot is gemaakt). Op deze manier weet je zeker dat de reparatieplek niet loslaat en goed blijft zitten. Zo voorkom je dat je ineens weer met een lekke rubberboot op/in het water ligt.

Rubberboot lijm van internet of de fysieke winkel?

De rubberboot lijm die je op internet of in een watersportwinkel tegenkomt is vaak allebei van goede of hoogwaardige kwaliteit. Wel zit er kwaliteitsverschil in de keuze voor een 1-componenten rubberboot lijm of een 2-componenten rubberboot lijm.

Verder is over het algemeen het enige verschil vaak de prijs van rubberboot lijm. Op internet is deze lager dan de rubberboot lijm die je bij een fysieke watersportwinkel koopt.


In beide gevallen levert een watersportzaak de rubberboot lijm, dus aan jou de keus!

We gaan nu kijken wat de beste rubberboot lijm is… 

Wat is de beste rubberboot lijm?

Wat ons betreft is de beste rubberboot lijm de Adeco Rubberboot lijm 2-componenten. Deze rubberboot lijm is in de praktijk namelijk makkelijk te gebruiken en je betaald er een hele schappelijke prijs voor. Zeker ten opzichte van een andere 2-componenten lijm die hetzelfde resultaat geeft. Wat ons betreft is dit dus de beste rubberboot lijm. 👇


rubberboot-lijm-rubberboot-plakken-rubberboot-repareren-rubberboot-lek-rubberboot-reparatieset

Adeco Rubberboot Lijm

Zoek je een zeer sterke 2-componenten lijm, zodat je zeker weet dat de reparatie van je rubberboot niet na enige tijd losgaat, zodat je rubberboot weer lek of kapot is?

Dit is een zeer sterke en betaalbare 2-componenten lijm voor PVC rubberbboten.

Je kun met deze rubberboot lijm zelfs peddelhouders en handvaten vastzetten!

Veelgestelde vragen

Wat kost rubberboot lijm?
De prijs voor rubberboot lijm varieert van ca. 20,- euro tot ca. 50,- euro.

Welke verschillende soorten rubberboot lijm zijn er?
Er zijn 1-component rubberboot lijm en 2-componenten rubberboot lijm op de markt. De verschillen heb ik je in bovenstaand artikel uitgelegd. Op deze pagina zie je de veel verkochte soorten rubberboot lijm.

Welke rubberboot lijm kopen?
Het is aan te raden om de rubberboot lijm te kopen die aan jouw wensen voldoet. Heb je PVC of Hypalon lijm nodig? Ga je voor gemak? Ga je voor de beste kwaliteit reparatie, zodat je zeker weet dat de reparatie langer goed blijft? Wat is jouw budget? Op deze pagina ontdek je precies welke rubberboot lijm je nodig hebt. Je leest hier alles over de verschillen. Op deze manier koop je altijd de beste rubberboot lijm voor jou!

Bekijk aanbiedingen van rubberboot lijm!